Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


septembrie 11





pentru Allen Ginsberg

11/9, de abia îmi mai aduc aminte de tine, prea te-au îngropat în zgomot!

11/9, am plîns cînd te-am văzut prima oară, la televizor! Am plîns pentru New York, pentru morți, pentru noi toți, pentru mine însumi, pentru lume!

11/9, am fost sigur că lumea se va fi schimbat pentru eternitate, din cauza băieților răi care au vrut să vadă America moartă & ne urau pentru că ascultam rock'n'roll și pentru că nu ne ascundeam obrazul sub fustițe mini!

11/9, am chiuit de bucurie cînd avioanele noastre de luptă au sfîșiat cerul Afganistanului, pîrjolind peșterile în care dușmanul se ascunsese, animal în vizuină & m-am minunat de bombele noastre de mare precizie încercînd să nu văd imprecizia lor criminală, cînd și cînd!

11/9, am privit încremenit Fox News și CNN cînd chipurile schimonosite ale Războiului Rece au început să se ițească tîrîș din beciurile cu mucigai ale istoriei și, mijindu-și ochii neobișnuiți cu lumina, să dea mugur doctrinelor Războiului Total!

11/9, a început să-mi pară rău pentru tine cînd generali, amirali, spioni, nebuni și șarlatani ieșiți la pensie și-au scos săbiile de la naftalină și au sărit în apărarea ta! Cîte bărbii duble! Cîți ochi lăcrimoși! Cîte rînjete pline de dinți și tunsori soldățești! L-au adus chiar și pe Ollie North din dizgrația lui penală ca să-ți ia apărarea cu aerul lui de tinerel care calcă în picioare Constituția!

. 11/9, m-am simțit jenat pentru tine cînd stîngiștii te-au înghiontit din partea cealaltă cu fălcile lor pline de vinovăție scrîșnind "V-am spus noi!" și cu eternele lor scuze pentru exotismele ruinate ale lumii ale căror cazne le trăiesc în bucătăriile lor fățuite cu marmură printre dispute legate de ce vin se servește la orezul sălbatic! Și iară am plîns pentru tine cînd profesori brînziți care au ratat colapsul fascismului comunist în 1989 s-au aruncat asupra ta precum lupii în turbare conduși de Naom Chomsky ai cărui dinți și-au lăsat urmele pe tot kilometrul zero al vieții academice din America!

11/9, tu i-ai salvat pe paranoici de autocanibalism!
11/9, ai fost o mană cerească pentru publicitate, editorialiști și producătorii de steaguri și te-au vîndut alături de mașini și pizza și te-au secătuit de puterea ta primordială chiar atunci cînd se prefăceau că te jelesc! Avans zero pînă în Ziua de Apoi!

11/9, dar ceresc ai fost pentru poetaștrii care ședeau la porți plîngînd și jeluindu-se chiar înainte ca turnurile să se prăbușească!

11/9, morții tăi și eroii tăi zac sub un strat gros de cenușă & lăcomie & republica îți datorează scuze

11/9, închid ochii și mi te reamintesc în gloria ta sîngeroasă & încă îi mai urăsc pe cei care ne-au făcut asta nouă și celui mai măreț dintre orașele noastre

11/9, de abia îmi mai aduc aminte de tine & îmi pare rău


Nota redactiei;

Andrei CODRESCU, scriitor, profesor la Universitatea din Louissiana este colaborator la National Public Radio, The Realist, Gambit Weekly, The Baltimore Sun si Funny Tonus)





Andrei Codrescu    9/11/2003


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian