Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


De vorba cu Harrison Ford

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Omul, sau mai bine zis Actorul, care a supravietuit pataniile lui Indiana Jones, renumitul aventurier in filmele cu acelas nume dar cu acolade diferite. Este unul din actorii cu cel mai mult succes datorit multelor caractere complexe pe care le-a jucat. E totusi un miracol cand acesti giganti ai scenei fac un film cu un rol cu ani in urma si care continua sa-si mentina tineretea cu multi ani mai tarziu.

RA: Ah, in sfarsit, misteriosul Harrison Ford!
HF: Dece? Am intarziat?
RA: Nu, nu, e un fel de a sublinia faptul cat esti de admirat!
HF: Okay...
RA: Multi actori imi spun ca le ia cateva zile sau chiar mai mult sa se recupereze dupa un rol intens dramatic. Asta se intampla si la tine?
HF: Depinde de rol... dar e natural ca dupa luni de peparare ca sa intri sub pielea acelui caracter sa necesiti timp sa revii la normal, mai ales daca trebuie sa depui un efort fizic elaborat ca de exemplu in Indiana Jones.
RA: Si pentru-ca veni vorba... au trecut atatia ani de la ultimul film si vrem nu vrem, imbatranim si ca atare ne miscam mai incet, etc., dar la tine nu se vede prea multa diferenta. Cum ai putut sa te mentii asa bine?
HF: Merci de compliment! E adevarat ca dupa anumite actiuni mi-am simtit oasele mai mult ca inainte, dar am fost okay si spectatorii nu remarca prea mult.
RA: Totusi te-ai incapatanat sa faci singur niste aactiuni pe care cascadorii ar fi trebuit sa le faca.
HF: Adevarul? Le-am savurat prea mult ca sa nu incerc sa le fac eu... ei desigur nu cele mai drastice, dar totusi...
RA: Sau poate ca ai vrut sa-ti demonsttrezi tie insuti ca nu ai imbatranit chiar asa...
HF: Poate si asta in subconstient... dar e dificil de trecut cu vederea o actiune in care caracterul principal el insusi o face. Sunt in stare fizica buna, si cand m-am imbracat cu imbracamintea tipica a lui Indiana Jones, par-ca m-am renascut... m-am simti acasa cum ar veni... straniu, nu-i asa?
RA: Nici decum, mai ales cand cineva traieste niste momente atat de intens de fie care film si asta nu-i nici primul si nici ultimul, m-i se parte!
HF: Ei sigur ca asta depinde si de succesul lui financiar...
RA: Din pacate Hollywood-ul nu iarta daca un film nu face bani dupa cum s-au asteptat, ori cat bun ar fi subiectul sau jucat exceptional. Chiar la asta s-a ajuns incat cultura si educatia omului sa depinde numai de bani?
HF: Pe de o parte ai dreptate, sa nu uitam totusi ca filmul face parte din categoria divertismentuluisi ca atare, trebuie nu numai sa-si recupereze banii, dar sa aibe si un profit substantial.
RA: Adevarat, ca filme ca Indiana Jones chiar daca nu devin clasice in adevaratul sens al cuvantului, devin parte dintr-un brand caracteristic lor de care audienta se agata pentru-ca ne duc intr-o lume de care visam sau in care am vrea sa participam. ..si atunci pentru costul unui bulet putem sa uitam de cele de toate zilele si sa dam drumul imaginatiei...
HF: Plus ca pentru multi, asemenea povesti, sau basme sau legende, capata o atreia dmensiune greau de captat in carti.
RA: Pot sa conclud ca esti un adept al fantasmagoriei si ca preferi roluri care sa-ti dea oportunitatea de a-ti testa sau demonstra agilitatea fizica si deci sa traiesti pe margine, cum s-ar spune, macar in filme? Cel putin asa cred o multime.
HF: Da de unde! Nu ar putea sa fie mai gresiti! Imi place sa traiesc o viata pacifica int-o singuranta amiabila. Din cand in cand imi place sa pilotez un avion ca sa-mi dau seama de influenta gravitatii, si pentru mine a sbura nu e riscant de loc. Imi place sa duc o viata linistita, de familie, sa ma bucure de viata, sa ma bucur de ceeace fac profesional si sa lucrez cu lume care imi place. Nucolectionez automobile, sau alte luxuri, dar de sburat imi place sa simt libertatea din vazduh cat si responsibilitatea de a avea pasageri in avion. Asta ma satisface complet!
RA: Si unde-ti place sa sbori?
HF: Ah, foarte simplu...95% o fac ca transport de la un loc la altul. Daca nu au loc sa aterizez, nu ma duc!
RA: Ceeace imi aduce aminte de Sean Connery care mi-a spous la aceeasiintrebare ca- place sa sboare, dar de aterizat ba!
RA: E ceva care te sperie mai mult decat prin ce trecem in fiece zi?
HF: Poate fapte pe care nu le prevedem... si cand se intampla pur si sismplu le urasc.
RA: Cum ar fi un accident de automobil sau de alta ategorie?
HF: Cam asa. Nu-mi place surpriza necunoscutului.
RA: Dar nu e asta tocmai ce-i atrage pe aventurieri?
HF: Probabil... dar si la asta exista limitele nebuniei cand treci peste linia de siguranta si poti sa-ti pierzi viata ca atare.
RA: Dar sa revenim la Indiana Jones... cand mi-am dat seama c-au trecut nu 10 ci 20 de ani de la ultimul episod, m-am ingrozit... cum adica, chiar 20 de ani de atunci? Dece a luata atata timp sa se faca ultimul, cand totusi, ca si la Star Wars, sau alte francize, lumea vrea sa petreaca cat mmai mult in lumea nostima a lui Indiana Jones?
HF: Nostima? Interesant... Mai intai, ca sa-i pui din nou impreuna pe George Lucas cu Steven Spielberg care fiind atat de creativi au aliniate proiecte peste proiecte, este o treaba si jumatate! Pe de alta parte, argumentul meu a fost ca exista o generatie noua care nu stie prea bine de celelalte filme si ar vrea sa vada ceva proaspat, chit ca celelate filme s-au vandut cu mult success prin video tapes, DVD, etc. Cat despre mine? Imi pare bine ca mai sunt aici! De altfel, cand vezi pe aia mici de 7 ani cu gura cascata inghitind fiecare scena si reactionand cu exuberanta cand ies din sala de cinema, te simti invigorat si chiar renovat.
RA: Dar nu a veni timpul cand iti spui, George, Steven, am realizat ce-am realizat chiar cu mare succes, hai s-o luam mai incet, cum ar veni?
HF: Ai innebunit? Cum sa renunt la ceeace-mi place cel mai mult? Care ma amuza cel mai mult? Care iubesc cel mai mult? Imi place sa fug, sa sar, sa cad jos, sa ma rostogolesc pe podea cu altii care transpira si ei! Caci altfel ar trebui sa ma concentrez la un rol actoricesc si sa muncesc foarte serios. Asa ca nu imitam actiunile kinetice, ci le traim noi insine! Sigur ca am fi poutut sa introducem mai multa tecnologie CGI ca in filme ca Matrix, unde legile fizice sunt total abandonate. Nu cred ca nimeni in audienta pot simti in felul asta o lovitura, ca atunci cand se intampla in realitate cum se practica in vechea scoala.
RA: Apropos de vechea scoala, cum ai turnat file in multe tari, probabil ca ai colectat o multime de memorii extraordinare...
HF: Ah, da... sunt toate aici in cap, dar pe mine nu ma intereseaza ce s-a intamplat acum 10, sau 15,sau 30 de ani, ci mai mult prezentul si viitorul! De altfel nu uita ca timpul in care se petrece filmul este 1957 in timpul Razboiului Rece (Cold War) cu Uniunea Sovietica.
RA: Cu alte cuvinte, uitam de antagonistii din trecut, cum au fost nazistii, si adoptam impactul rusesc care substituie asa zisii inamici ai libertatii umane si ai democratiei, etc.
HF: Cam asa... Iar Ms. Cate Blanchette a adus un aport considerabil caracterului ei de Rusoaica si suntem foarte norocosi s-o fi avut in film ca de altfel si ceilalti mari actori ca Ray Winstone, Shia LeBoeuf, Jim Broadbent si asa mai departe. Ce e drept, ne-am amuzat teribil!
RA: Am vorbit recent si cu Steven Spielberg si cu George lucas si mi-au spus ca dac nu i-ai fi batut tu la cap de cativa ani ca sa refaceti Indiana Jones recent, nu l-ar fi facut.
HF: Hmm, cam asa! A trebuit sa-mi fauresc si eu un loc de munca... dupa cum ti-am mai spus ma gandesc mult la viitor, caci ambii copii unul de 17 ani si celalt de 21, amandoi se gandesc sau sunt in college.
RA: Te asculta cand ii sfatuiesti cate ceva, ca la varsta aia mai toti cred ca stiu de toate!
HF: Cam asa, dar cel mai bun exemplu este cel personal. Am fost data afar din college 4 zile inainte de am graduat. Cam 30-35 de ani mai incolo, lucrurile s-au asezat totusi okay. E greu sa negi ce iti cer copiii ca oportunitate pentru ca si ei sa-si sculpteze cariera.
RA: Cu ceeace se intampla azi in lume din punct de vedere ecologic, cu ce contribui in fiece zi la imbunatatirea planetei?
HF: Ha! E un subiect vast... Lucreaz cu o organizatie care the numeste CONSERVATION INTERNATIONAL in a carui Consiliu sunt de cca. 15 ani si care e prezenta in 50 de tari si a carei strategie este cea mai avansata. Asa ca daca vrei sa vezi ce face sau ce fac, dute la Internet si o sa avezi.
RA: Dar sa nu uit...ai jucat in roluri cu cele mai frumoase vedete feminine, oare e deajuns sa se creieze chimia atat de necesara unor relatii?
HF: Se intampla foarte rar daca nu ma pot bucura intens de compania celor cu care lucrez... s-a intamplat odata insa, dar ma intelegi ca nu-ti pot da amanunte. (am ras)
RA: Oare au de aface cu manuirea biciului? (am ras) Cand am vazut ce usor manuiesti biciul, am incercat si eu, dar e foarte greu in realitate. Probabil ca te-ai antrenat mult.
HF: Asta cama asa! Daca esti rabdator si exersevi in dejuns, ii prinzi dinamica.
RA: Oare crezi c-o sa mai fie o urmare cu un alt episod a lui Indiana Jones in curand si nu dupa 20 de ani?


N.O.

restul interviului si fotografii cu Harrison Ford in forma tiparita a Observatorului

de la Ray Arco, corespondentul nostru in Hollywood    8/9/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian