Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Pe teme de emigratie: Casatorie de convenienta

As dori revocarea statului de rezident pentru fosta sotie

I. Mi-am cunoscut prima sotie pe internet, am corespondat cu ea mai bine de un an, dupa care m-am decis sa merg in Romania sa o cunosc personal. Am stat in Romania o luna de zile si, in final, ne-am decis sa ne casatorim. Am depus actele pentru sponsorarea sotiei si dupa aproximativ 8 luni, sotia a primit viza de emigrare in Canada. Abia am asteptat sa vina sa nu mai fiu singur. Sotia a venit in Canada in august 2007. Insa, dupa ce sotia a venit in Canada, am sesizat o schimbare totala in atitudinea ei fata de mine. Nu mai era fata aceea draguta pe care am cunoscut-o pe internet si in curand au inceput certurile. Intr-un final, sotia mi-a marturisit ca in timp ce coresponda cu mine, a cunoscut in Romania pe cineva de care s-a indragostit si ca si-a pierdut interesul pentru mine si Canada. Am ramas socat, dar nu am avut ce face. Sotia s-a decis sa se intoarca in Romania la scurt timp dupa aceea. Am scris la Departamentul de Imigratie despre ceea ce mi s-a intamplat. Doream sa cer sa i se ia viza de rezident permanent sotiei care mi-a inselat asteptarile atat de crunt. Nu cred ca au fost consecinte pentru ea, pentru ca nu m-a contactat nimeni despre acest lucru. Acum, dupa doi ani de la intamplare, m-am recasatorit cu altcineva, tot din Romania. Vreau sa introduc actele pentru sponsorare si ma intereseaza sa stiu daca voi avea probleme.

R. Intrebarea este intr-adevar foarte interesanta si cu mai multe fatete. In primul rand, ma mir ca ati reusit sa sponsorati prima sotie fara probleme. De obicei sunt greutati in a demonstra ca relatia este adevarata, fiindca a fost initiata prin intermediul internetului si, la prima vizita in Romania, atunci cand ati cunoscut sotia, v-ati si casatorit imediat. Acest lucru ridica multe intrebari legate de veridicitatea casatoriei. Dar, trecand peste acest lucru, odata ce sotia a venit in Canada si a primit statutul de rezident permanent, este foarte greu, aproape imposibil sa revoci statutul primit. Greutatile care se ivesc intr-o casatorie nu pot fi folosite ca dovada ca intr-adevar casatoria a fost facuta din interes, cu scopul de a obtine rezidenta. Greutati se pot ivi pe parcurs, sau chiar de la inceput, iar o casatorie poate fi desfacuta datorita altor motive, greu de asimilat cu « casatoria din interes». De aceea, Departamentul ar avea greutati in a demonstra acest lucru si nu are resursele si timpul necesar pentru a studia fiecare desfacere a casatoriei dupa venirea in Canada a sotului / sotiei. Va trebui sa treceti peste dorinta dvs. de a face tot posibilul pentru revocarea statutului de rezident si sa acceptati realitatea. Mai ingrijorator insa este alt fapt: deoarece spuneti ca v-ati recasatorit de curand si intentionati sa sponsorati sotia, cred ca veti avea probleme ca dvs. sa fiti aprobat ca sponsor. De ce acest lucru? Pentru ca atunci cand ati sponsorat prima sotie, ati semnat un contract prin care v-ati angajat sa fiti responsabil financiar pentru sotia dvs. pe o perioada de 3 ani de la data cand ea va deveni rezident permanent. Din ce scrieti dvs., se pare ca acesti trei ani nu au trecut inca. Deci, chiar daca veti introduce actele de sponsorare, mai mult ca sigur ca veti fi refuzat deoarece inca mai sunteti legat de prima sponsorare. Din nefericire, nu aveti nimic de facut decat sa asteptati ca cei trei ani sa treaca, dupa care veti putea introduce actele pentru o noua sponsorare. Va doresc succes.

I. Am introdus actele pentru sponsorarea sotiei si am primit un refuz de la CPC Mississauga pe motivul ca nu ma calific sa fiu sponsor. Este adevarat ca acum cativa ani am fost bolnav si am ajuns sa iau bani de la serviciul social. Anul trecut am fost dat afara din servici si nu mi-am mai putut plati datoriile. Am fost nevoit sa declar faliment. Credeti ca acesta este motivul?

R. Din ceea ce scrieti, se pare ca declararea falimentului este cauza principala pentru refuzul primit. Atunci cand ati completat formularul pentru sponsorare, a fost o rubrica pentru «eligibilitatea sponsorului». Una dintre intrebari se refera la faptul daca ati declarat faliment si daca sunteti inca un «undischarged bankrupt». Daca raspunsul este afirmativ, atunci nu va calificati ca sponsor. Va trebui sa eliminati falimentul din istoria dvs., conform «Actului de Falimentare si Insolvabilitate», dupa care veti fi probabil eligibil, cu conditia sa indepliniti si celelalte conditii. De asemenea, in momentul cand faceti aplicatia, trebuie sa nu primiti ajutor social (cu exceptia ajutorului primit din motive de «disability»), fapt care v-ar descalifica din start. Va doresc succes.

Mihaela Boeriu este consultant de emigrație certificat de către Canadian Society of Immigration Consultants (CSIC) și practică în domeniul emigrației în GTA din 1993. Puteți trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com

Răspunsurile date sunt generale și nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultați un specialist în emigrație canadiană.


Mihaela Boeriu - mihaela@cgsconsultants.com    11/24/2009


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian