Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Veniti, privighetoarea cantaVenirea primaverii in Canada este pentru mine un eveniment extrem de important (datorita mult asteptarii sale), si, in acelasi timp, extrem de subtil – caci ziua, ceasul, clipa exacta cand acest fapt se intampla imi scapa intotdeauna. Cu incapatanarea unui Sherlock Holmes, am incercat sa urmaresc, sa “prind” acest moment unic la starea vremii, dar incercarea mea s-a dovedit a fi – cum altfel? - desarta. Am incercat atunci – mai firesc - sa il citesc in fire de iarba si crengi de copaci, in raze de lumina si boboci de floare, dar ele si-au pastrat secretul. M-au inselat si pasarile cu cantecul lor dornic de soare, inca de mai multe luni, asa ca nu m-am mai increzut in ciripitul lor.

M-am multumit sa astept - si iata ca intr-o buna zi primavara era deja aici. Am intampinat-o cu acel amestec de bucurie si putina dezamagire din copilarie, cand il asteptam pe Mos Craciun - si pentru cadouri, dar si pentru a-l vedea - si, fireste, trebuia sa ma multumesc numai cu prima parte.

Anul acesta, cadoul pe care mi l-a lasat primavara, in scurta ei existenta dintre momentul nasterii sale din iarna si dizolvarea ei difuza in caldura umeda a verii, a fost liliacul. si nu o mica tufa, ci zeci si sute de tufe de liliac de toate culorile, asa cum le-am vazut la Royal Botanical Garden, raspandite pe dealuri si vai, inmiresmand aerul si bucurand ochiul cu nuantele lor roze, albe, violete.
Aflata intre Burlington si Hamilton, RBG este cea mai mare gradina botanica a Canadei, fiind compusa din cinci mari sectiuni: RBG Centre, Hendrie Park, Laking Garden, Rock Garden, Arboretum, ultimul fiind acela care adaposteste colectia de liliac, cea mai mare din lume.
Din 26 de specii de lilac salbatic, cultivatorii au creat peste 1 600 de specii cultivate, care incanta prin varietatea lor de culori. Dupa o plimbare plina de farmec pe dealurile cu aer mediteranean, pe care copiii, cuceriti de frumusetea locului si de vastitatea sa, imbietoare de libertate, se rostogoleau de sus pana jos, dupa un picnic, luat la umbra copacilor, in ciripit de pasari, a urmat si o plimbare in Rock Garden, unde varietatea lalelelor ne-a fermecat din nou, facandu-ne sa ne intrebam unde in sufletul nostru sa mai aiba loc atata frumusete.

Dar pentru frumusete se gaseste intotdeauna loc, asa ca, imbatata de bucuria primaverii, cant asemenea poetului sI va impartasesc aceasta minunata veste:
Veniti: privighetoarea cânta si liliacul e-nflorit!


Eliza Ghinea    6/12/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian