Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Studentii români din S.U.A în dialog cu liceeni de exceptie

New York, 27 iulie 2010. Filiala LSRS din Statele Unite ale Americii a organizat în seara zilei de 27 iulie 2010 evenimentul "Studenți români în SUA". La sediul Consulatului Român de la New York, nouă elevi din România cu rezultate remarcabile la olimpiade internaționale au avut ocazia să întâlnească tineri absolvenți si studenți la universități de prestigiu din S.U.A.

În cadrul unei discuții informale, studenti si absolventi români de la universităti americane le-au oferit celor nouă tineri de excepție informatii despre continuarea studiilor în S.U.A si le-au împărtăsit detalii din propria experientă despre viața universitară.

La eveniment au participat: domnul Consul General Pietro Pavoni, doamna Ambasador al României la Națiunile Unite Simona Miculescu, doamna Consul General Adjunct Andreea Berechet, domnul profesor universitar Liviu Iftode (Universitatea Rutgers), doamna profesoară Florina Mărăcine (conducător de grup) si doisprezece tineri români din S.U.A. Evenimentul a fost organizat de Lavinia Preda, coordonator adjunct al Filialei LSRS din S.U.A, în colaborare cu UniversityPrep.


University Prep este un proiect coordonat de prof. Florina Mărăcine si presupune consilierea tinerilor români care doresc să studieze în S.U.A sau Marea Britanie. Anul acesta, în perioada 21-31 iulie, nouă elevi ce se pregătesc pentru a obtine burse în S.U.A, au vizitat 6 colegii în zona Boston si NYC.

Anul trecut, elevii care au apelat la sfaturile University Prep au obtinut în total: două admisii la Harvard, sase la Princeton, patru la Columbia, precum si la Stanford, MIT, Williams, Amherst etc.
Pentru mai multe detalii, vizitati: www.universityprep.ro.Liga Studentilor Români din Străinătate (LSRS) este prima si singura organizatie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studentimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanti de valoare ai României, precum si o atitudine pozitivă fată de perspectivele întoarcerii lor în tară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale si culturale ale membrilor săi, precum si de a facilita contributia lor la dezvoltarea României.

Lavinia Preda    8/1/2010


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian