Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Cabinetul Boc, investit de Parlament


Echipa guvernamentala condusa de Emil Boca primit, luni seara, votul de investitura din partea camerelor reunite ale Parlamentului. Legislativul a acceptat componenta cabinetului si programul de guvernare cu 324 de voturi pentru si 115 voturi impotriva.
Potrivit anuntului facut de secretarul Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, la sedinta de astazi au participat 451 de parlamentari din numarul total de 471. Dintre cei 445 de deputati si senatori care si-au exprimat votul, 439 de voturi au fost valabil exprimate si 6 au fost anulate.

Pentru a trece de votul Parlementului cabinetul avea nevoie de doar 236 de voturi pentru. Noii ministri vor merge, in aceasta seara, la ora 20:30, la Palatul Cotroceni, pentru a depune juramantul.


Premierul proaspat investit in functie, Emil Boc, a declarat luni ca stie ce responsabilitate apasa pe umerii acestui Guvern, adaugand ca principala preocupare a sa si a echipei sale va fi "speranta din inimile romanilor" si ca Romania sa fie o tara stabila si prospera.

Boc: Speranta din inimile romanilor va fi principala noastra preocupare

"Stim ce povara apasa pe umerii nostri, dar stiu ca am incredere in echipa pe care o am alaturi de mine si care va da stabilitate tarii si vom rezolva problemele cu care oamenii se confrunta, in primul rand spunandu-le care este realitatea exacta si luand cele mai bune masuri pentru a duce Romania ca stat cu drepturi depline in UE, prosper, si incercand sa gasim cele mai bune solutii pentru a face fata crizei economice. Vreau sa va asigur ca acea speranta din inimile romanilor va fi principala noastra preocupare, sa nu-i dezamagim", a declarat Boc, dupa ce Guvernul sau a primit votul de incredere din partea Parlamentului.

"Vreau sa va asigur ca exista o speranta si ca aceasta echipa isi va pune toata priceperea ei pentru a da Romaniei aceasta speranta, sa ducem tara in directia buna spre stabilitate", a adaugat el.

Noul sef al Executivului a mai precizat ca marti, la ora 14.00, va avea loc prima sedinta a guvernului sau, dupa ce fiecare ministru isi ia in gestiune ministerul. El a refuzat sa spuna cine va fi secretar general al Guvernului, spunand in gluma ca este "secret".


Predoiu: Am acceptat sa continui mandatul pentru a asigura continuitate

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat luni, dupa anuntarea votului de investitura a noului Cabinetului, ca motivul pentru care si-a pastrat portofoliul este pentru a asigura continuitate domeniului.

"(...) sper ca toata clasa politica, toate partidele sa inteleaga ca prioritatile reformei in justitie sunt de interes national. Nu cred ca trebuie sa ne ferim de aceste cuvinte mari, mie nu mi-e rusine să le spun. Singurul motiv pentru care am acceptat sa continui mandatul de ministru al justitiei este de a asigura o continuitate pe acest domeniu, in acest interes national", si-a justificat Predoiu optiunea de a ramane la Ministerul Justitiei, chiar dupa plecarea de la guvernare a partidului care l-a numit in functie, PNL.

Catalin Predoiu a mai afirmat ca, printre obiectivele sale, se numara trecerea codurilor prin Parlament si ridicarea monitorizarii Romaniei pe domeniul justitiei. "Sper sa am acelasi sprijin in Guvern pe care l-am avut si-n Guvernul Tariceanu", a adaugat el.


Sabin Popa    12/24/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian