Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Insemnari de scriitor : Destinul ca un sarpeCa un sarpe incolacit de trup, destinul nu te lasa sa te desprinzi de el, oricate eforturi ai face, oricat de puternica ti-ar fi osatura pe care este cladita conditia ta umana. Destinul este rezultatul unei vieti in care zilnic te zbati sa impaci lucrurile desperecheate, care, contrariate apoi, te privesc in fata cu intensitatea din ochii nebunilor. Cum poti sa domini destinul, daca nu ai fost capabil sa-l schimbi in favoarea ta? Poate si pentru ca au intervenit alti factori pe care nu i-ai avut in vedere. Suntem fiinte sociale, depindem unii de altii si nu poti sa hotatasti singur.
Pentru ceilalti existi doar prin faptele tale. Nimeni nu este dispus sa ti le analizeze, pentru ca, intr-o perpetua miscare centrifuga, esti mereu aruncat la margine. Fiecaruia ii este mai la indemana scrutarea propriei personalitati si grija egoista de a se pune pe sine in valoare. Nu cu aceeasi unitate de masura sunt cantarite faptele tale. Ele au sau nu valoare, in functie de evaluatorii care, la randul lor, au sau nu valoare. La ce te poti astepta intr-o lume in care valoros este acela cu conturi grase in bancile de aici, sau de aiurea?
Opinia publica, aceea care nu prea exista, este indusa in eroare si incepe sa vada adevarata virtute in bogatia materiala. Spectacol total imoral! Si iata cum destinul tau, fiinta ta cu virtuti speciale, sunt la cheremul altora, intr-un joc de interese caruia nu i te poti sustrage, decat cu riscul marginalizarii.
“ Turnul de fildes” este deja o notiune desueta. Scriitorul nu scrie pentru sine, din pacate, nici pentru un grup “ tinta”, ci, pur si simplu, pentru ca asa ii dicteaza constiinta artistica, incercand prin opera sa creeze o lume asa cum si-ar dori-o, dreapta, frumoasa, morala, nu o copie a realitatii vandalizate de simboluri.
Scriitorul scrie, pentru ca aceasta este menirea lui, acesta este destinul- un sarpe incolacit pe trup, si de care nu se poate desprinde toata viata.Domnita Neaga    3/4/2009


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian