Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Tinerete : O zi de care sa ne reamintimTotul începe cu alintarea lina a pianului. O calatorie în timp si printre oameni. Dintr-odata, ne aflam în zilele unui Chopin. Vechiile vitralii cu reminescente gotice ne duc mai departe în timp. Toate gândurile geniilor de altadata ne apar pe viu în muzica.

Calatoria continua. O balada la chitara, însotita de ruda ei vioara, poate avea canotatii pastorale sau chiar antice. Gândul ne poarta pe culmile legendei si a zilelor de mult uitate.

Dintr-o data, bancile de lemn devin pietre istorice, iar podeaua pardosita, un râu. În fata acestui râu omenirea experimenteaza cea dintâi framantare, cea dintâi maturizare, care desigur se regaseste in muzica.

Apoi intervine vocea moderna a unei "Band"; si în ea deasemenea, rasuna ecoul vremurilor de altadata - pentru românul care se simte mîndru, de cine este si de ce face.

Acel râu va deveni un loc prielnic pentru întemeierea unei asezari - un sat, unul poate de la poalele Carpatilor sau din Baraganul spicelor de grau.

Artistii nostrii ne vor povesti despre el prin interpretari vocale de data aceasta. O "sârba în caruta", un "pui de cuc" si alte motive rurale ne amintesc multora dintre noi, nu doar de vechile asezari traditionale ale stramosilor, dar chiar de unele sate pe care multi din noi le-am lasat in urma.

Calatoria continua, si este în mod repetat modelata de vocea neverosimil de umana a viorii sustinute de pian.

In concluzie, am descoperit înca o data câta elocventa pot detine o serie de instrumente ca pianul, chitara, si mai ales vocea umana. Toate pot sa ne bucure, si ne poarte cu gândul la trecut - la început. Cu pasi marunti ne îndreptam catre noi orizonturi; muzica întotdeauna ne va înmiresma cararile.

Gratie organizatorilor nostrii Mona Amariei, Dan Petrescu si desigur celorlati studenti, acest concert a putut constitui un eveniment cultural al comunitatii romanesti.
Dan Petrescu a fost unul dintre principalii "dirijori" al acestui concert. El a organizat partile esentiale ale concertelor de cativa ani incoace.
La vioara ne-au incantat: Victoria Iancu si Catrinel Tudor, la chitara: Glen Loucks, Diana si George Campeanu, la pian: Antonia DeWolfe si Dan Petrescu, iar prin intermediul vocii: dirijoara Andreea Coza si membrii corului "Cantabile" de pe langa biserica Sfantul Gheorghe.

Multi din acesti artisti au mai colorat si alte sali unde si-au pus amprenta tricolora studentii nostrii romani, cum ar fi concertul din iarna trecuta sau la intalnirile obisnuite ale cenaclului revistei Observatorul.
Speram ca aceasta calatorie in muzica sa continue.
Va fi la decizia artistilor, dar im primul rand al dumneavostra (asteptam cat mai multi spectatori!!)


Bogdan Blaga    6/2/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian