Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Ideologii : Originea sănătoasă la români

Nu am trait in Republica Populara Româna. Ori, voi fi trait, dar eram prea mic sa stiu ce inseamna aceea origine sanatoasa. Fara de care nu puteai accede la o facultate.
Voi fi citit chiar ca o origine sanatoasa inseamna sa ai parintii, si tot lantul genealogic, compus din muncitori. Din oameni fara avere. Fara bani. Fara alte mijloace de trai, altele decat munca cea de fiecare zi. Pentru cetatenii cu origine sanatoasa, Partidul unic avea. Si facultate. Si scoli de partid. Si scoli de conducere. Si functii. Si, mai important decat toate, locuri de munca.
Lumea se impartea pe acele vremuri in doua: oameni cu origine sanatoasa, si dusmanii poporului. Intre cele doua categorii de cetateni ale aceleiasi tari, functiona, si se ascutea de la zi la zi, LUPTA DE CLASA .

Mare mi-a fost mirarea, acum, la douazeci de ani si mai bine, de la abolirea partidului unic, sa constat ca originea sanatoasa s-a reinstalat, onorabil, in viata politica multipartinica a romanilor.
Odata cu Lupta de Clasa. Si Dusmanii Poporului.

Esti “de-ai nostri”? Ai culoar catre functiile de conducere. Nu esti “de-ai nostri?” Ramai la munca de jos! Sau, si mai rau: ramai si fara loc de munca! Calificativul profesional, viitorul in scoala in care predai, iti sunt serios amenintate. In functie de cat de incomod esti pentru o grupare politica sau alta. Traiesc cu impresia ca niciun domeniu nu este deasupra acestui flagel: deasupra acestei LUPTE DE CLASA. Nici Justitia, nici Politia, nici Serviciile, nici Invatamantul, nici Sanatatea, si enumerarea poate continua cu fiecare veriga a sectorului de stat, sau privat.

O lupta oarba pentru putere macina, in masina de tocat carne a interesului asa zis national, oameni, destine, generatii. Obsesia victoriei politice, ingenuncherea totala a adversarului, tentatia partidului unic, singurul in stare sa puna lucrurile la punct, si sa salveze natiunea, din marasmul saraciei si coruptiei, din agonia lipsei locurilor de munca, indeamna eminentele cenusii si diabolice ale partidelor sa nu faca economie de nicio dezinfomare, de niciun joc cinic, de niciun tertip, de nicio capcana, de nicio cacialma pentru a asmuti membrii partidelor unii impotriva altora, sau pentru a atrage, cu bombe atomice de informatii calomnioase ori ba, la adresa adversarilor, votul nemembrilor.

Valoarea? Competenta? Eficienta, demonstrate prin bani, ori spirit, aduse la buget? Da de unde! De unde atata LUX in plina LUPTA DE CLASA? De unde atata fair-play fata de DUSMANUL DE CLASA? Fata de DUSMANUL DE PARTID? Si cine sa evalueze banii ori spiritul aduse la bugetul national? Cei care au fost cu totii la guvernare, si arata cu degetul spre ceilalti, strigand: MOARTE DUSMANULUI DE CLASA!? JOS CEI CU ORIGINE NESANATOASA DIN ALT PARTID!?
Urmeaza urale si racnete cu numele SALVATORILOR NEAMULUI!?

Nu mai traim pe vremea proletcultismului.
Traim pe vremea partidelor care viseaza la majoritatea zdrobitoare a partidului unic. . Ce pacat! Majoritatea aceasta este majoritatea minoritatii insignifiante care mai participa la vot. Ceilalti cetateni ai României cotizeaza doar, resemnati, la MERSUL TOT INAINTE SPRE NOI CULMI DE PROGRES SI CIVILIZATIE…

Mai am o singura propozitie de adaugat, in fata viitorimii:

Traiasca Regele de drept al românilor, Iisus Hristos!

Votat.

Jianu Liviu-Florian     6/6/2009


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian