Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Sanatate : Este ncesar vaccinul anti - gripal ?

In fiecare an milioane de oameni in America de Nord sufera de raceli, gripe, "influenta", dureri in git, si o multime de alte boli ale aparatului respirator.

Gripa si pneumonia- complicatie majore ale gripei, rezulta in mai mult de 5000 de decese anual in Canada.

In fiecare toamna, cei in virsta si cine prezinta riscul de a contacta virusul de gripa, sint incurajati sa primeasca vaccinul injectabil anti-gripal. Medicare, autorizat de Congresul National aloca fonduri in suma de $80 de milioane pe an pentru vaccinul de gripa, considerind ca este mai putin decit spitalizarea celor ce vor ajunge la complicatii datorate gripelor. Desi gripa este asociata cu multe alte boli, spitalizare si decese in cazul celor cu sanatatea subreda, nu sint inca cercetari controlate care sa demonstreze ca vaccinul de gripa reduce incidentele grave provocate de acest e virusuri.

Chiar daca vaccinarea de gripa ar fi eficienta, nu constituie o preventie naturala precum o inteleg doctorii naturisti.

Virusul de gripa se schimba genetic necesitind un vaccin nou in fiecare an. Tehnicienii afiliati cu Centrul de Control pentru prevenirea bolilor (CDC) colecteaza virusuri de gripa de la porci si persoane din alte tari indepartate, (ex. China), dupa care incearca sa prezica virusurile ce vor afecta populatia Americii de Nord pentru anul viitor- "CDC cristal ball". Virusurile selectate sint distribuite din timp la fabricile de preparare a vaccinelor de gripa asa incit productia sa fie administrata in toamna urmatoare.

Cit de bune sint predictiile CDC?

Incercind sa prezici care virus de gripa provenit din China, de ex.,va afecta populatia din Toronto sau Ohio anul viitor, presupune o multitudine de intrebari. Istoria vaccinului de gripa este plina de exemple in care virusurile injectate (de obicei in numar de 3) si cele care de fapt circula si afecteaza populatia NU SINT ACELEASI. In alte cuvinte, ne-am intoxicat pe gratis!

Spre exemplu, in sezonul gripei din 1994-1995, CDC a declarat ca 43% din virusurile predominante, type A-(H3N2) nu a fost asemanatoare cu virusurile incluse in vaccin. De asemenea, pentru virusul type A-(H1N1), 87% din exemplarele culese au demonstrat lipsa acestuia din vaccinul administrap publicului. In sezonul rece din 1992-1993, 84% din cazurile analizate dovedesc acelasi rezultat.

Impotriva istoriei plina de predictii slabe in privinta carui virus anume infecteaza o parte comunitara, CDC sustine ca vaccinul de gripa este "aproximativ 70% eficient in prevenirea gripei la persoanele sanatoase si mai tinere de 65 de ani", si daca vaccinul si virusurile care circula se nimeresc sa fie potrivite. Bazindu-ne pe studiul mai sus mentionat, putem spune ca succesul vaccinului de gripa are o rata intre 0%-96%. CDC recunoaste dificultatea mare in a "ghici" care virusuri vor circula cu adevarat pentru a fabrica vaccinul de gripa cu rezultatele dorite.

Pentru a-si justifica recomandarea ca toate persoanele in virsta sa primeasca vaccinul de gripa, CDC mentioneaza ca, desi vaccinul nu previne imbolnavirile de gripa, "vaccinul previne spitalizarea si pneumonia in procent de 50-60% si decesele in proportie de 80%. Acest scenariu optimist este insa intunecat de rezultatele analizate intre anii 1988-1992 cind numai 31-45% din cazurile vaccinate au prevenit spitalizarea si pneomonia. In aceasta situatie, costul vaccinarilor a fost semnificativ mai mare decit costul spitalizarii bolnavilor de gripa.

Alte citeva studii si proiecte guvernamentale arata ca pneumonia si spitalizarea, datorate gripelor in rindul persoanelor in virsta de peste 65 de ani(cu sau fara vaccinare), este sub 1% in sezonul gripelor. Pentru restul de 99% care nu au predispozitie de a contacta un virus de gripa, nu este necesar un program national de imunizare (oricum nu este o imunizare completa). Este aproape imposibil de demonstrat ca vaccinul de gripa va contribui semnificativ la imbunatatirea sanatatii persoanelor in virsta. Un studiu pe un numar de persoane in virsta in Ohio si Pennsilvania arata ca "nu s-a demonstrat inca efectul vaccinului de gripa in prevenirea deceselor sau limitarea timpului de spitalizare".

Din fericire, medicina naturista ofera multe posibilitati de a va tine sanatos prin intarirea sistemului imunitar si chiar si o alternative la vaccinul de gripa, un”vaccin” homeopathic: doua remedii homeopatice luate sublingual in doua zile alternate.

Referinte pentru acest articol sint pe blogul nostru, www.askdoctoranca.com, unde va puteti face Dr.Anca's Immunity Self-Test.

Si acum va invit sa-mi lasati comentariile d-voastra pe Blog-ul meu, www.askdoctoranca.com

Tot acolo puteti sa luati GRATUIT documentul pdf Dr.Anca’s Naturopathic Dietary Considerations for OPTIMAL HEALTH.


Dr. Anca Martalog    11/19/2009


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian