Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Spectator : Ganduri olimpice


Incerc zilele acestea sa resorb raze de soare olimpic, desi locuiesc in Nova Scotia si nu pot accesa din pacate canalul de televiziune romaneasca,nici You Tube sau alte variante pe internet.

Mi-e foarte greu sa ciugulesc doar farame de episoade cu sportivii romani, incerc sa ma racordez la diferentele de fus orar ca sa pot ‘prinde’ ceva chiar din zbor…
Ce este ‘olimpiada’ in exil, intr-un satuc Canadian din NS unde nu prea exista interes pentru cultura din afara granitelor locale?
Incerc o definitie in acest sens in varianta emigrantului stabilit in mediu rural, fara posibiltati de comentarii pe baza acelorasi criterii valorice .
Nu ma uit decat rar la emisiunile tv ,in schimb jocurile olimpice sunt un prilej de conectare la o ‘sursa de respiratie comuna’ ,ma apropie virtual de acasa. Mi-au placut dintotdeauna, aici au un efect regenerator,ma atrag si mai mult fiind in multipla ipostaza de spectactor ,interlocutor si interviat in grai romanesc.
Imi strig in gand bucuria reusitelor romanesti la Beijing, ma entuziasmez sa cuprind culorile curcubeului nostru. Sunt intr-o stare de asteptare si incantare sufleteasca, ma rog zi de zi ca stropul de bucurie calatoare din Beijin sa insufle cat mai mult success minunatilor atleti.
Am aflat ca delegatia sportivilor romani de la olimpiada actuala este mult mai mica fata de cele precedente,m-am informat de asemenea de pronosticul performantelor sportive si sper ca asa va fi…,ca vom face fata cu brio in pofida efectivului mic.

Nu mi-am propus aici decat un gand fugar cu increderea ca visele romanesti de la Benjing se vor materializa in raze aurii si sclipiri de medalii.
Nu pot sa uit seara minunata cand am urmarit cu rasuflarea intretaiata proba de marathon a Constantinei Tomescu.
Retraiesc acea emotie coplesitoare ,imi amintesc chipul radios, drumul lung ,parcurs cu atata siguranta si detasare profesionala de ‘restul plutonului’,apoi intrarea triumfala pe stadion in rafale de aplauze.
Am vazut doar o reluare din proba de gratie si eleganta a Sandrei Izbasa si m-a infiorat de bucurie reusita ei indrazneata.
Sunt doua nume simbol care cuprind deopotriva pe toti cei victoriosi sau nevictoriosi inca,delegatiile sportive romanesti,canadiene si internationale de la Beijing.
Merita aplauzele noastre pentru abnegatia si talentul lor,apoi pentru eforturile sustinute de a purta culorile tricolorului romanesc ,drapelului Canadian si ale tarilor reprezentante.

Dincolo de spiritul de competitie sportiva, olimpiadele pledeaza pentru fratie internationala, nonrasism , sunt negresit surse de tinerete fizica si psihica.
Laura Mason    8/20/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian