Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Interpretări : „[...] ei, cei ce văd desertăciuni si profetesc minciuni [...]”

A trecut anul 2000, a trecut si 2001. Trăim. Am si uitat că se zvonise, pentru atunci, sfârsitul lumii. Se încheie, curând, primul deceniu al mileniului al treilea – cu noi, cu tot (poate).
După ce a fost dat ca sigur si anul 2011, ca punct lumesc terminus, prorocii moderni au constatat că, da, semne apocaliptice ar fi, dar nu suficiente si nu destul de dezlăntuite pentru a spune deja „Gata! Acum!”
Nu e bine. Ne îndreptăm spre si mai rău. Dar mai putem. Se poate încă mult mai rău.
Lumea asta – au întors-o prorocii de azi – se termină cu anul 2011, dar după ce anul se va fi consumat. Deci, ajungem si în 2012. Apoi, s-a dat si o dată precisă (n-am retinut-o) extrasă dintr-un calendar maya. Parcă prin decembrie - deci prorocii au dat răgaz de încă un an.
Dar dacă vom trece cu bine si de 2012? – Păi, să vedeti, sfârsitul lumii poate că nu va fi chiar un sfârsit. Si poate că deja a si început. Vom trăi în continuare, dar vom fi alti oameni. Va fi mai mult un sfârsit de mentalitate. Numai că vom trece prin trei zile si trei nopti (ca-n povesti) purificatoare – toate în beznă si în care, afară, va fi prăpăd, iar noi, ca să scăpăm, va trebui să stăm încuiati în casă si nici pe geam să nu ne uităm. – Da’ de unde – zice altul – cu certitudine, vom petrece sfârsitul lumii dormind si ne vom trezi cu totul schimbati. Dar dacă vreunul din noi se va trezi tot cum era la culcare? – A, nicio problemă. Se prea poate ca unii să nu ne dăm seama de la început de schimbare. Dar ea se va fi produs si perceptia noastră asupra noastră se va regla pe parcurs.
Si-apoi, sfârsitul lumii este asa: că, de fapt, nu stim nimic despre el. Până în 2011, se vede tot, dar, din 2012, vizualizarea nu se mai poate face. Totusi, noi, vizionarii, interpretăm corect: că nebuloasa aceea din imaginea care ne/nu ne apare indică un nu stim ce având semnificatia disparitiei relatiilor electronice, a banilor si, după ei, a băncilor si a altor verigi ale legăturilor economice.
Viata va fi, dacă-nteleg bine, fourieristă.
Osia pământului se va inversa fără să se dezghioace planeta (norocul nostru că nu-i o tijă concretă). Doar cutremure multe si puternice vor fi, tornade în regiuni până acum linistite sub aspect atmosferic, uragane grandioase si alte stihii din familia vântului turbat.
Uitati oameni – de o oarecare popularitate, în tineretile lor – revin sub luminile rampei interesului public, ca mari vizionari. Asa este o relativ cunoscută, prin anii ’70, cântăreată de pe la noi, astăzi purtătoare a unui nume american, care, pentru obtinerea unei mai mari notorietăti, se dă, asa, deodată, nepoată în linie dreaptă a lui Octavian Goga. Pentru a nu da bătăi de cap celor care s-ar putea întreba de ce „numele de fată” al respectivei n-a fost Goga, ea se grăbeste să precizeze că e vorba de bunicul matern (cu care întretine chiar o relatie spiritistă). Nu „i se vede”, însă, doamnei C. H., născută M., că Octavian Goga n-a avut copii, necum nepoti, iar ca vârstă, dacă ar fi fost să fie, i-ar putea fi doamnei H., în cel mai bun caz străbunic, Goga fiind născut în 1881. Si ce coincidentă rentabilă ar fi să se întâmple sfârsitul lumii (cel din 2011) la 130 de ani de la nasterea poetului. Că, poate, ex-cântăreata nu apucă rotunjirea mai impresionantă a cifrei de aniversare a lui Goga, la 150 de ani.
Sarlatanie? Delir de grandoare?

„Că unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii” (Matei 24, 28).
Semnele sfârsitului lumii se înmultesc. Se vede si fără profeti. Dar nu ar trebui să tindem spre descoperirea stârvului, ci spre a renasterii.
„Când mlădita lui [a smochinului] devine fragedă si odrăsleste frunze, stiti că vara e aproape; tot asa si voi, când le veti vedea pe toate acestea, să stiti că El este aproape, lângă usi” (Matei 24, 32-33).
Mda. Goga n-a avut copii...
Si aceeasi „clarvăzătoare” conversează si cu spiritul Mădălinei Manole, imediat după moartea ei...

Sunt unii care „văd desertăciuni si profetesc minciuni” (Iezechiel 22, 28) ... „Asa că Mi-am vărsat urgia peste ei în aprinderea mâniei Mele, ca să-i nimicesc. Purtările lor în capetele lor le-am aruncat, zice Domnul Domn” (Iezechiel 22, 31) ...





Angela-Monica Jucan    7/22/2010


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian