Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Tablete pentru prieteni : Consecinte

Se traeste intr-o perioada in care timpul pare ca se comprima, este considerat chiar ca "sboara" si ca atare pare scurtat.
Zilele ,lunile,anotimpurile trec cu repeziciune;perioada Pastilor se apropie de cea a Craciunului si astfel nu mai realizam cind ..trece viatza.
Si aceasta se intimpla azi mai mult ca altadata;ar exista o explicatie a acestei stari psihologice prin care se pare ca trece toata omenirea?

O ipoteza care s-a emis este aceea a existentzei societatii de consum..;consumerismul impune un stil de viatza dela obiceiuri pina la moda si comportament social si chiar pina la morala.
Consumerismul presupune ca membrii comunitatii sa aiba un "income" pe care sa-l poata utiliza pentru o viatza inafara de cea stricta a familiei;deaceea ei trebue sa munceasca sustinut si organizat ca sa poata economisi in vederea cheltuelilor pe care le impume frequentarea de restaurante, baruri ,cluburi,party-uri ,eventual calatorii,achizitii de masi mai exotice si cu alura sportiva, etc,pe care le impune un model de a trai viatza si o moda vestimentara care permanent se "inoeste" si care duce pina la urma la modificari in relatiile interumane cum ar fi tendintza la gratificare imediata pe care tinara generatie o impune societatzii; de aici tipul vestimentar adoptat-cu cit mai sumar cu atit mai "modern" si mai "eficace"-care evident inlesneste "atractia" fizica a aceluiasi sex sau a sexului opus si care faciliteaza de asemenea in acest mod relatiile fortuite bazate pe sex, excluzind sentimente si aprecieri de alta natura.
Ca atare consumerismul ajunge sa influentzeze morala individaula si a grupului social prin intermediul "economicului".
In acest mod se stabileste un "pattern" ,un anume tip de traire in societate, un anumit tip de societate cu o morala proprie asa cum a existat de fapt in trecut in perioada "hyppy"-smului.
Libertarismul social, moral si sexual a acelei perioade se pare ca a revenit sub o forma putin diferita, dar mecanismul aparitiei a fost determinat de factori complet diferiti de cei de azi.
Ceea ce este preocupant in societatea actuala de consum este tendintza de schimbare a unor institutii care pentru zeci secole au consituit pietre de constructie a societatii umane cum este cea a casatoriei care in acesta perioada cauta sa fie redefinita ;si acesta nu spre binele societatii ci spre satisfacerea unor fantezii sau spirit de imitatie a cuplurilor de acelasi sex care vor sa adopte copii sau sa aiva copii utilizind banci de produse biologice si "purtatoare" de sarcina.Nimeni nu poate prezice consecintza bio-psihologica a acestor schimbari asupra copiilor rezultati in acesemena conditii.
In acelasi timp ,multiplele experiente sexuale premaritale- excluzind sentimentul de dragoste, iubire,-orientate numai catre atractia fizica va duce categoric la "consumul" interesului pentru partener intr-un interval relativ scurt de timp , dupa care urmeaza in mod fatal desiteresul si separarea.
Copii care eventual ar rezulta din acest fel de relatii vor fi handicapati psichologic, in mare proportie caci vor creste fara asistenta ambilor parinti .
Iata cum stereotipia modului de munca si de viatza in genere si adoptarea unor tipare de viatza sociala fara granitze morale bine fixate si respectate pot avea consecinta -unele extrem de grave- asupra grupului uman interesat.;in aceste conditii nu se poate spera sa existe in continuare un progres in spirala -deci ascendent- pe care l-a adus istoria pina de curind.
Sfirsitul progresului nu e de dorit !
Sa speram ca istoria va invinge si oamenii isi vor da seama la timp de pericolul care ii asteapta mergind pe aceasta linie.

Dr Dinu Dimitriu/ Toronto
Dr Dinu Dimitriu    8/9/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian