Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Schimbări în legislatia de imigratie canadiană

I: Urmăresc cu interes articolele din ziare referitoare la imigratie. Am citit despre schimbările preconizate în legătură cu cererile pentru refugiati si l-am văzut la televizor pe ministrul imigratiei care, în esentă, spunea că toată procedura de refugiati se va scurta, va dura mult mai putin timp până se va lua o decizie si se va elimina pe cât posibil numărul celor care cer azil pe motive false. Am mai auzit si despre alte modificări iminente, stiti ceva despre acestea din urmă?

R. Intrebarea vine la timp pentru că de curând, mai precis, pe data de 26 iunie 2010, ministerul de imigratie a publicat noile schimbări in legea imigratiei în Gazeta Canadei, schimbări care se vor introduce imediat în practică. As vrea să mentionez câteva dintre modificările care sunt mai importante si care vor afecta multi aplicanti:
• Până în prezent, existau 3 categorii de aplicatii sub clasa de independenti (skilled workers): cei care erau pe lista de ocupatii admise, cei cu oferte de muncă aprobate de Service Canada si cei care erau legal în Canada de un an, fie ca student, fie ca lucrător, dar aveau experientă de muncă anterioară si se calificau pentru emigratie. Prin schimbările introduse, a dispărut categoria a 3-a, rămânând doar primele 2 categorii;
• Lista de ocupatii din prima categorie s-a schimbat radical: în trecut erau 38 de ocupatii, în prezent au fost scoase 20 de ocupatii si introduse alte 11 ocupatii astfel că totalul ocupatiilor admise s-a redus la 29;
• Totalul celor admisi anual in prima categorie de mai sus (cei aflati pe lista de ocupatii) va fi limitat la 20.000 de aplicatii (cei din parlament au ca tintă approximativ 79.000 de persoane în cadrul celor 20.000 aplicatii);
• In cadrul celor 20.000 de aplicatii, se va lua în considerare fiecare ocupatie conform cu normele canadiene de ocupatii (NOC), iar numărul maxim admis pentru fiecare ocupatie va fi limitat la 1.000 anual;
• Nu există limită pentru cei care au deja un loc de muncă aranjat (AEO), aprobat prin Service Canada;
• Toti cei care aplică în categoria de independenti vor trebui să prezinte de la început rezultatul examenului de limbă (engleză sau franceză, după cum este cazul);
• Categoria investitorilor este deocamdată întreruptă, nemaiprimindu-se aplicatii deoarece se preconizează schimbări drastice si în această categorie. Noi aplicatii vor fi primite doar după ce se vor publica noile regulamente;
• Toate celelalte categorii, permise de studii si de lucru, viza de vizitator, sponsorarea familiei sau a părintilor, aplicatiile pe baze umanitare, etc., rămân pentru moment neschimbate si vor fi prelucrate conform dispozitiilor anterioare.

I: Logodnicul meu este cetătean american, ne-am întâlnit în SUA la un concert de muzică pop. Relatia noastră a evoluat si a devenit foarte serioasă, mai ales în decursul ultimului an când ne-am întâlnit fie în SUA, fie în Canada. Este destul de greu să călătorim mereu pentru a ne întâlni si ne-am gândit să ne stabilim în Canada unde eu sunt rezident permanent. As putea să-mi sponsorez logodnicul să vină si să-si caute de lucru în Canada până se rezolvă cu hârtiile? Sau trebuie să ne căsătorim mai întâi si atunci unde ar fi mai bine să ne căsătorim, în Canada sau în State?

R. In primul rând vreau să vă spun că dvs. nu puteti să sponsorati logodnicul dvs. pentru că această categorie a dispărut de pe lista programelor de sponsorare încă din iunie 2002. Deci, nu puteti să vă sponsorati logodnicul până nu vă căsătoriti. O căsătoria este recunoscută de către departamentul de imigratie atât timp cât ea este recunoscută si valabilă în tara unde are loc căsătoria, deci puteti alege ca loc de nuntă fie Canada, fie USA. In concluzie, ambele variante privind locul căsătoriei, Canada sau USA, sunt acceptate ca fiind valabile de către CIC. Vă doresc succes!

Mihaela Boeriu este consultant de emigrație certificat de către Canadian Society of Immigration Consultants (CSIC) și practică în domeniul emigrației în GTA din 1993. Puteți trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com
Răspunsurile date sunt generale și nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultați un specialist în emigrație canadiană.





Mihaela Boeriu - mihaela@cgsconsultants.com    7/19/2010


Contact:






 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian