Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Sapte ani de America de Cezar Giosan.


Cezar GIOSAN s-a nascut pe 27.02.1970 la Piatra Neamt. A absolvit Facultatea de Mecanica a Politehnicii Bucuresti si de Psihologie a Universitatii Bucuresti.
Din 1998 s-a stabilit in Statele Unite unde, dupa finalizarea doctoratului in psihologie in New York la universitatea New School for Social Research, si-a facut studiile postdoctorale la Weill Medical College of Cornell University dobandind, pe rand, pozitia de Instructor de Psihologie, apoi Lector in Psihologie in cadrul Departamentului de Psihiatrie al aceleiasi institutii.
A publicat numeroase studii de specialitate.

Sapte ani de America este un jurnal fictional. Marturisirea face parte dintr-o politica a scrisului autentic; si atunci cand povestea aduce eroul – un tanar din Romania ce alege sa se stabileasca in Statele Unite – in ipostaze inconfortabile se vede transparenta siceritatii.

Cezar Giosan este un romantic pragmatic, un intelectual american si roman in acelasi timp, iar prin aceasta saga postmoderna ne ofera sansa unei lecturi extrem de participative.

Lucian PRICOP

…Avem parte de un debut stralucit. Cezar Giosan este autorul unui volum intitulat Sapte ani de America, aparut la editura Cartex […]. Buna intentia de a promova autori tineri, fericita alegere acest volum de proza, amestec de observatii selectate din imediatul unei vieti iesite din norma curenta, cu observatiile unui intelectual ce-si da doctoratul in Statele Unite. Excelente aceste fugare note, ce prind de multe ori esentialul unei alte lumi decat cea romaneasca, bine conturate personaje ce populeaza o lume unde un om incearca sa se adapteze. Sa-si gaseasca un rost si sa-si defineasca un alt destin. Cezar Giosan a gasit si tonul, si ritmul potrivit de a povesti cate ceva despre America si oamenii ei, despre New York si locuitorii lui, despre o societate multiculturala care vine peste noi. Atunci cand nu ne ducem noi pe capul lor. "Merem la America" este iar de actualitate, caci, oricat ar da in clocot patriotismul de parada, fiecare vrea sa traiasca mai bine. Cezar Giosan, tanar universitar newyorkez, trecut prin multe ca sa aiba un job bun si o locuinta in Queens, trece si dificila proba a povestitului. Nu e chiar atat de simpla, asa cum ni se pare daca trancanim pe micile ecrane, nu atat de complicat daca vrem sa fim noi insine.

Bedros HORASANGIAN

Carte este tiparita la Editura CartexLucian Pricop    7/30/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian