Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Copiii de la Radio implinesc... 65 de ani!

Primăvara muzicii, asa cum am denumit acest ansamblu, în monografia dedicată istoriei primei jumătăti de veac de existentă, , formatia sortită a rămâne vesnic tânără prin schimbul de generatii împlineste anul acesta 65 de ani. Cu această ocazie, într-o duminică de noiembrie, a avut loc în Studioul de concerte „Mihail Jora” o „petrecere aniversară”. Sub conducerea dirijorului Voicu Popescu, Corul de copii Radio îsi continuă profilul de activitate prin recitaluri, participări în programele concertelor stagiunii simfonice, colaborări la diferite tematici în manifestările culturale. Prezent la peste 50 de concursuri si festivaluri nationale si internationale, Corul de Copii Radio a fost recompensat în anul 2004 cu titlul de AMBASADOR Cultural al Uniunii Europene, distinctie primită cu 3 ani înaintea intrării României în rândul tărilor membre.
De asemenea, merită amintit că, si în intervalul parcurs de la sărbătorirea celor sase decenii, în 2005, prezentele internationale s-au făcut remarcate. Mentionăm astfe participarea la Orchestrada Universală de la Brive, la Gaillard – Franta l7 – 21 august 2005, participarea la Festivalul International de Muzică Polifonică “VOCI D’EUROPA” de la Porto Torres si Cagliari, Sardinia – Italia, alături de “Dresdner Kammerchor”, Corul Consrvatorului din Moscova, Coro Poliphonico Torritano, Complesso Musica Antiqua, 4 – 13 septembrie2006, un turneu cu concertul-spectacol “STRALUCIRILE APEI” de Serge Folie la Lyon (4 spectacole), Savigni si Fezan – Franta 4 – 14 mai 2007, participare cu proiectul “ROMANIAN ROOTS” (“Amprente”) la SIMPOZIONUL MONDIAL DE MUZICA CORALA de la Copenhaga – Danemarca, Concerte la Opera House, Diamantul Negru (Biblioteca Regala) si Grădinile Tvoli în fata unui public alacătuit din cca. 1500 specialisti si iubitori ai muzicii corale din toată lumea, 20 – 24 iulie, 2008, participare în cadrul Festivalului EUROPA MUZICALE cu două concerte dedicate zilei Europei la Neudrossenfeld Shloss – Germania 8 – 11 mai, 2009, participare la Festivalul “LET THE FUTURE SING” – Suedia, unde s-au prezentat 10 coruri de notorietate mondiala 27 mai – 5 iunie 2009.Pe 30 octombrie2009. Ansamblul a sustinut un concert în cadrul Festivalului de Muzica Veche Bucuresti, unde a participat la punerea in scena a lucrarii „Magnificat anima mea Dominum” de J.S.Bach alături de orchestra baroc belgiana „Il Gardelino” si clavecinistul Ketil are Hausgang 2010.

Concertul pe care îl comentăm a avut totusi un profil deosebit, organizatorii propunând publicului o sărbătoirire realizată în compania celor mai apreciate formatii corale existente în prezent în Bucuresti: Corul Sound al Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti, dirijor Voicu Popescu, Corul Madrigal, dirijor fondator Marin Constantin, Corul Preludiu, dirijor Voicu Enachescu, si Corul Academic Radio, dirijor Dan Mihai Goia. Publicul a adăugat aplauzelor meritate de interpreti si bucuria de a asculta „formatia de prichindei” , reuniti într-o grupă corală ce pregăteste membrii selectatii pentru viitoarele stagiuni, garantie că „primăvara muzicii” îsi continuă existenta.
Impresia generală a acestei întâlniri corale rămâne cea emotionantă a dialogului dintre generatii, majoritatea spectatorilor fiind alcătuită din părinti sau din fosti coristi. Conform traditiei programul, comentat pentru televiziune si radio de Sorina Goia, ajuns la momentul final, a adus pe scenă multi nostalgici ai copilăriei petrecute în ambianta Corului de copii, amintindu-si de maestrii Vanica, Vicică, Văcărescu, pentru a cânta Valurile Dunării, acum sub conducerea lui Voicu Popescu, slagărul succeselor ansamblului de-a lungul anilor.

Pt Observatorul
Prof Dr Grigore Constantinescu





Prof Dr Grigore Constantinescu    11/29/2010


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian