Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Metode vechi... rezultate noi

Conductorii politici ai Geogiei au fost atrasi de Rusia in aceiasi capcana pe care a utilizat-o Hitler cind a vrut sa ocupe regiunea sudeta din Cechoslovacia.
S-au creat agitatii politice locale anti -georgiene care au provocat intrarea fortelor georgiene in acest teritoriu si armata rusa a intrat -ca o contra-actiune-in teritoriul respectiv pentru a "proteja" minoritatea pro-rusa.
Simplu si eficace; metoda veche dar care a "lucrat" si de data aceasta si astfel blindatele rusesti se afla azi la 60 km de capitala acestui stat democrat in care Westul spera sa poata construi o conducta petrolifera care sa asigure independentza Europei de sursa ruseasca a gaz-petrolului ; in stadiul actual acesta dependentza reprezinta o susrsa de presiune economica si politica asupra intregului continent european;asa se explica si faptul ca reactia la invazia rusa adinca in teritoriul georgian a fost mai vie in rindul fostelor state ocupate de URSS timp de 30 de ani (statele est-europene) si mai putin intensa in democratiile vestice in care au fost voci ca ale ministrului de externe german care au cerut sa se evite cu orice pret izolarea Rusei pentru a nu declasa represalii in aprovizionarea Westului european cu gaz-petrol.
Un aspect nou al acestui conflict a fost faptul ca surse computeriste rusesti au intervenit imediat ca sa destabilizeze comunicatiile prin internet din spatiul georgian si acestia au fost nevoiti sa apeleze la specialisti lituanieni ca sa incerce sa restabileasca deranjamentul computerelor ,create de rusi;acesta e un aspect nou in conflictele internationale; un alt aspect nou este faptul ca in urma acetei invazii polonezii au semnat imediat un aranjament cu US ca sa fie amplasate pe teritoriul lor unitati anti-misile dupa ce 18 luni de negocieri nu dusesera la nicio concluzie.
Mai mult ei cer semnarea unui tratat bilateral cu US considerind ca in caz de conflict hotariri luate de NATO ar fi prea tardive si ,pe drept cuvint, nicio asistentza nu mai ajuta un ..mort!
Istoria va analiza acest conflict si dedesubturile lui caci fara indoiala au fost erori care s-au comis si in care ar putea fi implicat si serviciul de informatii american caci e greu de conceput ca nu a fost observat la timp concentrarea de fortze rusesti care au intrat imediat in actiune ca si cum erau pregatite pentru acest asalt care evident ca a fost bine pregatit din timp.
Evenimentele sunt in continua desfasurare pentru ca rusii nu respecta armistitiul semnat cu Comunitatea europeana si in care ei au dictat aproape toti termenii incetarii focului si probabil sunt hotariti sa distruga militar, economic si politic acest stat.
Este inca greu de prevazut care vor fi relatiile intre Rusia si Comunitatea europeana; in orice caz fostele state satelite ale fostului URSS se simt in nesigurantza mai ales cind constata lipsa de asistenta pe care ar avea-o dela NATO in caz de conflict .
Singura lor sperantza ramine US care insa in conjunctura actuala cu problemele create in Orientul mijlociu (Irak, Iran, Afganistan) are posibilitati limitate de a fi credibil.


Ion Dinu Ion    8/16/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian