Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


A IX a editie a Festivalului International - "Enescu si muzica lumii"Tihna moldavă a verilor românesti este în măsură a ne aminti, în fiecare an că aproape de finalul celei de a două decade a lunii august sărbătorim momentul în care George Enescu si-a început periplul existențial, în 1881. Nici un gest de gratitudine nu este de prisos, iar arta se află pe primul plan, asa cum se întâmplă cu semnul de omagiu adus de organizatorii Festivalului internațional „Enescu si muzica lumii”, aflat acum la a IX-a ediție. Suntem doar cu câteva zile înaintea începerii concertelor ce reunesc valori importante ale culturii românesti, interpreți invitați să ne dăruiască prinosul măiestriei într-un lanț de programe care, între 9 august si 19 august – ziua de nastere a Orfeului moldav -, dau evenimentului rezonanțele emoționante ale aducerii aminte si recunostinței. Dintre forțele spirituale ale acestei idei, materializate în manifestările desfăsurate la Sinaia, Predeal, Brasov si Busteni, merită subliniată contribuția Fundației „Serafim Antropov” si a inimosului ei inițator, violoncelistul Marin Cazacu. De altfel, ca o demonstrație a valorilor noilori generații, în prima zi si ultima zi de festival se desfăsoară, sub genericul « Solisti ai Orchestrei Nationale de Tineret », o panoramă a interpreților tineri.
Reluăm într-o enumerare succintă prezențele interpretative, reperele de programare, căci un astfel de moment are capacitatea de a-si reuni admiratorii, în edițiile fiecărui an:Valentin Gheorghiu, Roxana Gheorghiu-pian, Gabriel Croitoru, Simina Croitoru-vioară, Marin Cazacu, Stefan Cazacu – violoncel (10 august); Nicolae Licareț – orgă (11 august); soprana Bianca Manoleanu, pianistul Remus Manoleanu (12 august); Andrei Licareț, Steluța Radu – pian, Liviu Prunariu - vioară, Marius Nichiteanu-violă, Dorin Marc – contrabas ( 13 august); soprana Maria Laura Martorana din Italia, Maruxa Llorente – pian, Cristian Ifrim - violă din Spania (14 august); Mihaela Martin – vioara, Franz Helmerson violoncel (15 august). După un program “De la classic la divertisment”, în zilele finale ale Festivalului (17,18, 19 august), Orchestra Națională de Tineret susține trei concerte sub conducerea dirijorului Cristian Mandeal, la Brasov, Busteni si Sinaia.
Cum putem observa, Sinaia găzduieste manifestările la Cazino, în Parcul D.Ghica, Biserica Romano catolică, Casa de Cultură“Carmen Sylva”; la aceasta se adaugă Casa de Cultură din Busteni, Biserica ortodoxă Sf. Constantin si Elena din Predeal, Complexul Militar din Brasov. Impresionantă si atrăgătoare perspectivă care are capacitatea de a dărui cu muzică frumoasele peisaje pe care, cândva, le-a admirat si Maestrul George Enescu.


Grigore Constantinescu    8/8/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian