Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Cinecluburile românesti revin la viată


Festivalul de film de amatori "Pelicula de aur a sectorului 2", Bucuresti, 2-3 noiembrie 2009, este, discret, un eveniment national, relegând firul cu începutul cineamatorismului românesc prin Geo Saizescu, 1957, cu sutele de cinecluburi scolare, studentesti, militare etc., care au organizat festivaluri nationale în orasele Bucuresti, Otelu Rosu, Timisoara, Galati, Hunedoara, Roman, precum si internationale în Rusia, Cehoslovacia, Germania, Spania, Franta, Cuba etc. În prezent, singurul festival national dedicat cineamatorilor, "Toamna la Voronet" - Gura Humorului, judetul Suceava, s-a profilat pe film documentar studentesc. I se adaugă, prin surpriză, acest festival initiat de Primăria sectorului 2 bucurestean, primar Neculai Ontanu, desfăsurat sub egida Centrului pentru Activităti Recreative si Inovare Ocupatională, director prof. Mihaela Popescu, deschis creatorilor în domeniul audiovizualului, cinecluburilor de pe lângă scoli, cineamatorilor, indiferent de vârstă. Dintre organizatorii de azi, regizorul Victor Colonelu este detinător a peste 100 de premii nationale si trei internationale.
La această editie au fost selectate 18 filme de scurt metraj realizate de cinecluburile Otelu Rosu, "Vestitorii", "Faur", Primăvara" (Bucuresti), "Unirea" si "Vasile Alecsandri" (Bacău), Satu Mare, "Siderurgistul" (Resita), "Dunărea" (Galati), "Hermes" (Pitesti), "Constantin Brâncusi" (Târgu-Jiu). Membrii juriului: Mircea Bunescu, Alecu Croitoru, Sandu Stefan, Dan Dumitrescu, Victor Colonelu, Victor Dumitrescu.
În cadrul festivalului a fost deschisă o miniexpozitie de aparatură de filmare, proiectie si foto precum si de cărti scrise de cineamatori.
Întâmplător sau nu, aici se va lansa, în 24 noiembrie, de ziua sa de nastere, cartea Între două lumi, de Ben Todică (Melbourne), cineast care a început în cinecluburile bănătene si a ajuns să fie comparat cu Andrei Tarkovski.


George Anca    11/2/2009


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian