Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Ionela Flood - Tărmurile iubirii

Mă aflam în vacantă la Madrid. O seară minunată de aprilie ce avea să-mi ofere o surpriză de neuitat. Fusesem invitat să particip la unul dintre minunatele evenimente organizate de o echipă deosebită compusă din iubitori de cultură de origine română si spanioli. Creierul acestei prestigioase echipe fiind artistul Romeo Niram, plecat din România în urmă cu ceva ani, stabilit la Madrid după o lungă sedere în Portugalia.
La orele 22,30 urma să debuteze evenimentul pentru care fusesem invitat. Am ajuns mai repede, ca de obicei, în jurul orei 20,00. Espacio Niram, cafeneaua literară patronată de Romeo era plină. O serie de artisti si oameni de cultură discutau. Am fost întâmpinat cu căldură si prezentat celor pe care nu avusesem onoarea să-i cunosc până în acea seară. Pe o masă din spatele sălii de evenimente trona un teanc de cărti. Titlul scris în limba română mi-a atras atentia. La una dintre mese, alături de artistul Tudor Serbănescu si Fabianni Belemuski se afla o Doamnă. Romeo amabil ca întotdeauna m-a întâmpinat si s-a grăbit să mă pună în tema cu ceea ce avea să se petreacă înaintea evenimentului la care initial fusesem invitat. Ne-am îndreptat împreună spre triada prezentată anterior si au fost făcute prezentările. Am avut deosebita plăcere de a o cunoaste pe doamna Ionela Flood, ce urma să-si lanseze cartea de poezii premiată la Alba-Iulia, România, sub titlul Tărmurile iubirii.
Astfel am purces la o serie discutii din care am constatat o fire sensibilă, deschisă, dar în acelasi timp de o inteligentă si fermitate rar întâlnite.
Militantă neobosită a promovării culturii românesti, promotoare a mai multor proiecte internationale, în anul 2005 înfiintează la Londra, unde locuieste în prezent, Societatea Românca, organizatie care se bucură de încredere atât din partea societătii engleze cât si a reprezentantilor României în Anglia si nu în ultimul rând a diasporei românesti din toată Europa.
Doctorand în stiinte economice la Universitatea ASE Bucuresti, scriitoare premiată si recunoscută la nivel european, Ionela Flood este preocupată nu numai de lumea artei ci si de comunitatea de români din Anglia. În acest sens lucrează la un nou proiect ce vizează cu precădere introducerea copiilor si a tinerilor în tainele culturii românesti. Astfel, împreună cu echipa de la Societatea Românca studiază posibilitatea derulării unui program numit Clulul de Sambata pentru copii, în care vor fi prezentate în limba română, cursuri de învătare si însusire a culturi românesti si nu numai. O altă preocupare este realizarea unui volum de povesti, în limba română ce vor crea un suport real si eficient de introducere în tezaurul cultural românesc al copiilor care trăiesc în Anglia.
Aflată într-o continuă căutare a esteticului în universalitatea culturală, preocupată de prezentarea în versuri si proză a celor mai frumoase trăiri interioare ale fiintei umane, Ionela Flood asterne pe hârtie sentimentele ce-i izvorăsc din suflet marcând starea de spirit indusă de locul si efectul pe care acesta îl are asupra sa la un moment dat.
Printre proiectele literare ale Ionelei preferată rămâne poezia scrisă în clipe de căutări interioare si dăruită nouă cu o singură suflare. În această aventură Ionela nu călătoreste singură. Ea are prieteni de suflet care împărtăsesc această viziune de armonie a lumii si care semnează si ilustrasiile cărtilor sale :Adina Romanescu, Ioan Astalus, Adela Ursache. Dar mai presus de toate într-un simbol al sortii Ionela călătoreste prin Europa cu spiritul lui Grigore Vieru, prin premiu de debut primit pentru cartea "Tărmurile iubirii" acordat de Liga culturală pentru unitatea spirituală a romanilor de pretutindeni. Asteptăm cu interes următoarea carte a Ionelei Flood, carte despre care stim doar că e un roman dedicat diasporei
Citind versurile sale poti deduce cu usurintă emotia provocată de distanta dintre ea si cei dragi la zilele de sărbători, sentimentele pure de dragoste si pretuire fată de fiintele iubite, dragostea de natură si univers,
În tot ceea ce întreprinde Ionela Flood demonstrează că este o fire activă preocupată de cunoastere si autoperfectionare continuă. Atentă cu sine fără ai neglija pe cei din jur, primeste si dăruieste cu aceeasi mărinimie pasiune, dragoste si frumusete.
A fost o plăcere deosebită să cunosc o asemenea persoană si sunt mândru că m-a acceptat ca prieten în acest proces promotor de cultură menit să ducă pe simezele Europei, si nu numai, bogătia culturală si talentele de care dispune România.





George Smarandache,    8/2/2010


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian