Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Pianista Charlotte Coulaud

Cine este Charlotte Coulaud ? O tanara pianista careia i se prevede un mare viitor, dar si mandria de a reprezenta a 5-a generatie a familiei de muzicieni Bobescu .
Este romanca dupa mama ei Alexandra si franceza dupa tatal ei Cedric Coulaud.
Mama muziciana, tatal economist.
Charlotte este foarte mandra ca are inaintasi cu realizari de exceptie. Sunt mai mult de 150 de ani de cand exista acest fenomen de longevitate in cultura romaneasca, legendara familie Bobescu.
De-alungul anilor si-au pastrat locul I pe podiumul recunoasterii talentului lor ca:violonisti,pianisti,dirijori, compozitori sau regizori.
Pe langa talent, Dumnezeu i-a inzestrat si cu o mare caldura si dragoste pentru ceilalti oameni.
Toti au avut si au drept “crez” : cinstea, adevarul si frumosul

Fondatorul” Dinastiei” a fost Aron Bobescu cel care a infiintat prima trupa de opereta din tara romaneasca pe care a condus-o ani multi si cu care a realizat turnee, mai ales in tarile din nord, facand cunoscute creatii ale compozitorilor romani.
Copii sai si ai Adolphinei (si ea actrita si cantareata) au fost : Emil devenit regizor de spectacole muzicale, Aurel: dirijor si profesor, cunoscator al mai multor instrumente muzicale , Jean cel mai “mare” dirijor de opera, cunoscut si in Austria si Franta. Sora lor Eleonora a fost renumita actrita a Teatrului din Iasi. Al 5–lea fiu al lui Aron Bobescu a fost strabunicul Charlottei, Constantin Bobescu: violinist, dirijor si compozitor.

A treia generatie este reprezentata de celebra violonista Lola Bobescu , fiica lui Aurel, ramasa in Franta din vremea studentiei, stabilita ulterior in Belgia unde a infiintat mai multe formatii muzicale si a pregatit studentii la Conservator.
Rodica fiica lui Constantin Bobescu, a fost regizor in Radio si Televiziune pentru emisiuni si spectacole muzicale , casatorita cu Leonard Efremov, regizor de teatru radiofonic.
Sora ei Sanda a fost pianista concertista si profesoara la Conservatorul bucurestean.

A patra generatie sunt copii Rodicai si ai lui Leonard Efremov: Cotin; violinist, stabilit in Franta din 1974, unde si-a perfectionat pregatirea muzicala si sora sa Alexandra stabilita si ea la Paris din 1988, atrasa mai mult de pedagogia muzicala, casatorita cu Cedric Coulaud, specializat in probleme financiare, fiu al amiralului Coulaud.

Am ajuns la a 5-a generatie reprezentata de fiicele lui Cotin de care ne vom ocupa altadata si foarte tanara si talentata pianista Charlotte Coulaud.

Charlotte s-a nascut in 18 dec.1990 la Paris. La inceput s-a crezut ca va studia vioara si-I va urma strabunicului ei Constantin Bobescu si lui Cotin, fratele mamei sale, pentru ca asculta sunetele viorii de parca era vrajita,..insa verile petrecute la Sinaia, in casa strabunicilor, i-au adus pasiunea pentru pian. Datorita Sandei (sora bunicii), la trei ani canta impreuna cu ea mici piese la patru maini.
Cand a implinit 5 ani parintii au inscris-o la Conservatorul Serghei Rachmaninov din Paris la clasa profesoarei Marie – Claude Bruyas – pedagog specializat in educarea muzicala a copiilor, iar la 7 ani a fost trecuta la Conservatorul Darius Milhaud unde a inceput sa studieze cu pianista Elena Filonova fosta eleva a lui Emil Guilels,stabilita in Franta cu multi ani inainte de 1990. Acum este studenta la Conservatorul Superior din Paris,la clasa pianistei Brigitte Engerer si-si pregateste masteratul..
Charlotte este pe scena de concert din frageda copilarie si are déjŕ numeroase premii I obtinute la concursurile “Steinway “ ,”Claude Kahn” si altele . Publicul bucurestean nu a uitat concertul in re major de Haydn pe care l-a cantat in 1999 alaturi de orchestra simfonica Radio. Intotdeauna este primita cu un entuziasm pentru ca se stie cu cata profunzime reda esenta lucrarilor scrise de Bach, Mozart, Beethoven, Schubert, Rachmaninov, Liszt si altii..

Chiar in acest an 2010, in 10 oct. a fost invitata la Festivalul Cultural din Beauvais de catre dna Caroline Caveux –primar al orasului Beauvais pentru a interpreta Concertul nr.l de Frederich Chopin. Prezenta ei la acest Festival s-a bucurat de un mare succes .
Cronicile mentioneaza ca tanara pianista “are muzica in sufletul ei si ca aceasta traire a capodoperelor se simte in interpretare “si intotdeauna numele ei este insotit de mentiunea speciala:”..Ea este marea pianista concertista a zilelor de maine.. a viitorului “..

Pentru ca in curand va fi ziua ei, Ii spunem din toata inima :
“La multi ani draga Charlotte, Bonne Anniversaire“


Florica Gheorghescu     12/16/2010


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian