Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Trei pictorite romance din PierrefondsRecent, la Centrul Cultural Pierrefonds, 13850 boul Gouin Ouest, au expus trei pictorite romance, Tatiana Sragar, Doina Falcon si Gabi Stefanescu, care au surprins prin talent si profesionalism..

Cele trei expozante au istorii si stiluri diferite, dar toate trei impartasesc aceeasi pasiune.

Tatiana Sragar picteaza in ulei de 7 ani, constant, in stil impresionist, dar cu o siguranta si o forta impresionante : portrete de familie, natura moarta si mai ales peisaje.
Pensula Tatianei nu se inconvoaie in fata grandiosului : tablourile ei emana calm, echilibru si maretie. Tabloul «Sunrise at sea» si cele intitulate «Sunset» sint coplesitoare. Tabloul «Umbrellas», in stil impresionist, plin de vitalitate si speranta, e remarcabil si pare a fi cumulum unei perioade de creatie intensa.

Doina Falcon este o pictorita de data recenta, a inceput in septembrie 2005 , luind lectii de pictura la centrul cultural Pierrefonds. Pictura ei in ulei e luminoasa, spontana, imaginativa, complexa, introspectiva. O adevarata explozie de culori, de idei si impresii de calatorie.
Citeva tablouri notabile sint The Secret, City of Lovers, Pastoral Idyll in Orange si mai ales Lost in Translation, creat cu materiale mixate cu ulei pe pinza.

Gabi Stefanescu picteaza in salturi, primele picturi in acuarela dateaza din 1996 si deja anunta un talent care asteapta sa fie descoperit. Tablourile de data recenta, in carbune si mai ales cele in acrilic, devoaleaza o osmoza cu universul, o cautare, o foame de culoare si de cunoastere spirituala, un simt acut al luminii, umbrelor si formelor. M-au impresionat in mod deosebit I am your man(L. Cohen), mini Cavalia(un triptic de tablouri cu cai), The Cigarette, In the morning, White Village si mai ales Beginning.

O expozitie indrazneata si foarte reusita, pacat ca s-a suprapus cu un eveniment de anvergura, Ziua Romaniei la Parcul Jean Drapeau.Vera Oren     8/3/2009


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian