Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Doriti să mâncati o pensie bună de la noi? (astăzi copii, mâine adulti)

Of! Ce greu ne este nouă copiilor să schimbăm mentalitatea anumitor părinti care ne cred încă un rău necesar si nu au încredere în fortele pe care le-am dobândit pe parcursul anilor. Acestia spun că suntem mult prea mici si nu avem puterea necesară să înfruntăm viata. Nu s-a gândit nimeni însă, că noi cu inocenta specifică vârstei înduiosăm mult mai repede cruditatea vietii. Suntem mult prea drăgălasi (cel putin asa credem!).
Pe lângă toate aceste lucruri nu trebuie uitat faptul că fiecare copil detine câte un talent. Unii dintre ei au talent la scris si apelează la diferite ziare sau reviste pentru a se afirma. Însă publicatiile ce oferă un mic spatiu destinat copiilor sunt foarte putine. Prin urmare, dacă doriti să mâncati o pensie bună de la noi (astăzi copii, mâine adulti) nu ne lăsati să somăm. Bine ar fi ca în toate ziarele să existe câte o pagină a elevilor.
Încercările disperate ale copiilor de a scoate pe cont propriu un mic supliment al lor, în multe cazuri au esuat. Adultii rămân reci la ofertele de publicitate pe care copiii le pun la bătaie. În general, nu doresc reclame într-un supliment micut si foarte putin popular, însă nimeni nu priveste în perspectivă. Nimeni nu îsi imaginează că noi suntem la vârsta de formare. Păi dacă de acum negociem contracte cu diferiti patroni, în viitor vom aduce profit sănătos tării. În general asa se întâmplă: talent este, dar bani ...yoc!
Si acum un mic sondaj: cine s-ar fi gândit că am putea primi niste burse ca răsplată, din care să ne cumpărăm cartelă pentru mobil, câte o hăinută, două sau diverse alte lucruri? I-am scuti si pe părinti de cheltuieli, dar mai presus de toate învătăm să mânuim banii. Cu sigurantă că prima bursă s-ar cheltui instantaneu, dar începând cu următoarea copiii deja pretuiesc banii într-o oarecare măsură, prin urmare vor pune o parte din ei la „porcusor”(a se întelege pusculiță). Eventual îi schimbă în euro sau dolari si îi lasă la crescut. Mai târziu vor începe o mică afacere prin clasă. Cărti postale, pungulite cu Mos Crăciun sau tricouri inscriptionate, toate se numesc businessuri.
Dragi adulți NU NE LĂSATI SĂ SOMĂM! Noi suntem dornici de muncă, dar nu prea avem cum să realizăm acest lucru. Dacă dumneavostră ne ajutati acum si ne creati conditii favorabile, la o vârstă mult mai înaintată vom fi destul de bogati, gratie perioadei de formare. Dacă suntem bogati, vă dati seama că statul va încasa multi bani din impozitele pe care noi le vom plăti si atunci tot dumneavoastră veti avea o pensie bună. Vorba aceea: „Dăruiesti si câstigi!” (mai târziu ce-i drept, dar tot câstigi).
Nu uitati: PENSIA DUMNEAVOASTRĂ DEPINDE DE EXPERIENTA NOASTRĂ ÎN VIATA DE SERVICIU! Exact ceea ce ne dorim să facem!


Cristina BOBE 14 ani - Colegiul National „Dr. Ioan Mesot㔠Brasov    10/18/2003


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian