Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Lansarea cărtii ” Boema `33”

A avut loc la Biblioteca Mitropolitana “Mihail Sadoveanu” din Bucuresti, lansarea cărtii ” Boema `33”, o antologie în care cei mai recunoscuti si longevivi poeti si scriitori români au semnat. Ideea a plecat de la stimabilul domn Puiu V. Moiceanu, respectabil poet si membru al Uniunii Scriitorilor din România, având numeroase cărti de poezie publicate de-a lungul celor 75 de ani ai domniei sale. Din dorinta de a aduce un omagiu sotiei sale care i-a acompaniat existenta vreme de mai bine de 50 de ani, dl Moiceanu a adunat la aceiasi masa poeti si scriitori deopotrivă vrând că fiecare dintre acestia să ocupe în această carte o pagină atinsă de pulberea strălucitoare a talentului lor.
Puiu V. Moiceanu, Mihai Antonescu, Ion Iancu Vale, Victor Sterom, Grigore Grigore, Florian Hutanu, George Pagu, Monica Muresan, Lucian Gruia, Ana Hâncu si Nicolae Stelea sunt cei “doisprezece magi autori ai acestei cărti”, după cum frumos le spune dl Moiceanu, emotionat si profund recunoscător pentru efortul fiecăruia de a-si fi adus contributia la aparitia acestei cărti. Antologia a fost bine primită, îmbucurând inimile celor care îsi doreau un volum în care să fie toti acesti pioneri ai literaturii române.
Printre vorbitori s-a aflat si dl Nicolae Dragos, distins publicist si profesor universitar care a declansat în sala o liniste totală când a zis:” Un scriitor sau un poet adevărat nu se uită niciodată cu pizmă la ceea ce un alt scriitor aduce ba dimpotrivă, chiar e inspirat de acesta si îl si felicită. Numai cei care vor din tot dinadinsul să arate lumii că datorită faptului că au scris o carte sau o poezie, se numesc automat si scriitori sau poeti adevărati. Nu există minciună mai mare ca aceasta. Când esti născut sub “zodia” penei de scris, toată existenta ta este scăldată de generozitate si solidaritate”. Frumoase cuvinte a spus dl Nicolae si pline de adevăr. La sfârsitul lansării, actrita de teatru Doina Ghitescu a recitat cu mare talent si suflet din creatiile poetilor mai sus mentionati. După acest moment, atât invitatii cât si gazdele evenimentului s-au retras la restaurantul cu acelasi nume ” Boema `33”, discutând mai pe larg despre carte si nu numai. Întrebat ce părere are despre tot acest moment închinat literaturii si prieteniei, dl Puiu Moiceanu, cu ochii scăldati în lumină si zâmbind, ne spune: Mă bucur mult că am făcut lucru. La noapte voi pune capul pe pernă linistit si multumit”. Frumos dle Moiceanu, să vă bucurati de ceea ce ati făcut. Acum asteptăm cu nerăbdare numărul doi al antologiei, care va apărea în Aprilie. De această dată structura va fi putin altfel pentru că, alături de caste “pietre de hotar” care au făcut si încă fac literatură adevărată, în acest număr vor fi trecuti si tineri abia lansati în arta scrisului. Nu au, desigur, nicio idee despre cum vor face acest lucru, dar talentul si dorinta lor de a mânui cu desăvârsire până de scris îi vor conduce spre acel orizont strălucit pe care stau toate stelele marilor creatii.

Crina Istrati    3/5/2010


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian