Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Dr.fizician Gheorghe Drăgan din Sydney



De curând am primit prin posta electronică un anunt care mi-a atras antentia. Am considerat că merită să îl reproduc mai jos pentru a-l face cunoscut si citiorilor nostri:
Sydney, Australia
INVITATIE LA DEZBATERE:
CANCERUL SI DIABETUL SUNT BOLI SOCIALE
Initiator Dr. (fizician) Gheorghe DRĂGAN

Editia de fată se constituie într-o invitatie la o dezbatere publică pe teme de sănătate
în urma unor serii de comunicări stiintifice privind
modul în care stilul nostru de viată ne afectează sănătatea.
Se va discuta în detaliu despre două boli cu incidentă foarte mare
în rândul populatiei de vârstă adultă care, din nefericire, au început să aibă cazuistică
si în rândul adolescentilor si chiar al copiilor:
cancerul si diabetul.

De aceea, informarea cu privire la aceste două maladii devine imperios necesară,
pe lângă motivul de mândrie că un conational de al nostru
este detinătorul unor noutăti de ultimă oră în materie,
argument suficient de puternic, sperăm noi,
pentru a vă aduce în număr cât mai mare la sesiunea de comunicări pe care
dl. Dr. Gheorghe Dragan (fizician)
o va sustine în sala M.R.C. din Parramatta.

Dezbaterea se va desfăsura exclusiv în limba română
si va fi urmată de discutii libere pe această temă.
Se intentionează să se înscrie pe ordinea de zi o serie de subiecte
privind problemele de sănătate actuale
si importanta acesteia pentru viitorul societătii umane.

Actiunea va avea loc:

Sâmbătă 25 Iulie 2009
începând cu ora 13:00 (1:00 pm)
la Migrant Resource Centre etajul 4,
la adresa: 1 Horwood Pl., Parramatta
(la câteva minute de mers pe jos de la gară)

Vă recomandăm să aveti creion si hârtie pentru a vă nota anumite detalii importante si un stick de memorie pentru preluarea unor documente pentru calculator.

Amănunte la:
Dr. (fiz) Gheorghe DRĂGAN
dragan_gdf@yahoo.com

***

Fiind constient de importanta unor asemenea dezbateri, de atitudinea pe care trebuie să o luăm pentru a „face fată” unor asemenea boli, si totodată fiind interesat de asemenea subiecte importante prin care ni se face cunoscut si înteles nu numai profilaxia dar chiar si modul cum pot fi acestea prevenite, am luat legătura cu domnul Dr. Gheorghe Drăgan, autorul si organizatorul dezbaterii initiate mai sus. Aceste convorbiri - din partea mea o serie nesfârsită de întrebări -, iar din partea domniei sale - răspusuri la subiect - au dus la dialogul care urmează. Desigur am aflat si multe date interesante despre viata si activitatea interlocutorului meu, date pe care vi le fac cunoscute în cele ce urmează:

George ROCA: Domnule Dr. Drăgan, as dori să vă faceti cunoscut citiorilor nostri. V-as ruga să ne dati câteva date despre viata dumneavoastră.
Dr. Gheorghe DRĂGAN: M-am născut la Ploiesti în casa bunicilor din partea mamei, exact la terminarea celui de al doilea război mondial. Copilăria până la scoală a fost marcată de bunicii din Ploiesti si cei de la Brasov (din partea tatălui) . Am urmat scoala primară si liceul la Iasi unde părintii îsi aveau locurile de muncă, perioadă care a însemnat o maturizare a mea din punct de vedere intelectual, atât tehnic cât si cultural-artistic. Desi perioada stalinistă si ce a urmat a intentionat să distrugă traditiile, Iasul, ca multe alte centre de cultură din tară, a reusit să-si păstreze, chiar să-si dezvolte potentialul intelectual în toate valentele sale. De exemplu Iasul avea profesori de foarte bună calitate pe toată gama de învătământ; Teatrul National avea o echipă completă de artisti, făcea permanent săli pline si s-a extins apoi cu spectacole de operă din care au „crescut” artisti care s-au impus pe scenele lumii; Filarmonica avea cel putin două spectacole săptămânal multe din ele cu prezentări din partea unor muzicologi cu o bogată cultură. Învătatul limbilor străine, a unui instrument muzical (cântam la vioară si sora mea la pian), frecventarea cercurilor liceale (de matematică, fizică, chimie, română, etc), rezolvarea si creierea de probleme la revistele de matematică, fizică si chimie, participarea la corul liceului, spectacole – erau activităti curente si larg răspândite.
George ROCA: Ce studii ati făcut si unde?
Dr. Gheorghe DRĂGAN: În ultimele clase de liceu începusem să optez pentru medicină, desi tatăl meu insista să-i urmez cariera care era încă un domeniu de pionierat în România acelor vremuri. Tata pusese bazele primei catedre din România de mecanizare a agriculturii în cadrul Institutului Agronomic din Iasi - loc unde s-au initiat primii specialisti în industria de masini agricole si sefii celorlalte catedre similare din alte centre universitare. Eu însă eram preocupat în special de fiziologie, de procesele ce se petrec în organismele vii. Era o continuare a curiozitătii permanente de care am dat dovadă încă înainte de a începe să merg si să vorbesc. Mă atrăgeau mecanismele, animalele, să ascult si să observ tot ce misca pe lângă mine. În paralel am avut o constantă atractie spre matematică, fizică si chimie, iar faptul că din cărtile de medicină pe care le adunasem pentru admitere trebuia să memorez o grămadă de elemente anatomice, am optat în final pentru fizică ca fiind stiinta-cheie a celorlalte stiinte. M-am înscris pentru admitere la facultatea de Fizică (Universitatea Bucuresti), însă sora mea care era deja studentă la facultatea de electronică (Institutul Politehnic Bucuresti) a reusit să mă convingă să-mi retrag actele si să le depun pentru admitere la facultatea de electronică unde exista si o sectie de ingineri-fizicieni. După un an de electronică m-am convins că nu este ceeace îmi doream si m-am transferat în mod discret la Facultatea de Fizică pe care am absolvit-o în 1968, sectia Fizica Macromoleculelor. Acest domeniu era de curând deschis în lumea stiintifică având aplicatii tehnologice practic nelimitate.
George ROCA: Unde ati lucrat în România după terminarea studiilor si ce realizări pe plan profesional ati avut?
Dr. Gheorghe DRĂGAN: După facultate si cele sase luni de armată obligatorie care a coincis cu evenimentele din Cehoslovacia, m-am dus „glont” la ICECHIM – institutul unde făcusem deja practică în timpul facultătii, la sectia de sinteze si prelucrare mase plastice. Cunoscusem cu această ocazie preocupări si chimisti care mi-au făcut o impresie bună si am considerat că pot să contribui cu cunostintele mele la rezolvarea problemelor lor. Nu m-am înselat si implicarea efectivă s-a produs la scurt timp. Începuse programul Apollo, lumea era sincer deschisă la noutăti tehnice, iar eu am avut norocul să am cale deschisă spre literatură, atelierul mecanic, accesul în alte laboratoare din institut, alte institutii si combinate chimice.
Asa se face că după un an de la angajare am fost numit seful laboratorului de încercări fizico-mecanice, iar după un alt an realizasem un dispozitiv de testare a unor piese din diverse tipuri de polietilene care evidentiau ceea ce urma să numesc cuplajul amorf-cristalin care se corela cu conditiile de prelucrare. Au urmat si alte instrumente proiectate si realizate de mine, experimente si rezultate originale publicate în tară si reviste de prestigiu din alte tări. În paralel aveam o colaborare strânsă atât cu colectivele de sinteză polimeri cât si cu cei de la prelucrare.
O serie din rezultatele experimentale obtinute m-au făcut să întrevăd existenta unor noi forme si surse de energie, astfel că am solicitat sustinerea oficială a cercetărilor în această directie. Consiliul National pentru Stiintă si Tehnologie a organizat o comisie pentru analizarea acestei propuneri si din care au făcut parte si fostii mei profesori Nicolae Bărbulescu si Ion Mihu care deja îmi cunosteau lucrările. În final s-a aprobat finantarea acestor cercetări.
Desi nu am beneficiat de aparatura pe care speram să o obtin, mi-am proiectat si construit singur dispozitive artizanale dar de înaltă performantă cu care am obtinut rezultate deosebite si cu aplicatii imediate în obtinerea de materiale cu proprietăti noi si testarea eficientă a materialelor si produselor finite. Cu această ocazie am dezvoltat o serie de analize originale si am descoperit fenomene si proprietăti noi cum ar fi structura compozită a apei si a lichidelor în general. M-am ocupat de analiza unei game largi de materiale printre care si medicamente în ideea de a corela structura, proprietătile in vitro cu activitatea farmacodinamică. Pe baza noilor principii topoenergetice am redefinit mult mai complet notiunea de solubilitate atât de importantă practic în toate procesele tehnologice. M-am apropiat de homeopatie audiind numeroase prelegeri ale medicilor si farmacistilor care practicau această „medicină tolerată” de stiinta medicală oficială pentru a întelege cum se obtin si care este mecanismul de actiune a remediilor homeopatice. Am testat cu noile mele instrumente astfel de dilutii preluate din „productia” curentă a farmacistilor si a medicilor cât si efectuate de mine. Am găsit noi dovezi privind existenta unor forme de energie diferite de cele cunoscute si utilizate în prezent. Este vorba de forme de energie specifice acumulate în cuplajul (interactia) componentelor constituiente în materialele compozite.
George ROCA: Acum am înteles ce v-a determinat să studiati evolutia unor boli precum cancerul si diabetul...
Dr. Gheorghe DRĂGAN: La studiul cancerului si al diabetului am observat că aceste energii apar ca interactii sociale ca rezultat al relatiilor interumane. Acestea stau la baza aparitiei acestor boli. Conform principiilor topoenergetice aceste energii pot avea o polaritate pozitivă sau negativă corespunzător gândirii si actiunilor indivizilor. Toate aceste caracteristici pot fi măsurate si evaluează riscul îmbolnăvirii prevenind cu mult timp înainte riscul de instalare a acestor boli sub forme ireversibile.
Am dezvoltat printr-o muncă continuă si îndelungată, de peste 40 de ani, HuPoTest, un test care evidentiază modul de gândire pozitiv sau negativ al individului ca sursă a stării de sănătate sau risc de boală. Acest test este accesibil gratuit de pe website-ul meu (http://www.gdfdatabanks.ro), dar este foarte important ca acesta să fie aplicat corect. Am creiat si alte instrumente si procedee originale care astept să le dezvălui pe măsură ce voi constata interes din partea persoanelor particulare si mai ales a organismelor unde riscul de înbolnăvire în special de cancer si diabet este o realitate. Concluzia principală a cercetărilor mele este că aceste boli apar ca rezultat al relatiilor interumane în colectivitătile unde există o competitie ce dezvoltă energii negative, iar o concluzie permanentă a numeroaselor experiente atestă că „dacă ceva există, acel ceva poate fi si trebuie măsurat corect”.
George ROCA: După terminarea facultătii, am înteles ca v-ati luat doctoratul. Care a fost tematica tezei dumneavoastră de doctorat?
Dr. Gheorghe DRĂGAN: Deja când m-am gândit să mă înscriu pentru doctorat - la insistentele tatălui meu - aveam peste 15 lucrări publicate în majoritate centrate pe cuplajul amorf-cristalin la polietilene. Din păcate chiar atunci apăruse noua lege a doctoratelor prin care candidatii trebuiau să aibă un dosar de cadre din care să rezulte activitatea lor obstească, astfel că primul an a fost ratat deoarece eu refuzasem chiar de la angajare să fiu implicat în probleme politice si am iesit din UTC. Trebuie să mentionez cu obiectivitate că responsabilii politici si sindicali din ICECHIM de la acea vreme îmi cunosteau bine activitatea profesională si au rezolvat problema rapid prin implicarea mea în câteva sarcini obstesti si primirea în PCR. Am avut mare noroc să am în comisia de doctorat profesori ca Nicolae Bărbulescu, Ion Mihu si Ion Gavăt care au avut răbdare si mi-au citit lucrările, astfel că examenele erau adevărate dezbateri stiintifice, iar titlul de doctor în stiinte fizice l-am obtinut după 2 ani de la înscriere (1980).
George ROCA: Care a fost motivul părăsirii României si de ce v-ati stabilit în Australia?
Dr. Gheorghe DRĂGAN: Nu am părăsit România, ci eu si sotia încercăm să ajutăm pe cât putem la îngrijirea cât mai consistentă a celor doi nepoti ai nostri stând pe rând cu ei aici în Sydney. La un moment dat va trebui să ne alegem utlimul domiciliu, însă cred că mai sunt cîtiva ani buni până atunci timp în care nepotii vor fi pe picioarele lor.
George ROCA: Aici la Antipozi vă ocupati în continuare de meseria mult iubită? Mai faceti cercetare? În ce domeniu?

Dr. Gheorghe DRĂGAN: Caut să fiu la curent cu toate preocupările tehnice si stiintifice din lume fiind abonat la informatii periodice primite prin posta electronică. Nu îmi este greu să tin pasul deoarece progresele sunt din ce în ce mai putin spectaculoase. Se simte apropierea unui prag limită, dacă nu chiar s-a si atins deja, căci asa zisele noutăti constau în detalii neglijabile. Marile probleme se adâncesc si îmi pare rău să observ reticenta oamenilor din jur la noutăti care le-ar putea lumina viata. Este o atitudine din ce în ce mai autodistructivă prin aplicarea implacabilă a principiului „fiecare pentru el si împotriva tuturor”.

George ROCA: Cum ati ajuns să studiati efectele cancerului si a diabetului asupra fiintei umane si de ce denumiti aceste boli, boli sociale?

Dr. Gheorghe DRĂGAN: Cancerul si diabetul fac victime la persoane de lângă noi care cel putin aparent duc o viată similară cu a noastră. Am încercat să răspund la întrebările firesti prin ce se deosebesc acestea de mine si când o să-mi vină si mie rândul. Datele statistice, principiile topoenergetice si numeroasele cazuri studiate direct pe perioade îndelungate ce au cuprins atât starea de sănătate, declansarea si dezvoltarea bolilor, majoritatea până la deces, mi-au dat răspunsul la aceste întrebări. Am putut să constat:

• legătura strânsă între comportamentele populatiei de femei si a celor de bărbati; de exemplu există un raport constant între numărul total al cazurilor de cancer la bărbati fată de cel al femeilor care tinde spre numărul de aur (1.618...);

• diferenta netă între cele două populatii, mai exact prin emotiile (energiile) negative vehiculate de o parte a populatiei feminine care reprezintă cauza principală a declansării acestor boli;


• valabilitatea acestor reguli pentru o gamă largă de populatii de pe glob si pe perioade de până la 25 de ani. O mare parte din aceste studii sunt prezentate în detaliu pe website si în articolele din revista editată.
De aici rezultă clar că starea de sănătate este de natură socială, colectivă, neputând fi rezolvată numai local si/sau personal.Cancerul si diabetul au o importantă deosebită deoarece stiinta actuală recunoaste că nu cunoaste cauzele si adevăratele remedii pentru ele, desi cancerul a devenit cauza principală de deces în tările în care stresul este din ce în ce mai pregnant.

George ROCA: Care este relatia dumneavoastră de colaborare stiintifică cu alti colegi de breaslă, din România si din alte tări din afara perimetrului national.

Dr. Gheorghe DRĂGAN: Relatiile profesionale în domeniul stiintific s-au bazat permanent pe bani si aproape de loc pe contributii palpabile. Am insistat ani la rândul la fostii mei colegi de facultate cu functii de conducere pe platforma Măgurele să investească efort în metrologie, având în vedere că metrologia este un domeniu al fizicii, la nivel national si chiar international nivelul este foarte scăzut si prin acreditare investitia va fi amortizată, chiar mult amplificată. Colegii mei au preferat „ciupeli” de fonduri europene mai mult pe cont propriu. Aceeasi optică am întâlnit-o si la colegii fizicieni din alte centre stiintifice din lume. Toti erau în căutare de surse de finantare indiferent de tema de cercetare. De exemplu am căutat să formez o grupă de cercetare pentru punerea la punct a unor procedee de măsurare corectă a viscozitătii. S-au găsit o grămadă de amatori, dar aveam să observ la scurt timp că habar nu aveau ce este aceea viscozitate si metrologie. Puteam să nu iau în seamă acest lucru si să mergem mai departe. M-au asigurat că se ocupă ei de formalităti, de obtinerea fondurilor si că în final nu va conta ce scriem în documentele oficiale. Vă vine sau nu să credeti asa stau lucrurile. În toate tările lumii, din păcate, se aruncă sume uriase din bani publici pe proiecte care sunt din start neproductive. Cunosc numeroase astfel de cazuri care se încadrează în procesul global de alienare implacabilă a întregii societăti umane. În SUA sunt desfiintate din când în când institutii de cercetare care se dovedesc a fi fără obiect precis de activitate.

George ROCA: Stiu că aveti si un website de specialitate (http://www.gdfdatabanks.ro). Care este mesajul si menirea acestuia.

Dr. Gheorghe DRĂGAN: Experienta acumulată s-a concretizat în ceeace am numit principiile de lucru topoenergetice. Acestea au un caracter universal fiind aplicabile la orice sistem si constau pe de o parte în aplicarea unui procedeu de testare a acestora si pe de altă parte de prelucrare si interpretare a datelor experimentale obtinute si organizate după principii originale în bănci de date. Scopurile practice ale acestui procedeu universal este de a (1) identifica si/sau (2) optimiza sistemele testate. Acest mesaj este explicitat chiar pe prima pagină a acestui website. Sunt prezentate si cazuri concrete rezolvate astfel.

Toată activitatea mea a fost si este marcată de neconformism, mai exact de a prelua orice informatie stiintifică în mod critic si de a le verifica în cazul în care acestea erau sau sunt în interesul meu. Asa am putut depista o serie de excrocherii stiintifice multe din ele publicate în reviste de mare prestigiu si altele finantate cu bani grei de la guverne. Acest lucru îl constat din ce în ce mai des în stiinta actuală.
De altfel pe website veti găsi unele exemple. Unul din acestea se referă la modul incorect de definire si măsurare al viscozitătii. În general metrologia este o stiintă obscură atât prin modul de aplicare cât si de sustinere stiintifică, financiară si politico-socială. Am avut ocazia să particip la întruniri stiintifice internationale cu fizicieni de top care nu cunosteau termenul de metrologie. Metrologia = stiinta măsurării ar trebui să fie preocuparea de bază a stiintei si tehnicii, în realitate este o preocupare izolată în institutii nationale de profil care nu sunt controlate si neimplicate direct si continuu în stiintă si tehnologie. Prin definitie metrologia este un domeniu al fizicii, însă de care majoritatea fizicienilor sunt străini.
Aceeasi situatie am întâlnit-o si aici în Australia. În plus, aici există o asa zisă societate de metrologie (MSA) care de fapt în mod cu totul obscur urmăreste obtinerea unor fonduri de la guvern. Această organizatie în care am avut naivitatea la momentul initial să cred si să intru, s-a dovedit a fi neconformă cu legile minime de organizare, adică fără sediu, fără statut, fără o conducere responsabilă, etc., asa că după un an de asteptare a răspunsurilor la întrebările mele privind legalitatea acestui organism am solicitat eliminarea mea din lista membrilor ei.
În 1999 am propus o legislatie, valabilă nu numai pentru România, prin care metrologia la nivel national trebuie să fie coordonată de o Comisie Natională de Metrologie care să întrunească reprezentanti din toate domeniile de activitate, deoarece metrologia trebuie să fie prezentă peste tot. Desi initiativa a fost acceptată (cu greu) în România, aceasta a fost abandonată datorită demersurilor pentru aderarea la Uniunea Europeană si deci alinierea la regulile acesteia. Sper ca acum după alegerea parlamentarilor europeni să redeschid această problemă la nivel european. Aici în Australia am făcut niste scrisori către Ministerul Inovării, Industriei, Stiintei si Cercetării, însă sperantele mele privind măcar minime evaluări ale situatiei reale, sunt minime dat fiind interesele unor grupuri deja bine structurate.
Acelasi lucru se întâmplă si în domeniul sănătătii. Preocupările pentru cancer si diabet au grupat institutii, fundatii si alte organisme care si-au împărtit deja teritoriul politic si financiar. Am încercat să intru în colaborare cu o serie din acestea, dar nu am primit nici un răspuns sau doar răspuns fără implicare directă. La un moment dat am fost interpelat direct între patru ochi si mi s-a spus că singura solutie ca să fiu băgat în seamă si să fiu promovat este de a intra în miscarea masonică pentru care am primit instructiuni exacte. Acestea au venit însă după ce am depăsit naivitatea apartenentei la asociatii.
Principiul de functionare a societătii actuale si pe care l-am sesizat încă din primii ani de activitate este că conducerea politică nu doreste rezolvarea problemelor importante ale societătii asa cum se declară, deoarece acestea reprezintă motorul financiar prin care industria functionează si politicienii îsi transmit puterea unul altuia. Stiinta este chemată să arunce din când în când bombe fumigene cu „noi descoperiri” care vor duce la ameliorarea acestor probleme. Industria de medicamente, vaccinuri si cosmetice, fiind una dintre cele mai profitabile s-a opus si se va opune cu orice mijloace pentru eliminarea solutiilor eficiente alternative precum medicina traditională.În 1988 faimoasa revistă Nature a înscenat unui renumit imunolog francez, Jacques Benveniste, o anchetă prin care trebuia să rezulte că homeopatia este o scamatorie. Din fericire însă experimentele raportate de Benveniste au fost sustinute de încă alte trei laboratoare independente din lume.
George ROCA: Ati putea să ne vorbiti despre „GDF Databank Bulletin”? Ce este această publicatie care contine de fapt initialele numelui dumneavoastră. De ce apare si în limba engleza. Este o publicatie bilingvă? Cărui segment de cititori se adresează?

Dr. Gheorghe DRĂGAN: Am initiat această publicatie (ISSN 1453-1671) în 1997, pe vremea când eram angajat la Biroul Român de Metrologie Legală (si unde eram singurul fizician!). Atunci am constatat că de fapt ocupatia principală a acestui organism nu era metrologia ci doar evidenta functionărească a laboratoarelor de metrologie din tară. Am mai aflat că nici un angajat din această institutie nu făcuse vreodată în viata lui o etalonare. Astfel, am editat chiar din primele numere unele principii de bază ale bunei practici în metrologie. Nici nu vreau să mai amintesc cum au reactionat cei ce erau pe posturi de conducere si care au constatat astfel că nu au nici o legătură cu metrologia.

Franta este singura tară care organizează la intervale de 2 ani congrese internationale de metrologie si la care obisnuiesc să trimit lucrări, care fără exceptie, au fost admise pentru a fi prezentate, însă nu-mi pot permite să particip fizic. În 1999 am avut sansa să fiu prezent, beneficiind de fonduri europene, si am editat o versiune a principiilor de bază metrologice în limba engleză. Am reusit să vând peste 50 de exemplare cu care bani mi-am cumpărat niste instrumente de laborator de la expozitia de aparatură organizată cu acea ocazie. La Congresul de la Paris din iunie acest an am prezentat o serie de măsurători efectuate pe materiale cunoscute ca NTC-termistori care au evidentiat anomalii în scara de temperatură pe intervalul 0 -+100 0C definită în 1990. Concluzia este că aceste măsurători trebuiesc repetate si de alte laboratoare si dacă anomaliile raportate de mine se repetă scara de temperatură trebuie redefinită.Desi am deja solutia redefinirii scării de temperatură, astept rezultatele altor laboratoare de metrologia temperaturii (inclusiv cele din Australia) care în mod obligatoriu ar trebui să verifice aceste rezultate.Trebuie să remarc în contextul celor afirmate aici despre cum este percepută metrologia, că aceste anomalii trebuiau să fie evidentiate de mult de către producătorii acestor materiale.

Dat fiind că activitatea mea de cercetare am continuat-o si în Australia cu posibilităti foarte restrânse, numerele pe care le-am editat începând din 2005 le-am înregistrat si la National Library of Australia. Veti constata la sfârsitul fiecărui număr lista si continutul numerelor anterioare si modul lor de obtinere. Majoritatea sunt gratuite si sunt postate pe website.

George ROCA: Stiu că ati scris o carte (studiu) cu titlul „Timpul, instrumentul gândirii egoiste”. Ati putea să ne iformati asupra subiectului pe care l-asi abordat în aceasta lucrare.

Dr. Gheorghe DRĂGAN: Cartea a avut în principal un scop autobiografic, declarat chiar în prefată, evidentiind o serie de experiente personale cu valoare simbolică si deci valabile pentru o gamă largă de indivizi. Rezultă că timpul este o mărime legată de experienta personală si de aici si faptul că este un instrument al gândirii egoiste. Exemplele pe care le descriu prin prisma principiilor topoenergetice sper să întărească această afirmatie. De altfel evolutia omului în cursul unei vieti complete decurge de la un egoism feroce în prima fază a constiintei spre un altruism si desprindere de bunurile materiale adunate iar timpul îsi pierde din importantă în momentul mortii. Principalele etape ale vietii se supun principiilor universale topoenergetice. Cartea prezintă si alte fenomene importante prin prisma acestor principii. HuPoTest este descris tocmai ca un procedeu de etalonare a cronometrului personal legat de modul de gândire al individului.

George ROCA: Într-una din discutiile avute ati pomenit de Edgar Cayce. Puteti să reproduceti pentru citiorii nostri ce afirmatie făcea acesta despre puterea mintii si legatura acestei afirmatii cu problema cancerului, diabetului si in general a bolilor?

Dr. Gheorghe DRĂGAN: Nu doresc să dezvolt aici subiectul stiintei pierdute în decursul dezvoltării speciei umane. Din ce am spus până acum se observă că specia umană nu a avut chiar o evolutie în sens benefic, ci din contră s-au dezvoltat relatiile interumane cu energii negative, au apărut boli incurabile si viata individului s-a scurtat, tocmai ca rezultat al desprinderii de viata spirituală si dezvoltarea cu predilectie a legăturii cu lumea materială. Din când în când au apărut clarvăzători selectati în general din indivizi fără educatie, altfel spus care nu au fost poluati mental si spiritual. Acestia au avut acces permanent sau temporar la Sursa Supremă de Informatie Pură pe care ne-am obisnuit să o numim Dumnezeu si să-i atribuim si chip omenesc după cum ne sugerează Biblia.

Edgar Cayce în America, Vanga Dimitrova în Bulgaria, în prezent Melfior Ra în România si Boriska în Rusia, au adus informatii mult peste nivelul lor de educatie si precizau în mărturiile lor că în vieti anterioare avuseseră functii importante în perioada construirii Marii Piramide sau sub denumirea descoperită recent Piramida Luminii Celeste. În chip foarte surprinzător acestia afirmă complet independent, că civilizatia umană terestră a fost si este sub supravegherea permanentă a locuitorilor planetei Vamfim pe care în mod obisnuit o numim Marte. La fel de independent, filozofia si initiatii indieni aduc informatii similare privind stadii ale evolutiei civilizatiilor terestre. Stiinta actuală neglijează aceste mesaje, iar politicienii desi sunt în contact si în oarecare colaborare cu extraterestrii ascund acest lucru.
Mesajele acestor spirite repetă constant necesitatea dezvoltării spirituale a omenirii prin cultivarea iubirii, a adevărului si credintei. Biserica riscă să devină o institutie care apără interesele unor grupuri, iar rugăciunea exprimă deseori pretentii nerusinate.Aud de fiecare dată la slujbe formula „să piară dusmanii mei”, ori românii care au trecut prin încercări deosebite ajung să spună „nu doresc nici la dusmanii mei prin ce am trecut eu”.
Cayce a spus ceea ce si filozofia indiană are ca principiu de bază: „biserica este în tine însuti si nu în preoti si nici în clădiri.Corpul tău este templul lui Dumnezeu Cel Viu, iar Isus este îndrumătorul tău personal în mintea si corpul tău”.
Credinta înseamnă de fapt orientarea liberului arbitru spre actiuni pozitive si realizarea adevăratului EU interior cuplat la Sursa Supremă de Informatii Pure.

George ROCA: Ce ne puteti relata despre fenomenele astronomice prin care trece Europa la acest început de vară a anului 2009? Mă refer la alerta generală privind concentratia fără precedent de raze ultraviolete provenite din emisiile solare?

Dr. Gheorghe DRĂGAN: Problema radiatiilor ultraviolete (UV) este mai veche. Ea a pornit initial din Australia, unde prin anii ’50 fizicienii au constatat nivelul acestor radiatii mult mărit fată de alte părti ale globului. S-a făcut legătura atunci cu gaura din stratul de ozon datorată poluării atmosferei cu freonii ce se foloseau pe scară largă în sistemele frigorifice si industria cosmetică. Radiatiile UV sunt responsabile de modificări ireversibile celulare ce duc la cancerul de piele care este o formă foarte agresivă de cancer.

Trebuie observat că desi pericolul este foarte mare, ca si în cazul radiatiilor nucleare, nu există instrumente la îndemâna populatiei de evidentiere a nivelurilor acestora. Eu încerc fără succes, de peste 10 ani, să obtin de la firme renumite în aparatură optică si nucleară, cu care sunt în permanent contact, astfel de instrumente. În plus, nici metrologiile nationale si nici rapoartele meteo nu indică aceste niveluri. Ce concluzie putem trage din această stare de fapt?

George ROCA: Ati putea să ne spuneti câte ceva despre ilustrul savant Nicola Tesla. Pun aceasta întrebare deoarece vă stiu interesat de acest subiect.

Dr. Gheorghe DRĂGAN: Eu am aflat destul de târziu (după 1989) amănunte privind originea română si o serie de experimente proiectate si realizate de Tesla. Cred că nu direct românii sau politica comunistă este responsabilă de ascunderea acestor adevăruri. Tesla si-a desfăsurat activitatea în America ca cetătean american. Cercetările lui aveau caracter strategic si deci în mare parte sunt protejate de legislatia americană. Totusi, există mărturii ale unor contemporani care au asistat sau la rândul lor au preluat mărturii privind aceste experiente. Stiu că Academia Română a întreprins o documentare privind viata si activitatea lui Nicola Tesla despre care am citit un rezumat de aproximativ o pagină. În presă apar din când în când astfel de mărturii cu tentă teribilistă a căror credibilitate este greu de verificat. La Belgrad există un muzeu tehnic dedicat exclusiv lui Tesla dar pe care nu am avut ocazia să-l vizitez încă.

Ceea ce este unanim recunoscut este faptul că Edison era în concurentă „neloială” cu Tesla pe mai multe proiecte. Edison era sustinut de oficialii americani ca fiind copilul minune al noii natiuni si câstiga sume uriase chiar pe proiecte minore. Edison a propus ca transmiterea energiei electrice să se efectueze sub formă de curent continuu în timp ce Tesla propunea curentul alternativ. Compania Westinghouse a încercat mai întâi ideea lui Edison ca în final să o adopte pe cea a lui Tesla, solutie aplicată ulterior în toată lumea.

George ROCA: Înainte de a incheia v-as ruga să transmiteti câteva sfaturi sau mesaje din parte unui fizician cu experientă, precum sunteti considerat.

Dr. Gheorghe DRĂGAN: În final nu am decât să repet, convins fiind de experienta proprie, de ce au afirmat marile spirite ale lumii: „Să ne iubim unii pe altii, să fim mai buni, să gândim pozitiv luptând permanent pentru adevăr: numai asa o să ne salvăm. Chiar dacă nu vom ajunge să întelegem acest lucru singuri, legile cosmice ne vor impune să o facem, dar atunci va trebui să plătim un pret foarte scump pentru neascultarea noastră prin suferinte cauzate de boli, catastrofe, vieti curmate aparent fără explicatie”.

A consemnat,
George ROCA
Paramatta – Waterloo
Sydney





de George Roca    7/11/2009


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian