Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Scrisoare (deschisă) de sărbători din Chicago.


Dragii nostri,

Azi de dimineată, după ce am deschis un ochi si în timp ce-mi trăgeam plapuma până peste cap l-am auzit pe Radu exclamând: „Ce zi extraordinară este astăzi !”

„Ce o fi găsit el că este extraordinar?” mă gândeam eu intuind negura de afară si auzind zgomotul ploii care curgea siroaie. Am închis ochii dar mi-a revenit în memorie întâmplarea de ieri, când vecina din sala de sport mi-a spus cu condescendentă:
- Ei, când o să ajungeti si dvs. la vârsta mea, o să simtiti din plin avantajele activitătii sportive!
- Dar câti ani aveti? am întrebat-o eu curioasă.
- 61! mi-a răspuns ea mândră…
Huuuh!...am exclamat eu în gând. 61! N-o să (mai) ajung nici o dată la vârsta ei…

Da, Radu are dreptate: si astăzi o să fie o zi extraordinară: ne-am trezit la viată, suntem sănătosi, nu ne doare nimic, în casă este cald, pisicutele ne-au răsfătăt – ca în fiecare zi - depunând soriceii lor de catifea la capătul patului, criza economică a trecut pe lângă noi fără să lase urme… Îmi pun tenisii în picioare si plecăm în „tura de dimineată” în jurul a două blocuri din Western Springs…

Ah, Western Springs! Ce orăsel minunat! Aici am găsit câtiva prieteni cu care punem tara la cale… Bărbatii se întâlnesc vinerea la un restaurant pescăresc si discută cu pasiune politică, noi femeile discutăm de ale noastre ori de câte ori avem ocazia. Mergem împreună la Chicago si gustăm din plin oferta extraordinară a orasului. Orchestra Simfonică a angajat pe unul dintre marii, dintre „ultimi mohicani”, unul dintre putinii dirijori de extraclasă ai vietii muzicale mondiale: Richardo Muti. Am fost la concertul inaugural – cu Simfonia Fantastică de Berlioz - si am fost atât de impresionati de calitatea nemaiauzită a interpretării încât în pauză… am retinut bilete s-o mai auzim încă o dată a doua zi! Da, muzica clasică a devenit de mult o componentă minunată a vietii noastre.

În mai, Radu a fost la Bucuresti si a tinut o conferintă fulminantă la congresul Academiei Româno – Americane de Stiinte si Arte despre evolutia situatiei politice si economice mondiale: mă minunez de unde le scoate, cum poate să analizeze si pe urmă să sintetizeze ce se întâmplă în lume, să găsească explicatii la ceea ce mie mi se pare de neînteles. Amândoi suntem nelinistiti de situatia precară din România dar si de cea din SUA, căreia îi lipseste atât clarviziunea cât si forta de a se impune, atât de caracteristice ei în secolul trecut.

Anul acesta am sărbătorit împreună cu prieteni dragi trecerea a încă unui prag de vârstă. Marilena, sora mea, si Victor, sotul ei, ne-au făcut bucuria să fie alături de noi: împreună am făcut o excursie minunată în California, mai întâi la munte (Lake Tahoe, Yosemite) pe urmă la Pacific (Carmel, San Francisco). Am vizitat un coleg de echipă al lui Radu (Radu a jucat volei în tinerete) de care soarta l-a despărtit acum 45 de ani! A fost foarte emotionant să vezi doi bărbati cu părul cărunt, asemănători cu doi munti cu piscurile înzăpezite, îmbrătisându-se cu lacrimi în ochi… Tot in anul acesta am încercat să retrăim emotiile primei croaziere în Caraibe… dar… cea de a doua n-a mai fost ca prima!

După 50 de ani de activitate profesională mi-a venit timpul să mă dedic unei vieti mai linistite. În primăvară voi iesi la pensie o dată cu împlinirea a 31 de ani de lucru pentru compania Navistar. Voi continua să predau „Motoare” la Universitate si voi reîncepe lectiile de pian având ca tel să cânt la patru mâini cu Radu. Vă asigur că Radu va continua să publice în ziarele românesti căci simt de la el că nu si-a potolit încă pasiunea de a discuta cu prietenii (cunoscuti sau nu). Vrem să vedem cât mai mult din ce încă n-am văzut din lume, ne-am propus să facem zilnic sport si să petrecem fiecare concediu de iarnă pe skiuri atât timp cât vom mai putea să fim la înăltimea celor 4000 m ai piscurilor din Colorado!

Dragii nostri, ne pare rău că sunteti departe dar gândurile noastre cele mai bune zboară acum către voi pe aripile acestui mesaj. Vă dorim sănătate si impliniri si să păsiti cu bine în 2011!

Sărbători fericite si la multi ani!

R&R

Pentru conformitate:
prof. dr. Rodica BĂRĂNESCU
& prof. dr. Radu MIHALCEA
Decembrie 2010
Western Springs, Chicago, Illinois, SUA






Rodica si Radu    12/26/2010


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian