Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Sanatate : Are dieta influenta asupra cancerului ?Este incurajator sa vedem ca ceva care este foarte usor de controlat-DIETA ALIMENTARA- constituie o parte importanta in prevenirea si tratarea cancerului.

De ani si ani cercetatorii studiaza si studiile lor ne arata strinsa legatura dintre alimentatia zilnica si riscul inbolnavirilor de cancer; mai mult insa si cum dieta poate modifica genetic intregul organism.

Rolul dietei in prevenirea si tratarea cancerului, atunci cind este o parte a tratamentului naturist este de ajutor pentru toate tipurile de cancer si la toate virstele vietii (copii, maturi, batrini).

Comparind situatiile existente in diferite tari, concluziile cercetarilor arata strinsa legatura intre grasimile din alimentele consumate si riscul de cancer, in special cancer la sin. Acesta apare foarte rar la persoanele care elimina grasimile (animale) din alimentatie si unde orezul si alte produse vegetale constituie baza dietei zilnice. De exemplu, inainte de 1950 dieta japoneza bazata pe orez arata ca numai 10% din caloriile necesare organismului sa fie luate din grasimi; atunci cancerul era extrem de rar. Peste ani insa, influienta apuseana in tarile din extremul orient a alterat obiceiurila dietetice si rata de cancer la a crescut in raport corespunzator.

Aceste studii internationale constituie numai o singura linie de evidenta a cauzei provocate de dieta alimentara.

Studiile care au la baza "pacienti sub control" sint mult mai relevante si unde cercetatorii compara dieta de "pacienti cu cancer" cu dieta unor persoane sanatoase si de aceeasi virsta si origine sociala. Aceste studii au demonstrat strinsa legatura intre alimentatia cu multe grasimi si nivelul ridicat de cancer; mai mult insa , riscul si sansele de supravietuire.

Un studiu Canadian efectuat pe un timp de 10 ani, pe pacienti cu cancer, arata ca numai o crestere de 5% in grasimile de origine animal produce o ridicare ariscului de moarte prematura datorata cancerului cu 50%.

Cancerul de intestinal gros (parte a sistemului digestiv), face numeroase victime din cauza ca in mai mult de jumatate din cazuri este diagnosticat prea tirziu. Un important factor de risc il prezinta alimentatia bogata in grasimi animale si saraca in fibre; fibrele ajuta la eliminarea toxinelor depozitate in special pe intestinul gros. Mincarurile grase (de altfel gustoase!) conduc si la obezitate-conditie care vine cu o alta lista de problem...

Cancerul nu doare iar simtomele specifice sint foarte diferite si de multe ori nesemnificative pina se ajunge intr-o stare ca intregul organism este in cadere.

Dupa virsta de 40 de ani, in corpul uman apar tot felul de dereglari, unele fiind asa de minore incit le trecem cu vederea si de fapt ne amagim singuri deoarece acestea sint doar inceputul unor probleme dificile de mai tirziu. Pentru femei, de exemplu, o mamograma efectuata din doi in doi ani nu ajuta la nimic din punct de vedere al preventiei; prevenirea cancerului inseamna eliminarea posibilitatii de a manifesta asa o boala, nu numai teste multe pentru a o detecta.

Si acum va invit sa-mi lasati comentariile d-voastra pe Blog-ul meu, www.askdoctoranca.com

Tot acolo puteti sa luati GRATUIT documentul pdf Dr.Anca’s Naturopathic Dietary Considerations for CANCER..

Dr Anca Martalog/ Toronto

Dr Anca Martalog    10/20/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian