Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Dezbatere si prezentare “Marin Sorescu - viata si opera"


Muzeul de Artă Craiova si Espacio Niram din Madrid prezinta concomitent, in Romania si Spania,
Marin Sorescu – viata si opera

Vineri 25 iunie 2010, se va desfăsura, în Muzeul de Arta din Craiova si, simultan, în Espacio Niram din Madrid, dezbaterea si prezentarea “Marin Sorescu- Viata si opera”, dedicată Marelui Scriitor român, în organizarea, domnului George Smarandache Directorul Societătii Culturale „Eugen Ionescu” din Slatina.
Evenimentul se va desfăsura pe linia Craiova - Madrid, având ca invitati de la Craiova: critic literar Sorina Sorescu de la Universitatea Craiova si Presedinte al Fundatiei Marin Sorescu, Florin Rogneanu - directorul Muzeului de Artă din Craiova, Valeru Ciurea artist fotograf si organizatorul George Smarandache, iar de la Madrid prin video-conferintă: directorul editorialului Niram Art Miguel Angel Galan Segovia, galeristul Antonio Calderon de Jesus, directorul Revistei Niram Art Fabianni Belemuski, artistul plastic Tudor Serbanescu. Teleconferinta se va desfăsura în spatiul Muzeului de Artă din Craiova. Participantii la această dezbatere culturală vor prezenta publicului spaniol format în principal din studenti de la Academia de Arte Frumoase din cadrul Universitatii Complutense din Madrid, opera lui Marin Sorescu.
Marin Sorescu (poet, dramaturg, prozator, eseist, traducător si pictor) a fost cunoscut în timpul vietii (1936-1996) pe aproape toate continentele planetei. Operele lui au cunoscut o largă circulatie, fiind traduse în: SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Columbia, India, Anglia, Germania, Franta, Grecia, Suedia, Italia, Olanda, Spania, Portugalia, China, Singapore, Rusia, Cehia, Slovacia, Serbia, Macedonia, Bulgaria s.a., totalizând peste saizeci de cărti apărute în străinătate.
Evenimentul de la Muzeul de Artă din Craiova si Espacio Niram din Madrid continuă un ciclu de dezbateri culturale menite să supună atentiei iubitorilor de arta din Spania marile valori ale artei romanesti. Muzeul de Artă din Craiova, organizatorul celor mai mari si importante expozitii de pictură ale lui Marin Sorescu în România, la Craiova, Slatina, Drobeta Turnu-Severin, Bucuresti si Râmnicu-Vâlcea, va prezenta câteva din ciclurile picturale ale maestrului.

George Smarandache    6/25/2010


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian