Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Sincer cu Costel Busuioc

În incinta unui birou al companiei Sony BMG, Costel Busuioc ne-a asteptat cu apa si cafea pentru a răspunde unui interviu foc cu foc:

Rep.: Costel, cât este adevăr sau legendă în următoarele probleme, care au iscat o polemică în toată massmedia din tară? Deci, te rog să-mi faci clar pentru cititorii nostri în exclusivitate:
Îl cunosti pe Valeriu Lazarov ?
Costel: Nu. Eu am auzit doar de Eminesu, de Gică Craioveanu, nu si de Lazorv. Nu am auzit.

Rep.: Cum, că el este cel care realizează emisiunea „Surprize, Surprize” emisiune la care ai fost invitat să fii ajutat. Este adevărat că ai primit un frigider sau alte cadouri?
Costel: Este adevărat că am fost acolo, dar ca un invitat, am fost cazat la un hotel, mizerabil chiar si pentru România. Cred că poate fi calificat asa. Groaznic. După spectacol nu am primit decât niste discuri digitale cu muzică de operă. Restul sunt minciuni… Nimeni nu mi-a oferit nimic.

Rep.: Zvonurile că te-ai îmbătat în seara în care ai câstigat, că ai vomitat în taxiul cu care ai plecat de acolo, că ai fost la prostituatele de pe Montera că le-ai facut cadouri, apoi ti-ai inventat o iubită disperată după starul din tine, sunt adevărate?
Costel: În primul rând eu nu consum alcool. Am băut si eu o gurită de cava, apoi am plecat de acolo cu masina unui post de televiziune din tară, deci nu cu taxiul. Si restul de inventii ale ziarelor sau ale unora care fac ziaristică din bucătărie de după oale, Ce să mai zic? Asa suntem noi românii, răi si intoleranti, si asa explic că din cauza asta trăiesc aici si voi rămâne să trăiesc aici. Nu este adevărat că am fost invitat de Presedintele Băsescu să cânt pentru NATO sau că mi-au propus din tară să cânt cu Nico si Mirită. Nimeni nu mi-a făcut invitatie să cânt în România si văd că sunt atât de multe minciuni, că mă fac să nu mai suport presa din România. Nu mi-a oferit Gigi Becali nici un ban si nici nu am oferte multimilionare din România. Toate sunt minciuni. Nu stiu, personal, dacă voi cânta cu Julio, dar mi-ar plăcea. Nu pot să înteleg cum se avântă ăia acolo să facă asa afirmatii! Au zis că eu am lansat discul în 27 mai. A fost lansat, dar de fapt pus în vânzare. Eu m-am dus la un El Corte Ingles să mi-l cumpăr. Am vrut eu să fac asta. Era simplu să-l iau de aici sau să-l primesc de la Sony dar vroiam să fac eu asta asa… Vă dati seama? Eu ciobănasul din Miorita, ajuns pe o gură de rai să-mi cumpar discul ăsta. Fotografia a fost făcută de aceleasi fotograf care a imortalizat-o pe Jennifer Lopez.

Rep.: Te văd mai slab, mai svelt. Ce e cu tine ?
Costel: Urmez o cură intensivă de slăbire. Sufăr de foame, îmi ghiortăie matele de foame, îmi cântă burta operă de foame. Am slăbit într-o săptămână 5 kilograme.
Rep.: De la cât ai început să slăbesti si la ce greutate doresti să ajungi?
Costel: Păi aveam o sută si ceva, o sută cinci si doresc să termin să slăbesc si, mai ales, să-mi mentin greutatea la 95 kilograme.

Rep.: Care este de exemplu dieta ta, în fine o zi de lucru?
Costel: Păi, eu mă trezesc la ora 7 punct, mă spal, îmi fac un dus, mă spăl pe dinti, apoi beau o cafea cu un biscuite, mai târziu mănânc un măr, o fructă, o banană. La prânz mănânc multe salate si carne de pui tăiată subtirel pe plita electrică.
Mănânc si nuci si beau foarte multă apă.

Rep.: Ar trebui să faci si sport, nu?
Costel: Da, dar încă nu am mentalitatea formată. După orele de muncă pe care le-am avut pe santierele Spaniei, acum vreau să respir.

Rep.: Tot acolo stai?
Costel: Am plecat din casa prietenilor mei. Am închiriat un apartament de un dormitor. Vreau să nu mai deranjez pe nimeni. Si în plus mi-au spus că trebuie să mă respect ca pe un artist, să am grijă de mine. Dar nu reusesc. Acum de exemplu, exersez si-i deranjez pe noii mei vecini. Ei de exemplu, vin si îmi mai sună la usă si mă roagă să schimb repertoriul. Dar vecinii mă iubesc, mă pun să le cânt pe scări când urc sau cobor. Sau că s-au săturat de aceeasi piesă tot timpul. Dar eu fac 7-8 ore de cântec pe zi si nu mă las. Nu mă las pentru că trebuie să recuperez tot ce am pierdut până acum. Tot timpul ăla din România. Toate cărămizile pe care le-am dat la mână în Spania. Toate vagoanele spălate si măturate. Nu am dorit în modestia mea nici să cheltuiesc mult pentru chirie si nici să abuzez de bunăvointa spaniolilor. Un dormitor îmi este suficient. Prietenul meu m-a înscris la concurs. Eu am văzut anuntul la televiziune si cum nu stiam să scriu i-am rugat pe ei să vorbească cu robotul si să mă înscrie acolo.

Rep.: Vor veni ai tăi aici acum?
Costel: Nu acum. Voi pleca eu în România în iunie, pe 5-6 cred, să lansez albumul acolo. Nu am timp de ei aici si prefer să stea linistiti acolo, ca să nu aibe un soc. Eu nu pot decat să prind să vorbesc, spaniola, engleza, franceza si chiar româna.
Rep.: Româna?
Costel: Da, pentru că eu nu o vorbesc bine, nu stiu să îmi scriu propria-mi limbă. Îmi lipesc cunostintele despre oameni, despre istorie. Veti râde de mine, dar eu sunt om ca multe alte milioane de români pe care sistemul ne-a apartat (în romaniol), ne-a dat la o parte sau la altă parte. Uite, vorbesc romaniol una mezcla de română cu spaniolă si rezultă că pe amândouă le vorbesc rău, prost.

Rep.: Deci , înseamnă că vei încerca să-ti termini studiile în Romania să-ti faci liceul, să faci bursa aceea a Ministrului Educatiei si Culturii?
Costel: NU. Eu le-am spus tuturor de aici să mă ajute si au râs de mine. Cum să îmi trebuie liceul ca să pot canta la opera din Spania? Că e suficient să am talent si să am chef să prind si să învăt ceea ce trebuie să învăt. Credeti că dacă as face matematica în România mi-ar mai folosi mie acum, în viata asta? Eu în doi ani voi cânta pe marile scene. Vă dati seama? Eu Costel fiul ploii si al muntilor. Am ascultat-o pe Nico si pe Mirită. Mie nu mi s-a părut că au gresit. Dar în schimb acolo i-au huiduit, i-au criticat. Mi-ar plăcea mult să cant si cu ea. Să fac o piesă cu Nico. Am auzit că e un compozitor spaniol care ne pregăteste o piesă pentru noi.

Rep.: Costel tie-ti plac manelele? Ai cânta manele?
Costel: Nu as cânta manele, asta e! Eu sunt făcut pentru alt gen muzical. Nici nu ascult manele dar asta nu înseamnă ca ar trebui crucificati asa cum o fac în România pe cei care cântă… De ce nu-i lasă în pace? Ce să facă? Să fure, mai bine? Sunt multi intoleranti acolo! Dacă as fi trăit în România si nu as fi fost legat de Bunul Dumnezeu, as fi ajuns un criminal sau un hot. Da, da!

Rep..: Cum asa? Si dacă tot ai pomenit de biserică e adevărat că esti în Garda de Fier? Sau că esti adeptul lui Zelea Codreanu?
Costel: Nu, biserica unde sunt eu nu este decât o biserică ortodoxă- mai ortodoxă chiar… eu mă duc si cânt la biserica românească… nu sunt sectant sau cum se scrie pe acolo în România… Sunt supărat pe cameramanii din România care s-au dus în comuna mea si DESI poarta era legată cu sârmă si chiar si încuiată ei au sărit gardul si mi-au filmat copiii, pe bunicuta… M-au agresat fizic, intră peste tine si îti fură totul dacă si ei televiziunea… fac asta ca hotii la drumul mare… Cum să nu mă sperii că dacă as fi fost acolo as fi devenit un delicvent… As fi furat ca să mănânc, să pot să le dau copiilor să mănânce. Pentru că în România totul este în asa fel făcut ca să poti trăi într-o cuscă de pedeapsă.
În cuscă mă simt în fata presei si a televiziunii de acolo care aruncă în mine cu rosii si oua… De exemplu cel care a reprezentat Spania la Eurovisión… nu a fost nici la degetul mic a lui Nico, dar aici totul a fost o fiesta toti l-au sustinut. Ieseau oamenii pe străzi, au scos milioane cu el în jocuri pe telefoane… Afise tricouri… Alor nostri nu le-au dat nici banii de diurnă… IATĂ grija românilor fată de români… IATĂ cum ne fac ei să fim în custi în fata altora care ne sunt frati sau surori. România a fost subjugată de români si pentru asta nu trebuie să faci liceul sau să iei doctorate. Trebuie să trăiesti acolo. Eu nu stiu de Garda de Fier… doar de cusca de fier… de care îmi e frică!
Sper să vând albumul în România si mai ales sper ca să nu fie piratat si să se facă copii ilegale. Dacă mă iubiti cumpărati albumul
Astept să fie respect pentru toti artistii care se luptă pentru visele romanilor.
Multumesc!

din Madrid Alexandru Petrescu

Nota O.
Recomandam cititorilor nostri sa reciteasca si articolul din arhiva Observatorul - 2003 - Puncte de vedere - Din nou despre muzica - Costel Busuioc, Maria Mihalcean , Windsor, 5/8/2003





Alexandru Petrescu    5/31/2008


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian