Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Carti in Chapters - Indigou : The Hiram Key

The Hiram Key
Cheia lui Hiram

Cristopher Knight & Robert Lomas

“Una dintre cele mai provocative carti ale secolului!…”
David Sinclair Bouschor, Mare maestru al Lojei Masonice din Minnesota

Hiram este la origine un cuvint Aramanic, pastrat pina in present in Farsi si inseamna “Ceva Mare”. Traditia masonica pastreaza legenda lui Hiram Abif, presupus arhitect al templului lui Solomon, care a preferat sa moara decit sa cedeze secretele “breslei”. Exista mentiuni despre Hiram Regele Tyr-ului care a livrat lemn pentru templu, dar existenta arhitectului nu este mentionata niciunde.

Autorii sunt masoni si incearca sa gaseasca in trecut urmele legendarului erou. Nu am autoritatea de a evalua valoarea absolut stiintifica a textului, dar documentat este si povestea devine captivanta.

Imi place pentru ca nu este liniara – incepe prin relatia cu crestinismul si incearca sa creeze o imagine diferita a inceputurilor.

Plecam in Egiptul antic si cautam in muzeu mumia lui Sequenere Tao II, care pare sa fi fost ucis la fel ca si Hiram Abif - imi place capitolul pentru ca il citeaza pe Mircea Eliade. Mitul lui Osiris si Horus in relatie cu succesiunea la tron a faraonilor, precum si conceptul de Ma’at imaginat in trupul unei zeite cu aripi si o pana in par ca pazitor al caii drepte si judecator a sufletelor sint fascinante.

Incercam sa descoperim secretele Cavalerilor Templieri, care nici nu sitem siguri daca au sapat in Templul lui Solomon sau Irod, dar se pare ca ar fi gasit ceva – o forta de noua oameni care sa protejeze pelerinii este ceva inimaginabil… era o misiune ascunsa acolo, care se pare ca a fost indeplinita.

A venit surprinzator marirea Ordinului Cavalerilor Saraci, iar dupa aceea, un rege nemernic si un Papa invidios le-au aranjat sfirsitul. Dar nu toti – flota Templierilor a disparut, dar steagul negru cu craniu si doua oase incucucisate (care era steagul lor de lupta) a reaparut. Daca au urmat peste ocean spre vest steaua lor “Merica” (sau in Franceza “La Merica”), va dati seama unde au ajuns… (sint citeva morminte pe coasta de Est Americana sa confirme asta).

Acum aterizam la Rosslyn, unde incercam sa gasim urmele simbolurilor pierdute in bogata decoratie interioara. Capela a fost zidita de familia Sainclair, una din cele mai vechi familii franceze cu radacini merovingiene. Implicarea templierilor in constructie nu este chiar clara, dar intentia initiala a zidirii este departe de crestinism. Simboluri din diverse culturi se imbina in decoratia interioara: gasim cei doi stilpi din Templul lui Solomon, imprumutati de la egipteni si preluati de Ritul Masonic. O singura scena reprezinta o crucificare, dar se pare ca nu Isus a fost eroul principal.

Este interesant sa invatam cite ceva despre masoni,tinind cont de influenta lor in North America. Daca priviti tabloul cu turnarea pietrei de temelie a Wshington-ului ii veti decoperi pe Parintii Natiunii purtind cu mindrie insemnele rangului lor Masonic. Daca privim mai atent harta Washington-ului vom descoperi structurile de baza ale unei loji masonice…. Sa nu mai vorbim de pramida si alte simboluri ascunse pe bancnote.

Ca de obicei nu povestesc, vreau doar sa va trezesc interesul. Ati vazut cu siguranta imaginea zeitei egiptene Isis avind pe cap doua coarne si un disc rosu. Vichingii aveau coarne pe coif, dar in Egipt nu exista nici un animal cu asemenea coarne. Ele simbolizeaza de fapt traiectoria planetei Venus, la rasaritul si apusul soarelui, imbratisind discul solar.

Pentru noi Crestinii – In numele Tatalui, al Fiului si al Sfintului Duh, AMIN. Stim cine e Tatal, Fiul si Sfintul Duh, dar ce e cu AMIN. Bunica si Parintele mi-au spus ca inseamna “asa sa fie”, dar este acesta un cuvint latin, sau grec, sau aramanic. Hai sa ne aducem aminte de AMUN RA (sau AMEN RE), zeul egiptean al soarelui, fondator si protrector al Tebei. Rugaciunea egipteana incepea si se sfirsea cu numele zeului si se pare ca marele Constantin a fost destul de permisiv la Nicea, mai ales ca a fost Sol Invictus pina pe patul de moarte, cind a fost crestinat.

Veti mai desoperi dimensiuni inedite ale simbolisticii crestine si iudaice… si multe altele.

Va invit sa explorati putin – poate istoria nu este totdeauna cea pe care profesorii si manualele o revendica.

Cartea se gaseste in lanturile de librarii , in engleza, Chapters sau Indigou din America de Nord

Caius Grozav / Toronto

Caius Grozav    10/4/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian