Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Goma face parte din familia lui Soljenitin !



Meditez demult la personalitatea si destinul domnului Paul Goma. la ceea ce a insemnat, inseamna si va insemna opera lui in istoria poporului nostru !

Vedeti, cand popoarele se afla in pericol de a disparea, cand se afla intr-o situatie istorica grea, de umilinta si suferinta, de prabusire morala, de anulare totala, cand Domnul le supune la mari incercari (asa cum s-a intamplat cu poporul rus si poporul roman ), cand popoarele sunt orbite, tradate, sunt bolnave, sunt amenintate cu disolutia (asa cum se intampla acum cu poporul roman), cand sunt mancate de rugina lasitatii si de cancerul tradarii, tot Domnul le da Oameni, cu minti profunde si vizionare, cu o personalitate de cremene, cu un suflet urias, carora nu le pasa de viata lor, (care nu sunt ca ceilali, niste jigodii , niste profitori, niste lichele, si cacaciosi), si care cu un efort teribil, se ianlta deasupra celorlati ROSTIND ADEVARUL SI ADEVARURILE ACELUI POPOR, ACELEI EPOCI.

Simplu fapt de a rosti adevarul, cu o putere mare, cand ceilalti fac pe ei de frica si se pitesc pe dupa garduri, este un lucru urias, pentru ca oamenii incep sa se trezeasca, sa vada lucrurile in adevrata lor lumina, incep sa capete curaj...oamenii acestia ca Soljenitin , ca Goma sunt mari Contiinte ale epocii lor... prin ei se exprima curajul, taria acelui popor, ei sunt asemenea unor piscuri de munti care se inalta cu mult deasupra cetei !

Desigur ca eu si ei defectele lor, dar pe linga uriesenia lor ele nu fac altceva decat sa dea farmec, sa individualizeze acea personalitate !

Incepusem sa scriu un scenariu de film al carui Personaj central este Paul Goma, dar l-am lasat inainte de a ajunge la jumatate, pentru ca alte griji si dureri m-au acaparat ! M-au facut sclavul lor !

Popoarele care mai dau oameni ca Goma si ca Soljenitin insemana ca mai au inca vana in ele, ca in adancul lor mai zace o forta neexprimata !

Goma fiind o mare personalitate el trebuie re-descoperit continuu prin comentare, analiza, prin repunere in discutie a temelor care formeaza continutul Operei lui ! (ca Eminescu si ca opera eminesciana).
Opera lui nu este formata numai din cartile scrise, ci din totalitatea faptelor sale, a gandurilor, a reactiilor sale la problematica timpului, a ideilor, a teoriilor sale !

Aceasta tipologie umana, atat de rara, este opusa celor care vorbesc despre patriotism dar nu fac nimic, este opusa semipatriotilor, care fac mai mult rau natiilor lor.

DA, DESPRE GOMA TREBUIE SA VORBIM TOT TIMPUL. ! EL ESTE UN FAR, EL ESTE URLETUL UNUI POPOR CARE POATE TREZI MUNTII DIN SOMN ! Dar pe care lasii si oamenii mici nu-l aud pentru ca ei sunt surzii, lor le lipseste organul constiintei si al curajului !

FERICE DE POPOARELE CARE POT SA DEA OAMENI CA GOMA SI CA SOLJENITAN ! ELE MAI AU O SANSA DE A SE SALVA.
Vai de popoarele care nu pot da decat semipatrioti, certareti, demagogi ! Ele sunt pierdute !

Este posibil ca noi sa fim prea mici in raport cu el, SAU CA SUBSTANTA, ENERGIA NOASTRA DE POPOR SA SE FI EPUIZAT IN ISTORIE...

Modul cum l-au tradat oamenii de cultura, scriitorii, gazetarii pe Paul Goma vorbeste perfect de insusirea tradarii la romani !
Domnul sa ne lumineze si sa ne intareasca pe noi, pe romani, caci prea lasi si certareti am ajuns !






Stefan Dumitrescu    11/20/2008


Contact:






 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian