Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Deschiderea stagiunii muzicale, sub semnul aniversarilor
Saptamana aceasta, ca in fiecare an, publicul este invitat la evenimentele inaugurale ale noii stagiuni. Prin traditie, prima manifestare are calitatea evenimentului menit sa imprime stagiunii nivelul dorit si adesea realizat de institutiile artistice bucurestene. Orchestra Nationala Radio se inscrie in toamna aceasta pe traseul aniversarii a opt decenii de radiofonie. Firesc, deci, ca primul concert, de vineri seara, sa primeasca luminile simbolice ale muzicii beethoveniene. Uvertura “Victoria lui Wellington”, Concertul “Imperial”, Simfonia “Eroica” ne sunt oferite de catre maestrul Horia Andreescu, aflat la pupitrul orchestrei si pianistul Gerhard Opitz, conferind acestui prim moment aura categoiei programelor unui festival international.
De asemenea, Filarmonica “George Enescu” rezerva ascultatorilor, in programul de deschidere, o reintalnire cu dirijorul de origine romana Cristian Badea, distins cu Premiul “Grammy”, muyician stabilit de peste 35 de ani in SUA. Este prima data cand artistul dirijeaza Filarmonica bucuresteana, moment ales special pentru prezentarea spectaculoasei “Simfonii a III-a” de Gustav Mahler. Dimensiunea aniversara este prezenta si la Ateneul Roman, unde cele doua concerte care deschid stagiunea 2008/2009 se desfasoara sub semnul implinirii a 140 de ani de existenta a Filarmonicii romane.
Prima scena lirica a tarii isi va deschide stagiunea, pe 3 octombrie, cu opera “Aida” de Giuseppe Verdi, spectacol fastuos prin vocalitate, stralucire orchestrala si somptuozitate a montarii. Acestui eveniment ii urmeaza o bogata serie de reprezentatii in care Opera Nationala Bucuresti propune spectatorilor sa revada cele mai recente premiere – “Lacul lebedelor”, “Macbeth”, “La Cenerentola”.
Toamna muzicala lirica se continua cu un omagiu cuvenit marelui compozitor italian Giacomo Puccini, prilejuit de aniversarea unui secol si jumatate de la nasterea sa. Se reiau cu acest prilej titlurile aflate in repertoriul teatrului, la acestea adaugandu-se trei premiere lirice: “La Bohčme” ti, in formula de concert, “Edgar” si “Le Villi”, creatii din prima perioada componistica a artistului, inca necunoscute publicului nostru. Suntem, in aceste momente, dominati de emotia evenimentelor situate in imediata apropiere a Zilei Internationale a Muzicii, ce se sarbatoreste anual din 1975, la 1 octombrie, la propunerea renumitului violonist si dirijor Yehudi Menuhin, presedinte al Consiliului muzical international al UNESCO.

Grigore Constantinescu    10/1/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian