Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Insemnări : Quo vadis , române !?

Ca simplu cetătean îngrijorat de soarta României, situată în calea furtunilor istoriei si a poftelor nesătioase ale câtorva imperii de mult sau de curând apuse, mă întreb:
- Române, încotro?!?!
După douăzeci de ani de la autodemolarea statului sovietic si a lagărului socialist, românii se află horbocăind si bâjbâind, la o nouă răscruce, fără ca să stie încotro s-o apuce.
Ei sunt pusi să aleagă fie calea continuitătii comuniste, într-o formă sau alta, sustinută de o bună parte dintre vârstnici, de cei fără de memorie, fie pe cea a schimbării, a occidentalizării vietii întreruptă brutal de izbucnirea celui de al II-lea război mondial.
În prezent, mai sunt multi concetăteni ce regretă “binefacerile orânduirii socialiste”, care au determinat dezinteresul fată de munca productivă si, implicit, sărăcia generalizată si furtul epidemic.
Oare trebuie să mai asteptăm încă douăzeci de ani, pentru ca generatia cu „ochelari de cal” ce se îndreaptă cu nepăsare spre mormânt, să dispară biologic, iar tineretul, ce intră în Uniunea Europeană, să nu mai aibă suflet de sclav?
Dintr-o recentă anchetă rezultă că 64% dintre români se fac a uita care au fost efectele concrete ale dictaturii proletariatului [pe plan umanitar, economic, national si global] si regretă disparitia „epocii de aur”, când “noi ne făceam că muncim, iar ei se făceau că ne piătesc”.
În România de azi, s-a ajuns la situatii intolerabile. Pentru patru pensionari existenti lucreză doar o persoană. Nu se produce nici măcar cât să se asigure fondurile necesare pentru achitarea salariilor si a pensiilor, pentru îngrijirea bolnavilor, pentru ajutorarea celor nevoiasi sau handicapati, recurgându-se la împrumuturi externe pe care le va plăti viitoarele generatii. Cauzele involutiei actuale, a oscilatiilor retrograde, sunt multiple si de animarea lor se fac vinovati politicienii si monstruasele lor cualitii.
Nostalgicii de pretutindeni, stimulati de partidele populiste de stânga de sorginte cominternistă si încurajati de politica cripto-comunistă din: Germania, Franta, Rusia, România sau de aiurea, încearcă să arunce un văl al uitării asupra unui trecut care nu trece, să cosmetizeze istoria contemporană si să acrediteze ideea că socialismul se mai poate reanima din groapa istoriei în care s-a auto cufundat.
O bună parte dintre nostalgicii amnezici consideră vinovati de prăbusirea economică a “socialismului multilateral dezvoltat” pe nomenclaturistii cominternisti, care s-au aflat la cârma metropolei sovietice, a tărilor satelit si nu principiile ideologice ce au generat, în practica politică, genocidul, dezastrul moral, economic, social si de altă natură.
În asemenea situatie puntea dintre generatii s-a prăbusit. Nu e de mirare că între bătrâni si tineri s-a creat o prăpastie de neînlăturat. Majoritatea adolescentilor cu care am discutat, dezgustati de prestatia actualei clase politice si de mentalitatea ce pluteste în mediul ambiant, visează să evadeze din tară fără a se mai uita înapoi, iar forta de muncă tânără si mai putin tânără, se duce în statele dezvoltate spre a se afirma, la adevarata ei valoare, pentru a scăpa de sărăcie, de haosul creat de monstruasa cualitie cripto-comunistă, reprezentată de un parlament incompetent, ce luptă pentru păstrarea privilegiilor personale, în pofida intereselor generale ale tării, încât România a ajuns să fie cea mai săracă, bolnavă si coruptă tară din Europa.
Această situatie anacronică este sprijinită în prezent, cu precădere, nu numai de votul oamenilor pauperi, mai putin scoliti, neinformati, a cominternistilor decrepiti sau pătrunsi până în genom de ideologia bolsevică, a amnezicilor, a nostalgicilor sau a profitorilor de pe urma economiei socialismului dezorganizat si a furtului generalizat, ci si de o televiziune si presă obedientă, de cripto-comunisti, de fostii securisti aflati în diverse functii etc.
Este bine cunoscut faptul că Securitatea folosea pe toată lumea, împotriva tuturor pentru a semăna teroare, dezbinare, neîncredere deoarece avea, la îndemană, resurse financiare nelimitate.
“În timp ce noi crăpam de foame, muream de frig, nu aveam medicamente, nu aveam locuri în spitale, sânge pentru perfuzii s.a.m.d. pentru că trebuia să plătim datorii externe, în acelasi timp resursele umane si financiare ale acestei organizatii a statului român erau nelimitate si folosite împotriva restului populatiei, împotriva contribuabililor”, remarca sefa Directiei de Investigatie din cadrul CNSAS, într-un recent interviu difuzat de România liberă.
Desi “Securitatea a fost o institutie criminală, care nu a servit interesele nationale ale României, ci doar, interesele unei puteri străine si ale unui dictator” , în prezent, mai sunt destui indivizi care, în interviuri, în publicatiile din tară si, uneori, din diasporă, sustin contrariu.
Ei falsifică, constient sau nu, realitatea. Cele mai scandaloase exemple de mistificare a adevărului sunt recentele declaratii ale fostului ofiter de securitate timisorean, Radu Tinu, în legătură cu laureata Premiului Nobel pentru Literatură, Herta Müller, sau hotărârea Consiliului Local al Municipiului Târgu-Mures prin care s-a decis amplasarea bustului generalului Stefan Gusă, în orasul transilvan.
De asemenea, demnitarul de vază al PSD-ului, Adrian Năstase, continuator nereformat al PCR, este dispus să manipuleze facerea legilor în defavoarea spiritului democratic, a echitătii, a ratiunii si a bunului simt.
El opinează că românii din străinătate, în spetă, „cei care au plecat de multi ani din tară… nu au contact direct cu realitatea…. Prin urmare, votul lor ar trebui sa aiba o greutate mai mică".
Deci, într-o eventuală guvernare PSD, când Bombonel va fi cocotat pe tortul puterii politice sustinut de conglomeratul de găsti mafiote, tara ar trebui să fie împărtită legal în cetăteni de categoria I si cetăteni de categoria a II-a, categorie în care să fie inclusi toti cei care n-au mâncat salam cu soia si n-au băut nechezol.
Gazetarii cripto-comunisti afirmă că Securitatea a fost un scut de apărare a tării si nu a politicii PCR, că Nicolaie Ceausescu a reprezentat interesele tuturor românilor, iar pe comunistul ilegalist, Lucretiu Pătrăscanu, căzut în lupta pentru putere dusă în interiorul PCR, îl proclamă ca fiind un “patriot român” asasinat de comunisti etc. etc.
Concomitent cu metamorfozarea torsionarilor criminali în eroi nationali, ei încearcă să ascundă crimele si ororile din gulagul românesc, terorea exercitată de politia politică a PCR, sărăcia, mizeria morală si fizică pe care a lăsat-o comunismul în cei peste saptezeci de ani de guvernare în lume etc.
Nostalgicii, profitorii ce mimează capitalismul pentru a-l discredita, cripto-comunistii de pretutindeni si unii politicieni de stânga din Europa Apuseană, continuă să cosmetizeze istoria contemporană ca în timpul Războiului Rece si declamă, sus si tare, că sistemul socialist, instaurat pe a sasea parte a Terrei, a fost bun, însă, s-a prăbusit din cauza unor conducători ca: Lenin, Stalin, Mao Zedong, Pol Pot, Honecker, Ceausescu etc., iar altii, mai zelosi, îl neagă că ar fi existat vreodată.
Ei n-au înteles sau se fac a nu întelege care sunt adevăratele cauze ale autodemolării imperiului colonial sovietic, [pe care lumea civilizată l-a numit Imperiul Răului], a prăbusirii Zidului Berlinului, a Cortinei de Fier, a întregului sistem socio-politic, economic construit de comunisti, în conformitate cu ideologia marxist-leninistă.
Desi Federatia Rusă e o tară de dimensiuni medii, conducerea ei duce o politică imperială, de mare putere. În numele “fraternitătii” din perioada sovietică, Putin si asociatii săi, doresc să restabilească hegemonia economică, politică si de securitate sovieto-taristă.
În acest scop politica Moscovei incită la nesupunere minoritătile ruse din fostele republici sovietice si, pentru a le mobiliza în vederea constituirii unei armate care să impună hegemonia Moscovei pe plan mondial, în august 2008, le-a oferit cetătenie si pasapoarte ruse.
În mentalitatea unor conducători civili, militari actuali si a unei părti a populatiei predomină sindromul prejudecătilor imperiale, ce a contribuit si va contribui substantial la stoparea evolutiei firesti si a cresterii buneistări a populatiei.
Constatăm că ignoranta si amnezia memoriei nu numai că reanimă regresul de tristă amintire, dar favorizeasă aparitia unor noi monstri, care amenintă viitorul României si a altor state europene si asiatice.
Analiza obiectivă a evenimentelor cruciale, petrecute în ultimii saptezeci de ani, e cu atât mai necesară cu cât actuala conducere a Federatiei Ruse a hotărât continuarea cosmetizării istoriei comunismului si a dictaturii staliniste ca pe vremea Războiului Rece, refolosirea strategiei sovieto–tariste, reînarmarea masivă si înfiintarea unor noi baze militare în Osetia de Sud, Abhazia, Venezuela, Libia, Siria, Yemen pentru a reocupa coloniile si zonele de influentă, din Orientul Mijlociu si Africa, ale defunctei URSS, după cum o demostrează agresiunea verbală si militară a guvernantilor moscoviti împotriva suveranitătii Georgiei, întreprinsă sub pretextul că-si apără conationalii pe care i-a colonizat Stalin în locul băstinasilor deportati sau exterminati în Gulag.
Rusia, visând la înfăptuirea obiectivelor strategice sovieto-tariste, îsi modernizează fortele navale pentru interventii rapide cu tehnică de vârf franceză, organizează cele mai ample manevre militare după încheierea celui de al doilea Războiului Mondial, la granitele viitoarelor victime, cum sunt cele din septembrie 2009, întreprinse de exercitiile militare ruso-beloruse, la granita cu Polonia, ce au avut ca obiectiv tactic o eventuală invadare a tării vecine etc.
Un răspuns la întrebarea retorică de la începutul comentariului de fată am încercat să-l dau prin publicarea, în ultimii opt ani, a patru volume si a peste o sută de articole cu privire la trecutul care nu trece.
Cu precădere, în lucrările difuzate evidentiez adevărul adevărat, sustinut documentar, pentru a lăsa fără argumente pe impostori, mistificatori, pe gazetarii si politicienii mincinosii si dornici de putere absolută, pentru a frâna propaganda cripto-comunistă din mileniul al III-le si, nu în ultimul rând, pentru a sprijini procesul de învătământ, care, încă nu a introdus generalizarea predării istoriei comunismului în liceu din cauza opozitiei unor ticălositi, ce frânează democratia si visează revenirea la vremurile de curând apuse.
Monografia Răpit de KGB si condamnat la moarte, recent lansată la Suceava, Brad-Hunedoara si Hamilton-Ontario, Canada, am realizat-o cu ajutorul materialului documenar redactat deoparte si de alta a Cortinei de Fier, în timpul Războilui Rece, cu informatiile conservate în rapoartele CNR, în corespondenta dintre membrii asociatiilor românesti aflati în exil, în relatările presei vest-europeane, în testamentul mitropolitului Bucovinei si al Transnistriei, Visarion Puiu, în datele primite de la enoriasi etc. etc.

Prof. Paul LEU
Kenmore, Washington, USA




Paul Leu    12/24/2009


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian