Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Intrarea Maicii Domnului in Biserica


’’Astazi inainte insemnarea bunavointei lui Dumnezeu si propovaduirea mantuirii oamenilor, in Biserica lui Dumnezeu luminat Fecioara se arata si pe Hristos mai inainte Il vesteste. Acesteia si noi cu mare glas sa-i cantam: Bucura-te plinirea randuielii Ziditorului’’ ( Troparul praznicului).

Intrarea Maicii Domnului este sarbatorita in fiecare an, pe 21 noiembrie. Este sarbatoarea in amintirea zilei in care, Sfintii Ioachim si Ana au adus-o pe fiica lor Maria, in varsta de trei ani, dupa promisiune facuta lui Dumnezeu, la templu. Aici a fost intampinata de marele preot Zaharia, tatal Sfantului Ioan Botezatorul, care a dus-o in cea mai sfanta incapere din acest loc, in Sfanta Sfintelor. Ea va ramane la templu pana la varsta de 15 ani. Se cunoaste, ca aceasta sarbatoare a luat nastere in secolul VI, cand, la 20 noiembrie 543, a fost sfintita ctitoria imparatului Justinian, o biserica inchinata Sfintei Fecioare, din Ierusalim , care, spre deosebire de una mai veche, a fost numita biserica Sfanta Maria "cea noua". Conform traditiei, a doua zi dupa sfintire, adica la 21 noiembrie, a inceput sa fie serbat hramul (patronul) bisericii, adica insasi Sfanta Fecioara, serbarea fiind consacrata aducerii ei la templu. In Apus, sarbatoarea a fost adoptata de papa Grigorie XI-lea, care a cinstit-o pentru prima data in anul 1374, la Avignon. Dupa cum spun Sfintii Parinti, in cei 12 ani petrecuti la templu, Fecioara, pururea era in rugaciune si cugetare la legea lui Dumnezeu, ziua si noaptea. Aceasta pregatire deosebita culmineaza cu vestea pe care Arhanghelul Gavriil i-o va aduce; Rodul cel Mare, intruparea Fiului Lui Dumnezeu si Mantuitorului lumii din ea. Maica Domnului s-a nascut prin rugaciune, a petrecut 12 ani la templu numai in post, in rugaciune si in neintinata feciorie. Ea si acum se roaga neincetat in bisericile noastre, impreuna cu toti sfintii, pentru noi, pentru mamele si copiii nostri, pentru toti cei ce cred in Dumnezeu si iubesc poruncile Lui. Sa venim la Biserica si sa ne rugam si noi lui Dumnezeu impreuna cu Maica Domnului si cu toti sfintii, ca sa dobandim imparatia cerurilor. Sa laudam, sa cinstim pe Nascatoarea de Dumnezeu si sa rostim din adancul inimilor noastre aceasta rugaciune: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale, mantuieste-ne pe noi!" Amin.

Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică este numită de popor Vovidenie sau Ovidenie, cuvant tradus din vedenie, adică lumină. De aceea, este considerată o zi a luminii. In aceasta zi se fac pomeniri pentru cei morti fara lumanare si nepregatiti.

Preot Ionel Cudritescu    11/21/2009


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian