Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Bucurati-vă, Eminescu nu moare!

Este sentimentul sub care s-a desfăsurat, joi 15 ianarie 2009, ora 17.00, la Casa Titulescu din Bucuresti, momentul omagial „Seară Eminescu”organizat de Fundatia Europeană Titulescu, Asociatia de Drept International si Relatii Internationale, Fundatia Internatională pentru Cultură, Stiintă si Morală Civică „Mihai Eminescu”.
Seara a debutat pe versurile poeziei „Sara pe deal” recitată, într-un stil inconfundabil, de Mihail Sadoveanu.
Amfitrionul acestei manifestări, domnul George G. Potra, directorul Fundatiei Europene Titulescu a rostit câteva cuvinte de justă analiză si aleasă simtire.
Seara a căpătat o încărcătură aparte la aparitia domnului academician Dumitru Vatamaniuc, eminescolog, care a avut amabilitatea să ne onoreze nu numai cu prezenta ci si cu câteva rememorări, aprecieri si cuvinte de suflet.
Printre cei care, de asemenea, au avut interventii remarcabile s-au numarat: domnul George Apostoiu, diplomat si scriitor - Publicistica lui Eminescu, dna. Grete Tartler, diplomat si poet - Eminescu si fascinatia Orientului, Viorica Provian, profesor Liceul de muzică „George Enescu” - Sentimentul religios în opera eminesciană.
Doamna Paula Romanescu, poetă, a recitat in limba română si franceză, intr-o manieră proprie, din lirica eminesciană, iar dna. Rodica Vătăman Subtirelu, poetă, a adresat o întrebare poetului Mihai Eminescu „De ce te ascunzi în tăcere?” recitând versuri din creatia proprie.
O căldură aparte au adus serii tinerele talente de la Liceul de muzică „George Enescu”care au interpretat piese din repertoriul national si international.
Dacă la toate acestea adăugăm 2 vitrine cu lucrări de valoare din opera poetului, expozitia de pictura pe teme eminesciene – reproduceri, apartinând pictorului Traian Brădean, bustul lui Eminescu , care ne-a vegheat întrega seară, realizat de sculptorita Elena Surdu Stănescu, lansarea volumului, realizat de Paula Romanescu, „Eminescu, Arghezi, Blaga – Treimea cea de o rostire”, acordarea Diplomei Remember „Mihai Eminescu, pe care Fundatia Internatională pentru Cultură, Stiintă si Morală Civică „Mihai Eminescu” o acorda, în fiecare an, cu ocazia celor două momente 15 ianuarie si 15 iunie, unor personalităti ale vietii culturale românesti si internationale, precum si o asistentă numeroasă, avizată si entuziastă putem declara seara un adevărat regal.






Virginia Mehes    1/17/2009


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian