Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Cu actorul Johnny Depp

Ambianta ajuta întotdeauna la starea de spirit a unui dialog. Asta este ceea ce s-a întâmplat cu Johnny Depp, care a venit îmbrăcat ca în anii 1920, imbracat cu o vesta Armani peste o cămasă beige Pradasi si restul hainelor – blue jeans, palarie si pantofi, find original vintage. Ca de obicei, lui Johnny nu-i place imbracaminte moderna cu exceptia cazului când trebuie să apară la evenimente oficiale, cum ar fi de Oscar sau Golden Globes. Ca atare, acestea au contribuit la tonul discutiei devenit destul de semnificativ, mai mult despre el decât filmele facute.

RA: Deci, Mister Depp ... Multumesc pentru oportunitate.

JD: Te rog sa nu-mi spui Mister, pentru tatal meu e in regula, dar pentru mine e preferabil Johnny!

Felul acesta de răspuns bine observat ar trebui să dea de înteles că JD face parte dintr-o altă lume decât cea traditională de la Hollywood. Si cum omul se comportă dupa cum e si imbracat, Johnny Depp nu este diferit: a avut exemple bune de la bunicul său pe care l-a adorat si care a fost de asemenea un fel de rasvratit, ca si el. La fel si sfaturile tatalui care intotdeauna l-a incurajat sa nu compromita in ceeace crede, tot asa cum a invatat si dela mari maestrii ca Charlie Chaplin, Buster Keaton, Marlon Brando si chiar dela John Dillinger – eroul filmului Public Enemies pe care il interpreteaza recent.

RA: Am vorbit cu foarte multi actori tineri si aproape toti imi spun aceasi fraza: "Imi doresc enorm o cariera ca a lui Johnny Depp ... Vreau să fiu la fel ca el, ii admir gândirea si realizarea profesionala extraordinara pe care o are … " Ai putea vorbi despre asta, mai ales ca unele filme care iti sint foarte apropiate le consideri greu de vizionat pentru marele public ?

JD: Da ... a fost doar un fel de noroc în sensul că lucrurile au ajuns in viata mea exact atunci când am avut nevoie cel mai mult! Am făcut ceea ce am făcut, si am avut sansa să am oameni in jurul meu ca Tim Burton care m-a sprijinit exact atunci când studiouri ca cel dela Paramount nu a vrut să mă angajeze pentru rolul din Sleepy Hollow. N-au vrut sa aibe de-a face cu mine dar Tim s-a luptat un leu si a obtinut aprobarea, fapt care a constituit o mare schimbare în viata si profesia mea ...

RA: Multe din caracterele pe care le-ai interpretat denota lipsa de incredere, ceeace duce la un fel de vinatoare intre personagii ca s-ar putea asasina reciproc si, deci, acest gen de filme nu sint permise pentru toate virstele de audiente, in special pentru copii! Cum afecteaza asta natura relatiilor tale cu cei din jur, in special in viata ta?

JD: Loialitatea…da, loialitatea fată de familie, prieteni, idealuri, si chiar fata de mine nu nu le voi abandona niciodată!

2
RA: Probabil ca incluzi in aceste rinduri si relatia ta specială cu oamni ca regizorul Tim Burton?
JD: Da, plus altii care m-au încurajat si m-au ajutat la alegerea rolurilor.

RA: Ce prioritati ai avut dealungul carierei tale? Vreau sa spun, au fost doar locuri de muncă sau intimplari bine venite ca sa faci bani? Ai putea numi greseli pe care ai fo dorit nu le fi făcut?

JD: Instinctul a jucat o buna parte si mi-a servit bine de cele mai multe ori. A trebuit sa accept chiar si riscul de a face greseli, indiferent de lucrări, asa că nu regret nimic în acest sens. Am făcut chiar greseli stupide, ca toata lumea.

RA: Se pare că pentru a testa elementele legate de cresterea economică a carierei tale acestea au fost legate si de alegerile caracterelor pe care-ti place să-i înfătisezi. Am dreptate?

Johnny íntrerupe dialogul, cazind pe ganduri. Oare a fost pentru că i-am adus aminte de ceva, sau, pur si simplu, pentru a-i da timp sa-si selecteze răspunsurile. În cele din urmă, a subliniat că lucrurile întâmplate au fost o experientă care a contribuit unde este acum. Mi-a destainuit ca unul din ele a fost, de asemenea, John Dillinger atunci când, impreuna cu alti copii, a admirat pe eroii macho din filmele copilariei lui.

JD: Oh, da! El a făcut-o; n-a fost timid în acest sens. I-a plăcut sa testeze limitele: se amuza copios intrind intr-o statie de politie ca sa-i sperie, si apoi, mai tirziu, ataca ! A facut asta pina in ultimul moment, inainte de a muri! Cred ca o buna parte din Dillinger este si in mine: imi place foarte mult sa testez circumstantele inainte de a împinge barierele, asa, ca să-mi dau seama cum as putea scapa din incurcatura si cu ce m-as putea alege! În ceea ce mă priveste, as zice ca am unele tendinte similare dar, hai să recunoastem...nu toti le avem, într-un fel sau altul?

RA: E adevărat că la un moment dat nu ai vrut să te mai intorci în America?

JD: Gândurile mi-au traversat mintea, dat fiind confuzia sentimentelor care am avut-o la un anumit moment in viata mea. Franta m-am bucurat foarte mult si locurile exotice unde am turnat filmele, de exemplu Pirates of Caribbean in sudul tarii unde vremea e atât de frumoasa, m-au atras enorm sa ramin acolo! Dar nu am ramas, datorita tenacitatii fiicei noastre si a capacitătii ei incredibile să ne convinga sa nu renuntam la filmarile din SUA, fapt ce m-a determinat sa o consider superstarul familiei. Intr-adevar, un copil minunat!

RA: Esti considerat a fi unul dintre cei mai iconici si originali actori din prezent. As vrea să inteleg ce atitudine ai fata de originalitate. Cum functionează? Poti să fi specific? Procedezi din exterior spre interior sau invers? Oare există astfel de lucru ca “originalitate”?

JD: Da, desigur, dar depinde. Pentru mine, depinde de scena, de substantă, de moment, de o multime de factori. Depinde de film, text, location…de tonul care esti esti dispus să folosesti, sa mai bine zis, il simti.
3
RA: Cind citesti rolul prima oara, ai vre-o cheie... vreu un punct de pornire cum sa incepi? De exemplu, infatisarea fizica, nasul, părul, costumul, etc?

JD: Foarte probabil. De exemplu… un caracter ca Edward Scissorhands a fost foarte aproape de inima mea. El s-a născut din amintirile mele pentru un ciine drag pe care l-am avut cand eram copil. Capitanul Jack sa intruchipat dintr-o serie de lucruri si caractere din jurul meu ca, de exemplu, Keith Richards si ideea ce inseamna el pentru copii, desenele extraordinare animate care raminn in imaginatia lor; deasemenea, vizionarea acestor desene animate împreună cu baiatul si fata mea a facut sa ia viata Capitanul jack, inspecial cind mergeam cu ei la mare. Caracterul lui Jack s-a definitivat cel mai mult cind m-am inchis intr-o sauna pentru o perioadă lungă de timp pentru a vedea ce efect va avea caldura asupra mea în timp ce ma misc.

RA: Vorbind asa imi aduci aminte de Marlon Brando, el facea asa.

JD: Oh, wow!

RA: Mă întrebam dacă ai spiritul lui în viata ta ca actor. Stiu că-l admirai; ti-ai imaginat vreodată cum ai fi jucat un rol si daca ai fi putut sa-l abordezi, cum l-ai fi vazut ?

JD: Oh, Doamne, vreau sa spun, Marlon a fost unul dintre eroii mei si cel mai bun prieten, asa că tot timpul il am cu mine, in spiritul meu; apreciez ideea asta atit de adinca, Ray, iti multumesc!

RA: Oare este vre-o asemănare între voi doi pe ecran în unele cazuri, sau scene ...?

JD: Iti marturisesc ca aceasta observatie este poate cel mai bun compliment care l-am avut-o vreodata in viata mea: sa fiu comparat cu Marlon Brando din toate punctele de vedere, Wow! Intotdeauna m-am gandit la el, în orice fel de rol, în aproape orice situatie. Chiari imi amintesc ce-mi spunea de repetate ori : "Johnny, nu face prea multe filme, avem numai un anumit numar de fete," asa ca ...

RA: Atâta timp cit nu te plictisesti cu fetele alese ca model, de ce nu?

JD: Oare acest lucru nu este valabil pentru orice actor care-si respectă profesiunea, pentru a încerca să interpreteze cel mai bine? Asta de fapt depinde de ce e scris in scenariu, plus consensul cu directorul cu privire la interpretare, asa cum o vede si el.

RA: Mă întrebam dacă există vreo schimbare de atitudine ta sau gândire cu privire la arta ta si ce doresti să faci de acum înainte?

JD: Nu prea stiu. Cum am mai zis, este felul in care se manifesteaza în conformitate cu toate lucrurile pe care le-am făcut înainte. Pana acum am trebuit să o simt natural.

4
S-a întâmplat, pentru că s-a întâmplat si nu era ca nu a existat niciodată sau n-am avut posibilitatea de a alege o carieră! Acest lucru ar putea sa ma avanseze sau asta este ceea ce ar putea face pentru a-mi desfasura aspiratiile. Asta n-am făcut-o niciodata, nici nu stiu cum sa fac asta. Am jucat rolul ui John Dillinger, pentru că am fost fascinat de el. Îmi place de el. Oh, da, capul mi-a aterizat chiar acolo unde si Dillinger a făcut-o.

RA: Te-a afectat mult?

JD: Da; actualmente, sa simti că faci exact ce a facut el in acel moment: să evadezi furand o masină, fugind cu ea, toate acestea sunt situatii perfecte pentru un actor !

RA: Se spune că celebritatea unui om criminal este celebritatea altuia.

JD: Este cu adevarat !

RA: Doresti să regizezi? După o experientă profesională multi actori par sa fie atrasi de regie.

JD: Mi-a trecut prin minte si cine stie, poate daca gasesc o poveste extraordinara s-ar putea să fac acest lucru, dar până atunci, regizez pe copii mei care cer o multime de timp si ingeniozitate.

RA: Ultima întrebare...ce inseamna pentru tine premii ca Oscar, Golden Globe, Cannes si altele?

JD: Ce pot sa spun? Îmi pare bine ca munca mea este recunoscuta de colegi...ajută la promovarea filmelor...si-mi face agentul fericit pentru că poate să ceară mai multi bani. De altfel, exista asa de mult talent, incit ar trebui sa lasam loc si pentru altii…

Vorbind cu Johnny Deep mi-am dat seama că, în ciuda cerintelor pietii pentru actori la nivelul lui, el tanjeste dupa un anumit fel de liniste si asigurare pe care le-a avut înainte de a deveni steaua de azi. Johnny a recunoscut că a destinul i-a fost un fel de complice care i-a facilitat drumul atit de vertiginos unde e acum. Adevărul e că multi tineri talentati n-au de lucru si nici norocul de a fi la locul si timpul potrivit. Iar fara asta sau o indrazneala feroce de a penetra imparatia Hollywoodului, nu se va intampla nimic spectaculos. Si totusi ...

Ray Arco





de la Ray Arco, corespondentul nostru in Hollywood    8/19/2009


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian