Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Maestrii artei lirice la a II-a ediție.


În calitate de presedinte al juriului si inițiator, apreciez că, din perspectiva culturală si profesională a proiectului, cea de a II-a ediție a Concursului internațional „Maestrii artei lirice”, desfăsurată pe parcursul finalului lunii martie, sub patronajul Operei Naționale Bucuresti, este o bună realizare. Concursul a propus drept nume emblematic, anul acesta, personalitatea sopranei Arta Florescu, solist de rezonantă națională si internațională în măiestria vocală, atât ca interpret cât si ca pedagog. De altfel, evocarea aceasta a pornit nu numai de la prezența Artei Florescu pe afisele operei bucurestene, ci a fost simbolizată de invitarea în juriu a patru celebre muziciene formate sub îndrumarea sa – soprana Eugenia Moldoveanu, presedinte de onoare al Competiției, soprana Maria Slătinaru Nistor, soprana Leontina Văduva si soprana Ioana Bentoiu. Se adăuga în acest juriu basul, profesorul si regizorul Ionel Pantea, dirijorul Victor Dumănescu, regizoarea de operă Anda Tăbăcaru si criticul Costin Popa. S-au prezentat pentru evaluare 42 de tineri cântăreți români si reprezentanți din Letonia, Moldova, Elveția si Bulgaria, încă puțini consider, pentru proiectul internațional al concursului. După desfăsurarea Finalei cu acompaniament de orchestră, din opt interpreți aliniați în Etapa a III-a decizia palmaresului si Concertul laureaților au demonstrat că ideea proiecției vocilor tinere, în acțiunea de promovare valorică întreprinsă de Opera Națională, si-a aflat ecoul. Iată si palmaresul competiției:
Mezzo-soprana Mihaela Jinga – Premiul I si Premiul „Melos”, baritonul Florin Estefan - Premiul II, baritonul Serban Vasile – Premiul II, baritonul Mihai Dogotari - Premiul Criticii Muzicale, sopranele Laura Chera si Iulia Dan – Mențiuni. La aceste distincții, directorul Operei Române, Anghel I. Arbore a adăugat programarea sopranei Iulia Dan pentru debut în stagiunea Operei cu rolul titular din „Lucia di Lamermoor” de Donizetti si un contract pentru spectacole lirice, cu agenția „Amo” din Sofia pentru Laura Chera si Florin Estefan. Derularea pozitivă a proiectului ne îndeamnă să sperăm pentru viitor la o si mai semnificativă împlinire a acestui eveniment liric românesc.

Pt. Observatorul
Grigore Constantinescu





Grigore Constantinescu    4/5/2010


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian