Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Evolutia sau involutia omenirii



De-a lungul vietii fiecarui individ de pe TERRA, indiferent de educatie, studii sau o simpla peregrinare în lume, va pastra în subconstient sau constient anumite perioade ale vietii parcurse. Eu îmi permit sa afirm, ca în perioada de trei sferturi de viata traite majoritatea în sec. XX si restul în cel de-al XXI-lea (si sper în continuare, cu ajutorul Providentei) sa pot avea o privire de ansamblu asupra EVOLUTIEI sau INVOLUTIEI OMENIRII, A SOCIETATII ÎN GENERAL. Nu sunt nici filozof, nici psihanalist, nici psiholog, dar m-a preocupat si ma preocupa filozofia si caracterul oamenilor, comportamentul lor în societate, în viata de familie.. Sunt o simpla faptura, creatia lui Dumnezeu, cu o cultura de baza, de care sunt mândra, datorita scolilor si mentorilor ei din perioada antebelica, minunati pedagogi, cu studii superioare, uneori si doctorate la Paris sau Berlin, autori de manuale de specialitate, dar nu în cele din urma, EDUCATIA PARINTEASCA, AR TREBUI SA CONSTITUIE ODATA CU PRIMII PASI FACUTI DE COPIL în VIATA, precum si PRIMII PASI ÎN A PREDA ELEMENTELE FUNDAMENTALE ALE COMPORTAMENTULUI UMAN, atît în familie, cît si în societate. În ceea ce ma priveste, probabil ca am fost înzestrata de la natura cu acest "dar", înca din frageda copilarie - de a OBSERVA, URMARI, a fi CURIOASA, DE A DESCOPERI OMUL DE LA PRIMA VEDERE SAU CHIAR DINTR-O SIMPLA CONVORBIRE TELEFONICA, SAU UN GEST. De felul cum se comporta oamenii, preocuparile lor fata de parinti si copii, de societatea în care traiesc, de tara de origine, si cea de adoptie, care le sunt reactiile fata de anumite situatii pe care OMENIREA le-a trait si le traieste, indiferenta sau implicarea lor - în rezumat, toate acestea m-au ajutat sa-mi mentin adevarate prietenii de mai bine de jumatate de secol sau sa renunt la altele mai recente care m-au deceptionat. Uneori am avut deceptii, chiar de la persoane cu pretentii, deoarece am constatat subiectivitatea lor cu privire la educatia copiilor, precum si la superficialitatea cu care privesc lumea înconjuratoare.

Scriitorul si filozoful francez J.-Jacques ROUSSEAU (1712-1778) a fost unul din personajele renumite ale literaturii franceze pe care l-am studiat (ca si multi altii) în clasele superioare de liceu, la renumitul FOST Liceu "Domnita Ileana" din Bucuresti. Rousseau, scriitor si filozof, orfan de mama din frageda copilarie, mama murind chiar la nasterea lui, apoi abandonat la vârsta de 10 ani de tata, a continuat educatia sa ca autodidact. La început a fost primit pentru educatie si apoi respins de o oarecare Doamna Warens, neadaptându-se mediului; a devenit apoi învatator, dar suferea de SINGURATATE si NEÎNTELEGEREA celor din jur si bineînteles, LIPSA TOTALA A PARINTILOR, DRAGOSTEA LOR. Din experienta anilor de tinerete (a murit la vârsta de 66 de ani) a putut sa culeaga o serie de manifestari ale indivizilor si societatii, de unde au decurs principiile filozofice pe care se bazeaza scrierile lui si anume -constiinta umana, sufletul omului. Din acel moment el începe sa cerceteze care este SECRETUL FERICIRII unei mame, de întelegerea lor mutuala fata de copiii lor? RAUL de care sufera omenirea. Unele dintre ideile sale fiind mai târziu cuprinse în ESSAI SUR L'ORIGINE DES LANGUES, în DISCOURS, unde scrie despre originea si inegalitatile dintre oameni, principiile etice ale vietii publice si particulare si nu cea din urma, care si astazi îmi este "carte de capatâi", intitulata LE CONTRAT SOCIAL, EMILE sau DE L'ÉDUCATION, cu celebra cugetare: "L"HOMME EST BON PAR NATURE, MAIS CORROMPU PAR LA SOCIÉTÉ". Sunt convinsa ca multi cititori vor spune ca principiile lui Rousseau sunt desuete în societatea MODERNA de azi care a EVOLUAT (?!), dar nu conteaza, deoarece sunt convinsa, ca pe undeva, cineva, tot va fi capabil sa faca o comparatie OBIECTIVA fata de TRECUT si PREZENT. Ramâne ca fiecare sa discearna cu obiectivitate si competenta, în fond suntem "liberi cugetatori" - care este cauza DEGRADARII OMULUI, A SOCIETATII ÎN GENERAL ÎN NOUA ORDINE MONDIALA? Pentru ca, trebuie sa recunoastem, EXISTA..

NU trebuie sa fim egoisti, deoarece ceea ce SEMANAM ASTAZI, VOM PUTEA CULEGE MÂINE. Sunt de acord cu maxima poetului VIRGILIUS - "CARPE DIEM" - Profita de ziua de azi -, dar nu trebuie sa-l neglijam nici pe PUBLILIUS SYRUS "BIS DAT, QUI CITO DAT" - în trad. - Da dublu cel ce da la timp - maxima cu profund caracter moral care echivaleaza cu proverbul românesc "Lucrul la timp daruit, pretuieste îndoit". Acest nemuritor ROUSSEAU, care s-a preocupat pîna a închis ochii de educatia copiilor, a mai imprimat o maxima si anume: "CAUTATI SA VA CUNOASTETI MAI BINE COPIII, CACI CU SIGURANTA NU-I CUNOASTETI". Oare sa fie asa? Parintii nu-si cunosc suficient copiii, mai cu seama în aceasta epoca de EXPLOZIE a tehnologiilor, a învatamântului, a descoperirilor în toate domeniile, a BOLII SECOLULUI - STRESSUL - s.a.m.d.? Personal, am ajuns ca DA, PARINTII NU-SI CUNOSC SUFICIENT DE BINE COPIII CARORA LE-AU DAT VIATA? DE CE ? Veti putea citi în cele ce vor urma, daca aveti curiozitatea si rabdare pâna la urma.

Explozia informatica pe care o avem în zilele noastre este imensa si cine stie ce ne mai rezerva viitorul! Realitatea este însa ca oamenii obisnuiti, si tinerii, în general sunt interesati asupra evenimentelor în materie de distractie, de jocuri, de can-can-uri, sex, moda si mai putini sunt cei care cerceteaza (vorbesc de oamenii obisnuiti) sa caute cauza EXPLOZIEI DEGRADARII SOCIETATILOR ÎN LUME. Referindu-ma la titlu, EVOLUTIE = cresterea lenta, treptata a schimbarilor cantitative, care pregatesc schimbari calitative, progresul, miscarea larga a evolutiei timpului în toate domeniile, totul evolueaza în natura - omul, vegetalele, animalele, politica, conceptiile, moravurile, dar important este sa constatam daca acestea se dezvolta normal, proportional cu mediul înconjurator, cu moravurile si naravurile societatii, etica, respectarea obiceiurilor indivizilor si societatii si a nu imprima un punct de vedere rigid, care poate fi nefast atât individului, cât si societatii în care traim..

Întotdeauna au fost EXCEPTII DE LA REGULA, dar datorita unor îndrumari logice, corecte, adecvate individului, EXCEPTIILE pot fi asimilate cu societatea majoritara, în acest fel situatiile negative putându-se elimina si integra. Îmi amintesc de anii 1939-1940, începuse al doilea razboi mondial si România intrase în razboi alaturi de Aliati... la un moment dat citesc într-un ziar bucurestean UNIVERSUL, la o rubrica speciala de la MICA PUBLICITATE - intitulata DISPARUTI - un anunt de disperare, adresat de parintii unui copil adolescent în vârsta de 14 ani, care fugise de la parinti si care suna exact asa: "Mircea!. vino acasa, te iertam, parintii te iubesc, plângem de dorul tau, te imploram, vino!" Acest anunt s-a înregistrat în subconstientul meu si iata ca a reaparut, fata de ceea ce vad ca se întâmpla în zilele secolului XXI, când sute de copii dispar zilnic în lume, de buna voie sau racolati de indivizi maniaci. Cu acest Mircea Calinescu fusesem colega de scoala, de clasa si de banca din clasa întîa primara, inclusiv a patra, la Institutul Pompilian din Bucuresti, scoala mixta, unde primeam o educatie superioara. Acest Mircea avea o înfatisare angelica, blond, cuminte, foarte bun la carte. Parintii erau negustori, deci suficient de avuti, îi dadusera o f.buna educatie. Ce s-a întâmplat cu el la vârsta adolescentei ca a fugit de-acasa si nu stiu daca a mai revenit si pe unde o exista (daca!), n-am sa aflu niciodata. Oare sa fi fost lipsit de dragostea parintilor, tocmai atunci când el ar fi avut si mai mult nevoie? Enigma totala! Al doilea exemplu de data aceasta din perioada adolescentei mele, extrem de tragic, a fost uciderea parintilor, (sfârtecarea lor cu tesla, apoi pusi într-un cazan cu soda caustica, sperând ucigasul, ca orice urma va dispare) de catre fiul lor SILE CONSTANTINESCU, care îmi amintesc fusese condamnat pe viata, dar prin anii 1965 a fost gratiat si devenise directorul unei cooperative de imprimerie grafica de pe Cal.Serban Voda din Bucuresti... sau coletul macabru al ZENAIDEI SPÂNESCU în anii 1949-1950, s.a. Erau cazuri unice, memorabile, expuse si citate la Institutul Medico-legal din Bucuresti, primul construit în Europa prin anii 1800, în prezent demolat, se afla pe artera Dâmbovitei, aproape de Podul Serban Voda. În zilele noastre, aproape ca nu mai impresioneaza asemenea orori ale umanitatii, fiind prea multe, sau doar pe unii, atunci când auzim de fuga copiilor minori sau de uciderea parintilor sau bunicilor de catre proprii lor copii sau nepoti. Oare ne-am imunizat?! Obisnuita se zice ca e a doua natura, dar aici n-ar trebui sa fie cazul, ci dimpotriva, ar trebui ca OMENIREA sa se uneasca si TOTI ÎNTR-UN GLAS SA SPUNEM - AJUNGE, SA LUAM MASURI DRASTICE SI VINOVATII SA FIE CONDAMNATI FARA MILA, SOCIETATEA SI GUVERNELE SA IA MASURI ÎN CONSECINTA, IAR CEI BOLNAVI SA FIE ÎNGRIJITI - nefiind vina lor ca au mostenit niste gene malefice.

Aceste doua evenimente tragice la începutul adolescentei, m-au marcat pe viata. Tragedia timpurilor prezente este ca acest tip de "disparitie", "omucideri, pruncucideri sau sinucideri" (a membrilor de familie sau a oricarui individ) au devenit, din nefericire "moneda curenta", foarte frecvent întâlnite, în special în tarile asa zis "dezvoltate, civilizate si democrate", unde armele sunt la dispozitia oricarui individ, cu sau fara autorizatie, asezate cu discernamânt în vitrine si rafturi meticulos aranjate, cu preturi legale, ambalaje de lux etc., deci accesibile oricarui individ, se zice "major" - nu discut de armele de vânatoare cu autorizatie, dar care din neglijenta parintilor, fiind lasate uneori la "vedere", unde copiii naivi au acces, le folosesc în naivitatea lor si bineînteles influentati de filmele de oroare, fictiune si jocuri pe internet, produc de multe ori moartea parintilor sau a trecatorilor nevinovati. Zeci de cazuri în lume sunt publicate zilnic, dar dat fiind ca multi sunt minori, legile în criminalistica nu-i pot pedepsi, decât prin internare în case specializate pentru a fi reabilitati mental sau uneori parintii sunt facuti raspunzatori de neglijenta, întrucât nu au pus la adapost arma respectiva cu care au cauzat moartea tertei persoane. Nu-mi amintesc ca în Bucuresti sa fi existat magazine specializate în vânzarea de arme si diverse alte munitii - dar în 1992, am ramas surprinsa când pe Bd.Carol I, aproape de Cal.Mosilor, am vazut un magazin de "specialitate", cu un bodygard la use, de altfel foarte impresionant ca prezenta fizica si costumatie, îi mai lipsea cagulul ca s-o iau la fuga. M-am oprit contrariata, deoarece nu vazusem pâna atunci în România un astfel de magazin, am privit, parca cu teama, iar individul m-a întrebat daca "doresc sa cumpar" - bineînteles i-am raspuns cu un NU categoric, dar i-am pus întrebarea "de ce este nevoie de un astfel de magazin" - la care mi-a raspuns foarte natural si ferm - "Suntem liberi Doamna! si daca aveti permis, puteti obtine imediat, fara probleme". Am înteles atunci si mai bine ce este LIBERTATEA...

Daca am ajuns ca din frageda copilaria 7-12 ani, copiii sa-si omoare semenii "din joaca", sa-si desvirgineze surioarele la vârsta de 2-3 ani - CRED CA NU MAI PUTEM VORBI DE EVOLUTIA SOCIETATILOR DEZVOLTATE, CI DE INVOLUTIA LOR! De ce? Pentru ca la ora actuala - si pot afirma cu oarecare precizie din informatiile curente, ca din anii 1960, de când a început o LIBERALIZARE MONDIALA A INDIVIDULUI, o REVOLUTIE "CULTURALA", care a început cu muzica BEATLES, ROLLING STONES, ELVIS PRESLEY, HIPPY, iar mai recent RAP si HIP-HOP - cei care au marcat atât generatia mea si constat în continuare, poate fi o motivare a "cautarii oamenilor de a se afirma, de a se manifesta prin muzica (mai degraba un fel de tam-tam, tehno s.a.) miscari ireverentioase, prin libertatea vestimentatiei în care "rusine" nu mai exista, prin "exbitionism etc.,designeri de moda, coafori, cu tunsori stil "petarda" si în general a celor care au creat în ultimii 10-15 ani, moda vestimentara, scenografia în filme, teatru, reviste, în care vocabularul, dialogul în general aproape ca nu mai exista (probabil au lipsit la ora de lectura de la scoala) scotând în evidenta scenele obscene, sexul, etc., atunci puteti trage o concluzie în mâna caror indivizi ne aflam si în special generatia viitorului!


Se cunoaste prea bine prima manifestare mondiala de la WOODSTOCK (Canada), unde mii de oamenii s-au deslantuit pe terenuri virane de mii de hectare, ca în triburile barbare, cu îmbracaminte ultrasumara, drogati, alcoolizati, s-au tavalit în noroi, iar finalul a fost tragic, soldat cu morti si raniti; totusi se mai repeta si în prezent, dar se pare cu ceva încadrare din partea politiei. Ei bine, toate acestea au luat nastere dupa încetarea celui de al doilea razboi mondial, când o parte din omenire a "evoluat", si care s-au comportat ca animalele salbatice scapate din cusca sau ca pasarile tinute în colivie, manifestându-se într-un fel de isterie comuna, care nu este decât o manifestare publica de massa, un fel de defulare a individului, la care de cele mai multe ori, intervine drogul, si alcoolul, care intensifica si lasa "câmp liber", uneori chiar sinuciderilor sau omuciderilor.

Dupa 1989, aceasta defulare a cuprins absolut toate tarile eliberate de dictatura - sub sloganul de LIBERTATE si DREPTURI, dar prea putin se vorbeste si de OBLIGATIILE INDIVIDULUI FATA DE NOUA SOCIETATE ELIBERATA, DEMOCRATA. De fapt cuvântul de isterie, deriva din cuv.gr.HUSTERA = uterus. Isteria este o nevroza, caracterizata prin traducerea într-un langaj al corpului, un tip particular de personalitate, marcat prin teatralism, dependenta si manipularea anturajului. Isteria colectiva, întâlnita frecvent peste tot în lume, participanti fiind tineri si mai putin tineri, unii chiar adolescenti, în nopti special organizate, care dureaza uneori si 24 de ore - non stop -, isterie care consta într-o agitatie permanenta de miscari fizice brusce, chiar brutale, insinuante miscari vulgare, obscene, triviale, care se finalizeaza cu arestari si sinucideri, degradarea fiintei umane. Aceasta este una din cauzele INVOLUTIEI UNOR SOCIETATI "DEZVOLTATE SAU AVANSATE", un complex de dificultati, de încurcaturi, de revenire la trecut când oamenii traiau în triburi (de altfel si astazi mai exista în anumite parti ale Africii, unde nici canibalismul nu a disparut).

O societate moderna si civilizata, trebuie sa aiba o baza solida pornind de la educatia copiilor din primele ore ale aparitiei lor în lumea înconjuratoare, urmarindu-i în toata evolutia lor, deoarece în final, datorita lor lumea va EVOLUA. De ce putem dresa si iubi un animal si nu putem face acelas lucru cu copiii pe care-i aducem pe lume? Animalele o fac din instinct, iar oamenii, în plus de instinct au mai fost dotati de Providenta si cu RATIUNE, deci pretentiile ar trebui sa fie mai mari, dar nu o fac întotdeauna. Acum 2 zile, (printre altele zeci de exemple), un tânar tata în vârsta de 26 de ani, locuitor în Montréal, si-a luat fetita în vârsta de 2 ani, ca s-o duca, chipurile, la gradinita, dar nu a ajuns acolo, ci a ramas în parking, în turismul tatalui, "fixata bine" în scaunul special pentru copii, la o temperatura de +40 gr.C, tatal ducându-se direct la locul de munca. Revenind dupa 8 ore de lucru, bineînteles ca fetita a fost gasita fara viata. Motivarea tatalui? "am uitat", - nici un fel de remuscare în momentul audierii.. Bineînteles a fost condamnat "cauzalitate de moarte din neglijenta" (??!!), ceea ce înseamna 10 ani închisoare. Nu se stie daca mama fetitei sau familia vor face recurs - totusi este ceva bizar. Cum e posibil "sa uiti" ca ai lasat copilul pe o caldura torida, cu geamurile turismului închise, si timp de 8 ore sa nu realizezi acest lucru? Va dati seama în ce chinuri a murit acel suflet nevinovat care a avut parte de un tata complet IRESPONSABIL? Ca acesta, zilnic sunt zeci, sute de cazuri care se petrec peste tot în aceasta LUME, IRESPONSABILA, INDIVIZII DIN CE ÎN CE MAI INDECENTI, UNEORI BOLNAVI MINTAL, DROGATI etc. PARINTII ar trebui sa CREEZE "VIITORUL" DE MÂINE PENTRU COPIII LOR. Tragedia este ca îi concep inconstient, apoi DE LA VÂRSTE FRAGEDE SE DEBARASEAZA DE EI, sau ÎI DAU PE MÂNA GRADINITELOR, UNDE NU ÎNTOTDEAUNA PERSONALUL ESTE PREGATIT ADECUAT, cum era odata si în România, unde educatoarele trebuiau sa absolve o Scoala speciala de Puericultura (se afla în zona Arcului de Triumf) cu o durata de 3 ani, plus bineînteles bacalaureatul. Pregatirea în zilele noastre pline de stress si viteza maxima, dupa niste cursuri superficiale si fara continut etic, poti deveni supraveghetor de copii sub vârsta de 3 ani, ca si pentru cei pâna la vârsta scolara, uneori proprietarii de gradinite fiind pedofili, neexistând pâna în prezent o verificare profunda asupra individului, asupra starii lui psihice, concluzia fiind ca zeci de copii au fost viollati de la vârsta frageda, si bineînteles vor ramâne cu sechele pe viata, sau de cele mai multe ori, la vârsta maturitatii repeta gestul pe care ei l-au suportat în copilarie. Este de neconceput si totusi este real!

Desigur sunt si exceptii de la regula, altfel unde am ajunge? Copiii sunt produsul parintilor, noi i-am creat, au mostenit uneori niste gene care-i fac incompatibil cu o viata normala, deci avem OBLIGATIA ca de la nastere si pîna copilul devine matur fizionomic si psihic, sa ne ocupam primordial de ei, noi parintii, apoi profesorii si în urma statul, care trebuie sa respecte regulile de educatie a viitorilor patrioti, urmasii celor prezenti. Daca legile naturii nu sunt întotdeauna perfecte, este menirea noastra, a fiecarui individ, sa consultam, sa experimentam sa facem o incursiune în trecut si sa vedem de ce în urma cu aproximativ 100 ani nu era atâta "dezordine" în lume? De ce oameni ilustri, chiar daca nu au avut parinti "cultivati", dar au avut mai mult decât aceasta - BUNUL SIMT, au dat societatilor personalitati de valoare. Nu universitatile, dau copiilor nostri educatia, ci o profesie; educatia se formeaza în cei 7 ANI DE-ACASA si tot restul vietii.. De multe ori parintii, ca sa aiba ei mai multa libertate, lasa copiii de la vârsta frageda, 8-12 ani sa circule singuri, sa frecventeze locuri pe care parintii nu le cunosc, în naivitatea lor lasându-se atrasi de persoane necunoscute, dubioase, proxeneti, pedofili, îi obliga sa practice prostitutia (se zice cea mai veche "meserie" în lume, dar si cea mai banoasa). Tinerii zilelor noastre, o parte din ei, sunt atrasi mai mult de bani, de lux, de jocuri, de moda, în loc sa învete o meserie pe care s-o practice, daca nu sunt capabili sau abandoneaza scoala.din alte motive.. Dar acestea, nu întotdeauna fara autorizatia parintilor. Sunt cazuri în care parintii "lupta" pentru ca progeniturile lor sa devina celebre de la vârsta de 3-4 ani, parinti care-si trimit copiii sa "faca trotoarul" - aduc bani, SCOPUL SCUZA MIJLOACELE. Aceasta se întâmpla si în tarile democrate-civilizate, dar si în India, Tailanda etc. Prostitutia în unele tari este reglementata (Olanda), altele, nu, cum este si Canada, dar masurile sunt ca povestea cu "strutul". De ce? foarte simplu! cu cât se lasa oamenii mai liberi si de capul lor, cu atât guvernele de la putere sunt mai linistite ca vor câstiga alegerile, VOX POPULI, dar nu si VOX DEI. Nevoia de câstigarea constiintei maselor a dus de multe ori, în multe tari, la o dezordine totala din toate punctele de vedere. Idem parintii, care-si lasa copiii liberi, au senzatia ca vor fi mai iubiti, dar nu-si dau seama ca aceasta este o himera si ca sfârsitul poate fi tragic - apoi condamnam vecinii, politia sau guvernul ca nu-si gasesc odraslele care au fugit în "CAUTAREA FERICIRII sau a BANILOR", care DE CELE MAI MULTE ORI NU ADUC SI FERICIREA.

Ar fi foarte multe de scris si de dat exemple care ma îngrozesc si ma întreb care va fi situatia omenirii în urmatorii 25-50 de ani? Nu sunt pesimista din fire, dar de data aceasta încep sa-mi pun întrebari. Ma opresc aici, repetând cele spuse de ROUSSEAU:

"CAUTATI SA VA CUNOASTETI MAI BINE COPIII, CACI CU SIGURANTA CA NU-I CUNOASTETI".

Personal confirm ca nimic nu poate fi mai scump pe lume decât copilul caruia i-am dat viata, deci avem si obligatia sa-l IUBIM, SA NE SACRIFICAM, SA-L EDUCAM, SA NE PREOCUPE MALADIILE LOR, UNEORI INCURABILE, DAR CARE PRIN DRAGOSTE SI ATASAMENT, POT DEVENI OAMENI BUNI PENTRU SOCIETATEA ÎN CARE TRAIESC. A CONSIDERA CA DÂND BANI SAU CUMPARÂND MASINI COPIILOR NOSTRI DE LA VÂRSTA ADOLESCENTEI, POATE CONSTITUI O MANIFESTARE DE DRAGOSTE, VA INSELATI AMARNIC! COPILUL ARE NEVOIE DE DRAGOSTEA PARINTEASCA PÂNA LA VÂRSTE ÎNAINTATE, IAR MASINILE SA LE CUMPERE CÂND VOR CÂSTIGA EI ÎNSISI. NUMAI ÎN ACEST FEL VOR APRECIA SI MUNCA SI BANUL. DACA NU LE VOM OFERI DRAGOSTEA DE PARINTI, O VOR CAUTA AIUREA SI O VOR GASI, DAR ÎN DETRIMENTUL LOR. ALUNGÂND PROPRII COPII SAU NEGLIJÂNDU-I , INDIFERENT DE VÂRSTA, ESTE CEL MAI MARE PACAT PAMÂNTESC, SI TOATE ACESTEA VOR FI PLATITE ÎNTR-O ZI, CÂND VOM CULEGE CE AM SEMANAT.

ATENTIE PARINTI! SUNT COPIII VOSTRI! BANII SI LUXUL, NU TREBUIE SA FIE UN SCOP ÎN VIATA, CI NUMAI UN MIJLOC DE A TRAI OMENESTE SI DEMN! IAR LIBERTATEA SA LE FIE DATA PÂNA LA VÂRSTA CÂND VOR FI CAPABILI SA FACA DEOSEBIREA ÎNTRE BINE SI RAU.

Venera E.DUMITRESCU





Venera DUMITRESCU - Montreal    8/19/2003


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian