Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Strada: Nu imi aduc aminte numele


Actorului papusar Ionescu

Dis de dimineata, mergand cu tramvaiul spre serviciu, il zaresc pe marele actor, (nu imi aduc aminte numele). Sedea pe o banca, singur, si privea inainte. In fata lui, coloane de masini grabite.

De cativa ani, marele actor este pensionar. Pentru o clipa, m-am gandit cati dintre oamenii de la volanul masinilor si-l vor fi adus aminte. Pe el, pe marele actor ( nu imi aduc aminte numele ), marele papusar, neinfricatul capitan de vas care infrunta cu micutii lui camarazi toti raii meridianelor pamantului, pe el, zmeul ( nu imi aduc aminte numele), care la batranete ajunge un zmeu bun, pe el, viteazul ( nu imi aduc aminte numele ), in fata caruia mai tremura si azi toti netrebnicii lumii.

Marele actor era imbracat in vesminte vatuite, cu picioarele goale incaltate in sandale. Avea barba si mustatile albe, si capul usor aplecat intr-o parte.

Cred ca ar mai fi jucat si acum, dar, pur si simplu, nu mai avea putere. Decat sa stea pe banca, si sa priveasca inainte.

M-am gandit ca marele actor ( nu imi aduc aminte numele ), precum si micii actori, precum si marii si micii casieri, pompieri, scenografi, regizori, croitori, manipulanti, si cate si mai cate meserii si profesii, din jurul teatrelor oraselor, asteapta, la pensie, pe o banca, singuri, dimineata, sa opreasca o masina grabita in fata lor. Sa coboare geamul electric. Sa i spuna: Eu sunt copilul de acum douazeci-treizeci-patruzeci de ani. Va multumesc pentru ca ati jucat si pentru mine in zeci de spectacole, la pretul unei paini. Si ati juca si acum, dar avem alt drum.

Dar masinile se rasfira in fata lui, precum culorile unui curcubeu, si ii ridica astazi, cand nu isi mai este util nici lui, ii dedica cu ultimele cuceriri de varf ale tehnologiei, un monument fabulos: Monumentul Uitarii. Pe care scrie un singur nume. Nu imi aduc aminte numele.


Jianu Liviu-Florian    8/29/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian