Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Batranii nostri - Parintii nostriIi vedem trecand printre noi, cu pasul greoi, leganat, parca cumpanind cu tot trupul lor vremurile prin care-au fost si intelegerea rosturilor lor.
Merg incet prin multimea grabita, unii inca zvelti, altii garboviti, ducandu-si insa cu totii demnitatea adunata parca toata intr-o farama de om acum.
Uneori ii inghiontim alergand, alteori ne lovim de-a dreptul in incetineala lor, si le aruncam priviri mustratoare, nervosi ca ne-ncurca.
Dar ei trec cu incapatanare mai departe, isi fac cu greu drum prin graba noastra zilnica, si privesc drept inainte, parca urmarindu-si consecventi crezul de-o viata, destinul asumat, parca urmarindu-si, cu incrancenare, un vis entuziast din tineretea lor luptatoare.

Ii vedem pe "batranii nostri" la biserici, nemiscati si rugatori, ii vedem prin multime, prin aglomeratia strazii, pe sub cerurile sumbre ale oraselor de acolo sau aici, cuminti, nebagati in seama, ducandu-si cu ei amintirile unor lupte de-o viata.
Pana-n ultima zi a trecerii lor printre noi, nu vor renunta sa mai scrie cate-o carte, sa picteze, sa ne mai povesteasca noua, celor ce vrem sa-i ascultam, intamplari de demult, si sa-i intelegem.

Poate nu suntem de fiecare data de acord cu ei, poate ni se par uneori cam naivi, poate senili alteori, poate-i consideram, in sinea noastra, tristi cavaleri ai unei cauze pierdute.
Poate, inconstient, ne infurie faptul ca ei sunt marturia vie a ceea ce noi vom deveni, caci inexorabil timpul nu iarta si noi suntem batranii de maine.

Dar de aceea cu atat mai mult trebuie sa le respectam "batranilor nostri" indarjirea de-a exista, si sa le recunoastem vointa cu care-si duc misiunea pana la capat, ca sa ne lase noua mostenire - visul vietii.

In aceasta viata agitata trebuie sa ne gasim vreme sa ne gandim la ei .
Cate modele, multe nu mai sunt, au insemnat in adolescenta noastra exemple de curaj, demne figuri ale urbei in care am trait, sau in lumea in care locuim azi, personalitatii care impun respect si apreciere.

Azi e Father's Day in Canada.
O sarbatoare frumoasa in care tati primesc cadouri , copii si nepotii ii invita la restaurante.
Sa le urmam exemplu .

Si, dragi batrani, dupa ce Marea Trecere de care fiecare suntem datori se va fi-mplinit, intru voia Celui de Sus, cantarind singuratatea, inarmati cu amintirea voastra, cei tineri, vor rosti, la sfanta chemare, in numele vostru: "PREZENT!".
Si vor porni, la randul lor, spre marea biruinta inarmati cu sfaturile si modelul vostru de o viata pana cand si ei vor devenii "batranii nostri".

Curaj, dragii nostri batrani neinfricati, fiii vostri nu va vor uita urmele!

P.P. Observator
Observator    6/15/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian