Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


,,Elena Farago în scrisori si documente inedite - Recuperări biografice” de George Sorescu si Ada Stuparu


Apărut la Editura Aius din Craiova, volumul ,,ELENA FARAGO în scrisori si documente inedite. Recuperări biografice” de George Sorescu si Ada Stuparu constituie o contributie la cunoasterea vietii si operei, ca si a activitătii primei noastre poete de autentică valoare.

Autorii valorifică un fond inedit din corespondenta Elenei Farago; cele peste o sută de scrisori si documente intrate în posesia familiei Sorescu, publicate si comentate pe larg de autori, reflectă etape ale existentei celei care a marcat, vreme de aproape 50 de ani, viata culturală a Craiovei, de la afirmare în paginile revistei ,,Sămănătorul”, până la consacrarea în literatura română, prin volume de poezie si de proză, a căror valoare este recunoscută prin premii prestigioase.

Cu un bogat material informativ, norele de la subsol oferă o imagine amplă a vietii sociale, politice si culturale a epocii, în care Elena Farago s-a implicat, ca directoare, timp de peste 30 de ani, a Bibliotecii ,,Alexandru si Aristia Aman”, ca secretar literar al Teatrului National, ca inspector al azilurilor pentru copii, ca redactor al ziarului ,,Năzuinta” etc., ceea ce a însemnat contactul cu numeroase personalităti ale timpului.
Astfel, volumul cuprinde, alături de scrisorile copiilor săi, Mihnea si Coca, scrisori de la A. Toma, C. Saban Făgetel, Charles Laugier, Al. Popescu Telega, C.N. Popp, Felix Aderca, Xenia Costa Foru, Constanta Marino Moscu, Liviu Rebreanu, de la redactori de reviste si editori care îi solicită colaborarea, de la colaboratori si prieteni etc., care ilustrează aprecierea si respectul de care se bucura Elena Farago, dar si activitatea bogată si neîntreruptă a poetei, în ciuda vicistitudinilor cu care se confruntă de-a lungul întregii sale vieti.
Se reface, în acest fel, o atmosferă socială si culturală, o imagine a relatiilor interumane, care au contribuit decisiv la conturarea climatului cultural national.

Volumul a fost lansat în cadrul evenimentelor organizate de Biblioteca Judeteană ,,Alexandru si Aristia Aman”, în cadrul Zilelor ,,Elena Farago”, în data de 29 martie a.c. când se sărbătoreste nasterea poetei, iar fondul epistolar inedit a fost încredintat Casei memoriale ,,Elena Farago”.


Sabin Popescu    4/10/2010


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian