Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Traian Gardus - 70



Poetul, epigramistul si, nu în ultima instantă, profesorul de limba engleză, Traian Gărdus, pe data de 26 mai va intra în categoria septuagenarilor. De necrezut, dar si umoristii pot ajunge la vârsta întelepciunii!
Binecunoscut în tară, în special ca umorist (este titularul carnetului cu numărul 19 al Clubului Epigramistilor „Cincinat Pavelescu” din Bucuresti, club cu peste 300 de membri), Traian Gărdus slujeste în continuare limba si literatura română, ca si cea a lui William Shakespeare, în metropola de pe malurile fluviului St. Laurent.
Prin prezenta sa activă si scrierile sale umoriste, răspândite prin revistele de cultură din tară si din Canada, el îsi onorează cu brio apartenenta la Asociatia Scriitorilor de Limbă Română din Quebec.
Traseul său sinuos, pornit dintr-un sat de pe malul Ariesului si până la cel de a fi titular al Catedrei de limbă engleză la Colegiul National I.C. Brătianu din Pitesti, post pe care l-a ocupat vreme de peste 30 de ani, a lăsat urme vii asupra întregii sale activităti.
Multi dintre fostii săi elevi, risipiti pe mai toate meridianele globului, ca vorbitori sau chiar profesori de limbă engleză, tin încă legătura cu el, ca semn al pretuirii si devotamentului pe care i-l poartă.
Prezent de peste trei decenii în viata revuistică românească, Traian Gărdus a semnat nenumărate miniaturi literare, eseuri si traduceri, toate spre deliciul cititorilor.
Colaborator frecvent la reviste precum „Arges” – Pitesti, „Astra” – Brasov, „Orizont” – Timisoara, „Luceafărul” – Bucuresti, „Tribuna” – Cluj, „Urzica” – Bucuresti, ca si la mai toate almanahurile vremii, poetul si-a făcut numele cunoscut.
Nu e de mirare, în acest caz, că a fost pretuit de numerosi confrati, solicitându-i-se colaborarea. Nume ca Nicolae Crevedia, Al. Clenciu, D.C.Mazilu, acad. Serban Cioculescu, Mircea Trifu, Anghel Dumbrăveanu, Negoită Irimie, Nicolae Stoie, Mihail Diaconescu etc.,
i-au fost apropiati si i-au savurat productiile.
Autor a două volume de poezie: „Poemele Afroditei – 101 rondeluri de amor” ,cât si a apreciatului volum „Caleidoscop epigramatic”, Traian Gărdus este prezent în peste 15 antologii de epigrame. Împreună cu Lăcrămioara Stoie a publicat, în traducere, „Domnul Teste în America” , operă a scriitorului Andrei Codrescu.
Traian Gărdus la 70? Se pare că este o nouă glumă bună la adresa noastră!
Activ, asa cum îl stim, asteptăm încă multe productii literare cu care să ne descretească fruntile si să ne reamintească, cu gândul spre viitor, de cele lăsate în urmă.
La multi ani!, domnule Traian Gărdus.











Adrian Erbiceanu    5/25/2009


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian