Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe teme de imigratie : Aplicatie de imigratie refuzată

I. Vreau sa vă pun o întrebare referitoare la vărul meu. El este căsătorit si are doi copii si stiu că a aplicat pentru rezidentă permanentă la Bucuresti. A aplicat singur, în sensul că nu a avut nici un avocat sau consultant care să-l ajute să facă aplicatia. Nu înteleg prea bine de ce au fost refuzati si acum ar dori să aplice din nou, dar le este frică să nu fie din nou refuzati. Ambii soti au diplome de master în economie si un număr de ani de experientă în domeniu. Ne întrebăm cu totii de ce oare au fost refuzati?
R. Este foarte greu să-ti dai o părere fără să fi văzut scrisoarea de refuz. Sunt o multitudine de motive pentru care o aplicatie poate fi refuzată: documente insuficiente care să sprijine si să facă dovada celor scrise în aplicatie, universitatea absolvită să nu fie recunoscută / acreditată de către guvernul din tară (România) si de ministerul de învătământ, ocupatia aplicantului, cunostintele de limbă, etc. Legat de institutia de învătământ absolvită, as vrea să mentionez că în trecut toate universitătile erau de stat, dar în prezent, au apărut multe universităti particulare si fiecare applicant trebuie să fie constient de faptul că nu tuturor acestor institutii de învătământ superior li se acordă acelasi statut ca institutiilor de stat. In practica mea am vazut multe aplicatii respinse din acest motiv, mai ales în cazul aplicantilor din tările unde există o multitudine de institutii post-liceale care nu sunt acreditate de către guvernele locale.
Un motiv pentru refuz ar putea fi lipsa de experientă de muncă într-o profesie care să fie în nomenclatura canadiană la nivelul NOC O (nivel managerial), NOC A (de obicei cei cu profesii care necesită studii universitare), sau NOC B (profesii ce necesită studii post-liceale, dar nu la nivel universitar, sau meserii). Cei care prestează munci în profesiile din grupa NOC C si D nu sunt acceptati, fiind necalificati pentru imigratie.
Un alt motiv ar putea fi insuficienta cunoastere a cel putin uneia dintre limbile oficiale ale Canadei: engleza sau franceza. In orice caz, dacă considerati că rudele dvs. au fost refuzate pe nedrept, ar trebui să consultati un specialist ca să vedeti dacă există motive să faceti recurs la Curtea Federală a Canadei. Apelul este o procedură îndelungată si anevoioasă, dar de multe ori rezultatul este satisfăcător si în favoarea apelantului. Poate că apelul la Curte este singura cale de urmat, având în vedere noua legislatie intrată în vigoare în noiembrie 2008. Conform acestei noi legislatii, există o listă de numai 38 de ocupatii care sunt eligibile pentru imigratie.
In cazul în care profesia aplicantului nu face parte din această listă, singura cale ar fi găsirea unei companii care să facă o ofertă de muncă pentru cel care vrea să vină în Canada. Această ofertă trebui mai întâi validată de către Service Canada (anterior numit HRSDC). Nu este usor de obtinut aprobarea pentru o ofertă de lucru, mai ales în conditiile economice actuale.
O altă cale de urmat ar fi încercarea de a găsi un loc de muncă în Canada si aplicarea pentru o opinie referitoare la piata de muncă (Labour Market Opinion - LMO) si un permis de lucru. Problema care se ridică este, din nou, găsirea unei companii care doreste să facă oferta de lucru si să treacă prin procedura de aprobare a ofertei de lucru. Din nefericire, asa cum am mentionat mai sus, situatia economică actuală nu este deloc favorabilă unei astfel de proceduri. Având însă în vedere că economia Canadei continuă să aibă nevoie de fortă de muncă din afară, merită de încercat.
In încheiere as mai mentiona alte câteva motive pentru un refuz: motive medicale, existenta unui cazier judiciar si/sau lipsa fondurilor necesare pentru stabilirea în Canada. Fondurile necesare sunt stabilite de către guvern luînd în consideratie nivelul minim si mediu de salarizare în Canada precum si numărul de persoane din familia care imigrează. Valoarea fondurilor necesare se schimbă de la an la an. Le doresc succes rudelor dvs.

Mihaela Boeriu este consultant de emigratie certificat de către Canadian Society of Immigration Consultants (CSIC) si practică în domeniul emigratiei în GTA din 1993. Puteti trimite întrebările dvs. pe adresa de e-mail: mihaela@cgsconsultants.com
Răspunsurile date sunt generale si nu cuprind toate detaliile unui caz specific, pentru care ar fi bine să consultati un specialist în emigratie canadiană.





Mihaela Boeriu - mihaela@cgsconsultants.com    7/22/2009


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian