Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Daruind, vei dobandi…


« Iubite-voi, Doamne, virtutea mea. Domnul este intarirea mea si scaparea mea si izbavitorul meu. » (Ps. 17 :1-2)
Iubiti credinciosi,

A sosit timpul mult asteptat de toti credinciosii crestin–ortodocsi din Provincia Ontario ca, pe langa bisericile de enorie, sa fie binecuvantata si aprobata de catre Inalt Preasfintitul Dr. NICOLAE CONDREA, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a celor doua Americi si de catre Preasfintitul IOAN CASIAN de Vicina, Episcop Vicar, prima manastire ortodoxa-canadiana, aflandu-se sub jurisdictia Arhiepiscopiei de America si Canada. Un motiv in plus, de adevarata satisfactie si de ce nu, de multumire catre milostivul Dumnezeu ca, intr-o lume tot mai secularizata, poate sa se nasca, ca din propria-i cenusa, o frumoasa manastire, pe un pamant de ce nu, binecuvantat de Bunul Dumnezeu. Dupa cum bine stiti, este prima manastire de acest gen in orasul-capitala, Toronto.
Bunul Dumnezeu a binevoit ca aceasta sf. manastire sa fie binecuvantata cu un hram pe cat de insemnat, pe atat de sfant « Inaltarea Sfintei Cruci sau Sfanta Cruce ». Parintele Nicolas Giroux, cu rangul de arhimandrit dar si egumenul acestei de Dumnezeu pazita manastire, a pus suflet de la inceputul infiintarii acesteia si pana in prezent, administrand dar si efectuand zilnic slujbe liturgice cu mare dragoste si constiinta preoteasca. De la oficierea primei Sfinte Liturghii (15 aprilie 2007) si pana in prezent, Pr. Arhim. Nicolas, isi indeamna semenii, ori de cate ori este necesar, sa fie prezenti in mod regulat la oficierea, Sfintei Liturghii insa, cu mare dragoste fiind asteptati si la celelalte evenimente deosebite ce au loc pe tot parcursul anului calendaristic.

Tin sa subliniez, in mod deosebit rolul important pe care il are Sfanta Liturghie, savarsita in fiecare duminica si sarbatoare. Niciodata nu te poti simti mai implinit, mai curat si mai impacat cu tine insuti, ca atunci cand primesti binecuvantarea preotului, de a te impartasi din Sfantul Potir. Desigur ca, pentru a putea ajunge la aceasta stare de comuniune intru Hristos, v-a trebui sa parcurgi inca o etapa : cea a Sfintei Spovedanii-fiind absolut necesara, pentru ca pacatele tale, sa fie cercetate de duhovnic, urmand ca acesta sa decida cum si cand te vei putea impartasi cu Trupul si Sangele Domnului nostru Iisus Hristos.

Iubiti frati intru Domnul : ca si monah, eu, fratele vostru intru Hristos, Ierodiacon Mardarie, vazand ravna parintelui dumneavoastra ca si eclesiarh, dar si ca un bun duhovnic, avand ocazia sa particip de ceva vreme in cadrul acestei sfinte manastiri, la cateva slujbe deosebit de frumoase, va indemn pe toti romanii, dar si pe ceilalti frati ai nostri ortodocsi (sarbi, canadieni, greci, etc.), sa veniti cu mic, cu mare la manastirea noastra, ea fiind deschisa permanent pentru orice bun crestin cu inima curata. Am sosit in mijlocul fratiilor voastre, nu pentru a irosi timpul in zadar, ci pentru a ara ogorul acesta, inca sterp in credinta si sa-il pregatim pentru vremurile ce vor veni. Nu spun aceasta pentru a mai incarca inca un rand cu cuvinte spuse in desert ci, o spun pentru ca aceasta este datoria noastra, a celor ce dorim cu ardoare sa pastorim turma Lui Hristos-oriunde ar fi aceasta iar, dumneavoastra, bunilor crestini, va revine sarcina de a asculta de « glasul celui ce striga in pustie, pocaiti-va ! »(Matei 3 : 1-2-3). Dorim, sa faceti un efort in plus, venind mai devreme la sfanta manastire, pentru a lua parte din timp la momentul binecuvantarii de inceput a Sfintei Liturghii. Acest inceput savarsindu-se astfel : « Binecuvantata este imparatia Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh,acum si pururea si in vecii vecilor.Amin… »

Si pentru ca nu avem unde sa plecam capetele noastre pentru o sfanta rugaciune, decat pe umerii Lui Hristos, aici si acum,in aceste momente grele, sa ne aducem aminte cu vrednicie de Fiul Tatalui, Cel ce a patimit atat de mult pentru noi si pentru a noastra mantuire, indurand cele mai cumplite chinuri. Acum insa, aveti un micut locas de rugaciune ,unde puteti oricand sa veniti sa va rugati,sa va reculegeti ,sa va incarcati de energia pozitiva pe care o degaja sfintii din ale carora rugaciuni va veti adapa ca dintr-un izvor nesecat .

Aveti posibilitatea sa ne contactati on-line :
( www.holycrossorthodoxmonastery.com ) sau sa scrieti pe adresa: Arhim. Nicholas Giroux, 12 Blackstone St., Toronto, Ontario, M6L 3B7.

Inainte de a incheia cuvantul meu de inceput de An Nou-2009,am sa va expun, spre lectura si de ce nu, spre memorare, o foarte frumoasa poezie, a minunatei « Doamne a Cantului Popular Moldovenesc », doamna Sofia Vicoveanca- poezie scrisa in Itami-Osaka, Japonia, in data de 26.11.1996, cand se afla departe de casa, intr-unul din desele-i turnee internationale.
Poezia se numeste : « Dreptate »
« Doamne : Tu-mi esti desfatarea ; linistea si inpacarea ; Tu esti apa, esti pamantul ; soarele, Luna, Cuvantul, stelele, ce-mpanzesc Cerul ; Esti Dreptatea, Adevarul ; Toate cate sunt pe lume; Tu le-ai rostuit anume… ; Nu-i nimic ntamplator. Esti lumina ochilor ; Si parfumul florilor ; Cantecul, nisipu-n dune ; Strigatul de-amaraciune ; Zorile-n vapai, aprinse ; Si amurgurile stinse ; Esti speranta in durere ; Iertator celui ce cere ; Ratacind, strop de lumina ; Cum sunt eu acum, straina ; Intr-o lume cu alt grai ; Altfel ca faptura, strai ; Departe de-ai mei, in LUME ; Dar Te am, Doamne, pe TINE ! »

Bunul Dumnezeu sa va daruiasca, toate cele spre folos vietii voastre, dar si statornicie in credinta, oriunde ati fi,asigurandu-va ca noi, cei putini la numar, de aici, din acest micut locas al Lui Dumnezeu, va pomenim mereu in rugaciunile noastre zilnice si va aducem inca de pe acum la cunostinta ca,pentru viitor, avem planuri multe si frumoase,pe care v-i le vom comunica la momentul potrivit.

LA MULTI ANI !
Cu aleasa dragoste,


Ierodiacon Mardarie    1/26/2009


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian