Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


AM AJUNS SI-N GUINESS-BOOK !


167 – 162.
Aparent scorul mentionat nu poate pretinde un loc in celebra carte a recordurilor ,decit daca ne referim la fotbal, poate. Cred ca ar merita introdus prin semnificatia sa, caci scorul cu pricina nu s-a inregistrat intr-o arena sportiva, ci, in Parlamentul de la Ottawa, acum citeva saptamani, cind s-a supus la vot Amendament in care Alianta partidelor de opozitie propunea mentinerea definitiei casatoriei ca fiind “ unirea barbatului cu femeia”. Si acest amendament de bun simt moral a fost respuns datorita votului a 3 « simpatizant ai libertatii de orientare sexuala ». Nu , n-am gresit, trei voturi scazute de la 167 si adaugate la 162 ar fi dat cistig de cauza Amendamentului.
Intentia acestor rinduri nu este de a politiza o problema care prin fondul ei apartine moralei sociale, daca vreti de moralitatea fiecarei comunitati care formeaza acest melting pot Canadian, si in care traiesc armonios multe nationalitati conlocuitoare. Acesta este adevaratul farmec al patriei noastre adoptive, acest policulturism Canadian, care se manifesta prin libertatea culturala deplina a fiecarei nationalitati, libertate sustinuta oficial de guvernul federal al Canadei.
Ei, tocmai aici se rupe firul : acordam fiecarei nationalitati dreptul de a-si sustine propria cultura, limba, credinta religioasa, insa cind este vorba sa se decida la nivel national o problema MORALA care priveste intreaga natiune Canadiana, un procent de voturi (da, cele 3 voturi care au decis sint mai putin de un procent ) decide aruncarea Canadei pe locul trei (avem medalia de bronz , dar ce bronz !!!) intr-un clasament al perversiunii si libertinajului care cred, mai repede ca ne dezonoreaza !
Revin la moralitatea deciziei prin care cei ce au hotarit prin vot au ignorat cu desavirsire morala comunitatilor pe care le reprezinta in Parlamentul Canadian. A primat doar interesul politic, acela de a se respinge cu orice pręt motiunea adversarului politic, neavind nici o importanta continutul moral al Amendamentului. Un vot in favoarea mentinerii definitiei clasice a mariajului (deci in favoarea Amendamentului) ar fi insemnat capital electoral pentru opozitie. Iar partidul aflat la putere nu-si putea permite un astfel de pas gresit in prag de campanie electorala.
Fiecare comunitate a Canadei, fie ca-i vorba de cea indiana, chineza, africana sau europeana, isi fundamenteaza existenta in principal pe doua probleme : pastrarea patrimoniului cultural si al limbii de origine (in paralel cu integrarea in sistemul multicultural Canadian) precum si pastrarea credintei religioase transmise de generatiile anterioare si avind radacinile in istoria milenara a propriilor popoare. Credintele budista, hinduista, brahmana, crestina, mahomedana pun ca baza a vietii spirituale o moralitate inalta a credinciosilor si resping anomaliile sexuale , cum sint cele pe care si le revendica astazi ca « drepturi » o minoritate dezarmant de insignifianta, insa probabil cu mare putere financiara, si deci bine pozitionata social. Dogmele religioase ale acestor comunitati, nu numai ca resping anomalia votata de politicienii nostrii, dar o si condamna ca fiind un act impotriva firii. Sint tari in lume, unde homosexualilor li se aplica pedeapsa capitala !!
Insa Dumnezeul crestinilor nu doreste moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu ! Acesta este un apel umanitar extraordinar : de a ajuta pe cei cazuti in pacat, de a-i intoarce la normalul in care s-au nascut. Caci nici unul dintre acesti cazuti, care-si reclama « dreptul de a-si decide orientarea sexuala » nu s-au nascut din familii de homosexuali. Iar acest asa zis « drept » pe care si-l revendica, nu este in fond decit un mod subversiv de a intina sanctitatea casatoriei si de a legifera perversiunea si de a darima o ordine morala ce dainuie de milenii. Omenirea a evoluat si s-a perpetuat prin unirea barbat-femeie, binecuvintata de toate religiile lumii, de insusi Mantuitorul Iisus Hristos la Caana Galileii (referindu-ne la religia crestina). Ce poate fi mai relevant decit recenta declaratie comuna a Arhiereilor Crestini din cadrul SCOBA , care reitereaza ceea ce dogma crestina afirma cu fermitate de doua milenii : anume ca Biserica Crestina nu va binecuvinta niciodata decit uniunea barbat-femeie !
Si, probabil , acelasi gen de pozitie a fost luata si in celelalte comunitati hinduiste, budiste sau mahomedane.
Iata dece reiau ideea inserata intr-un articol anterior si care mi se pare relevanta : anume ca toate popoarele antichitatii care au favorizat sodomia, indiferent de cit de stralucite au fost contributiile lor la patrimoniul universal, au disparut din istorie.
Iata dece consider ca o decizia politica intr-o problema de morala, poate afecta grav viitorul moral al societatii.
Iata dece consider ca votul extrem de strins inregistrat in Parlamentul de la Ottawa este un elocvent indiciu nu numai al divizarii parlamentarilor in aceasta problema morala, ci si un argument al irelevantei acestui vot intr-un spatiu atit de strins, tinind cont de dimensiunea morala a problemei.
Iata de ce consider ca s-ar fi impus un REFERENDUM NATIONAL in aceasta problema , caci nu se poate impune unui popor o lege pe care jumatate din parlamentari o considera imorala. Aici cuvintul final ar trebui sa-l aiba fiecare Canadian. Atunci s-ar afla adevarata optiune a Canadei !
Iata de ce , pina cind aceasta strimbatate nu va fi indreptata, pina cind fiecare dintre noi va avea drepul sa-si exprime personal opinia in legatura cu problema definitiei morale a mariajului, nu ma voi simti mindru ca tara mea, Canada, a fost impinsa pe un nemeritat loc de podium de politicieni care au uitat complet de legile morale ale comunitatilor pe care le reprezinta, au uitat complet de legile morale ale familiei , legi ocrotite si respectate de conducatorii politici ai popoarelor vreme de milenii.
Sper din tot sufletul ca irelevanta majoritate a acestui vot va constitui un argument pentru factorii de decizie ai Parlamentului de la Ottawa de a efectua in viitoarea legislatura o consultarea la nivel national, caci numai un astfel de vot are girul vointei intregii natiuni Canadiene.


Marius-D.Peiulescu - Toronto    10/5/2003


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian