Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Semne de intrebare : Prin culoarele labirintului subteranIernile grele si verile calduroase alunga de obicei pe numerosii trecatori ai orasului Toronto de pe strazile din apropierea lacului Ontario, batute de vantul taios sau parjolite de arsita, pe culoarele unui labirint subteran, unde se gaseste o retea plina de culoare, alcatuita din magazine, restaurante, librarii, servicii de reparat pantofi, ateliere de fotocopiat si procesat fotografii si multe altele, toate avand o mare importanta in ceea ce priveste viata economica a downtownului.

Aceasta retea se numeste PATH, iar originile sale merg [napoi [n timp pana [n anul 1900, cand a fost construit primul tunel subteran pentru pietoni, aflat sub James Street si legand magazinul Eaton de la intersectia strazilor Yonge cu Queen cu un departament anexa aflat langa primaria din acea vremea a ora-sului.

Constructia actualului PATH (ce [nglobeaza tunelul mentionat precedent) a [nceput [n anii 1960-1970, sub [ndrumarea edilului Matthew Lawson, si astazi cuprinde un numar de 1,200 de magazine, douazeci de parcari, avand o lungime de 27 de km (record Guiness) si ocupand o suprafata de peste 370 000 de metri patrati aflata sub turnurile zgarie-norilor din downtown Toronto.

Axele principale ale acestei retele sunt paralele cu strazile Yonge si Bay, punctul sau cel mai nordic fiind Toronto Coach Terminal si cel mai sudic cladirea sudica a Metro Toronto Convention Centre.

In anul 1987 a fost adoptat un sistem de indicatoare bazat pe urmatorul cod de culori: P (Rosu) pentru Sud, A (Orange) pentru Vest, T (Albastru) pentru Nord sI H (Galben) pentru Est.

Astazi, PATh conecteaza peste 50 de cladiri de birouri, cinci statii de metrou (Dundas, Queen, Union, St. Andrew, Union), sase hoteluri importante si o statie de cale ferata.
Mai bine de 100 000 de mii de oameni care lucreaza [n downtown folosesc zilnic aceasta retea. PATH, ce cuprinde 60 de pucte de decizie, unde trecatorii se pot hotar[ in ce directie sa o ia, contecteaza de asemenea urmatoarele atractii turistice: Hockey Hall of Fame, Roy
Thomson Hall, Air Canada Centre, Rogers Centre si CN Tower. City Hall si Metro Hall sunt de asemenea legate prin PATH.

In viitor este planificat ca Path sa se extinda pana la o lungime a retelei de 60 km, cu 45 de noi puncte de acces.

Eliza Ghinea    4/14/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian