Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Magia Culorilor (55) - Compozitiile florale ale primaverii si culorile lor.

Aprilie; incet, incet vine si in Canada primavara. Este timpul sa incepem pregatirile pentru amenajarea gradinii din spatele casei, fie ea mai mica sau mai mare. Coltul de natura din gradina noastra este cel mai bun mediu pentru relaxare dupa o zi agitata la locul de munca. Pentru ca o gradina sa arate bine, trebuie sa astepam cativa ani, asa ca, trebuie sa ne gandim inca de pe acum la ce vom face pentru acest an. Aici putem regasi plante de pe toate continentele, rauri artificiale, cascade, o pergola, un pavilion, alei, foisoare, banci, toate constituindu-se intr-un mic paradis natural langa casa noastra.
Culoarile florilor confera gradinii atmosfera dorita. O atmosfera calda se obtine folosind flori in culori deschise precum rosu, roz deschis, galben, orange. O atmosfera calma si linistita se poate obtine prin flori in culori reci precum albastrul, purpuriul, violetul, albul. Florile se pot planta in scheme de culori variate, precum monocroma, policroma, complementara, analoaga.
In schemele monocrome se folosesc flori intr-o singura culoare, dar in varietate de forme. O bordura roz de un efect deosebit se poate obtine imbinand plante anuale (Nicotiniana, Cleome, Cosmos) cu plante bulboase (Dalii, Crini) si perene (Campanula, Dianthus, Geranium). Spre inserat sau la lumina artificiala, schemele din alb pur, sunt linistitoare, elegante si cele mai de efect.
Schemele policrome pot abunda in culori puternice, pale sau discrete, depinde de gustul locatarului. Intre doua culori puternice, este bine ca acestea sa fie separate cu alb. O combinatie de efect se poate realiza folosind trandafiri cataratori de un roz pal (New Down), inconjurati de o bodura de Impatiensis alb. Daca va doriti gradina plina de flori colorate, ar trebui sa aveti si un mobilier romantic si nu neaparat din lemn, si o serie de decoratiuni specifice.
In schemele complemantare se folosesc culori opuse, precum : orange cu albastru (Campanula albastru inchis cu Crini orange), rosu cu verde (Geranium rosu ce contrasteaza cu foliajul verde), sau galben cu violet.
Pentru o schema analoaga, se folosesc combinatii discrete de culori apropiate; o combinatie de efect in nuante de roz se poate realiza din Dianthus, Nicotiniana si Phlox.
Daca nu puteti apela la un gradinar de profesie, o solutie simpla pentru gradina Dv., este sa folositi flori care nu pun mari probleme de ingrijire, precum petunia, cunoscuta intr-o gama diversa de nuante, lasata insa sa creasca intr-o dezordine ordonata ! Un scaun ce numai este folosit, reconditionat si revopsit eventual in alb, poate deveni un suport potrivit pentru o tufa de petunia. O fantana veche, avand la baza bolovani si diferite tipuri de pietre de rau, poate fi un suport grozav pentru ghivece; aleile serpuitoare din piatra si o piscina inconjurata de arbusti, creaza un aspect relaxant. Vasele de piatra sau de teracota si ghivecele, se potrivesc daca nu sunt aglomerate si sunt realizate din cel mult doua tipuri de material. Organizarea gradinii poate fi realizata fie in stil oriental decorata cu vase emailate, fie in stil mediteranian decorata cu ghivece de teracota.
Gradinaritul este o pasiune si aceasta ne poate oferi relaxarea dupa agitatia cotidiana; incercati si Dv sa va creati acest colt de natura in aproprierea casei. Gradina poate fi…. prelungirea vegetala a personalitatii gradinarului, adica a Dv,. cel care va ocupati de aranjarea ei; armonia din gradina Dv. va depinde de felul de combinare a culorilor florilor, a aromelor acestora si a formelor lor. Si nu uitati, inainte de toate este bine sa realizati pe hartie un plan cu ceea ce vreti sa obtineti in gradina Dv. Mult succes.
In numarul viitor al revistei veti putea afla care sunt regulile de tinut minte in folosirea culorilor.

arh. Ion Constantinescu
arhitect.ic@gmail.com


arh. Ion Constantinescu    4/21/2010


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian