Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Interpretari : Romani candieni sau canadieni de origina romana?

Ce suntem? ce putem spune despre noi? caci in adevar nu suntem aici decind ne-am nascut.
Am venit de pe un pamint al desperarii pe un pamint al fagaduintii si am redevenit oameni intregi ,ne-am regasit ,ne-am "asezat" si am produs; ne-am inserat in DNA-ul social al tarii alese.; am devenit astfel o "gena" apartinind genomului social canadian.
Muncim,traim,circulam , platim impozite si acceptam legea canadiana;nu se poate trai altfel intr-o tara democrata si libera care este considerata ca fiind una din cele mai reusite din lume.!l
Legea poate apare dura dar este lege si se aplica tuturor;nimeni nu poate sta deasupra legii.;legea si ordinea garanteaza eficacitatea sistemului.
Devenind o "gena" in ansamblul dublu-helix-ului canadian am devenit -voit sau nevoit- canadieni caci succesul activitatii genomului social depinde de trasmiterea corecta a informatiei la nivelul genelor cromosomiale si o disfunctie genica in genom duce automat la "mutatii" nedorite care strica corecta functionare a ansamblului genetic-social.;ori aceasta e neacceptabil unei societati moderne care functioneaza ca un "tot" ,ca o intreprindere girata de un management.
Prin urmare ,devenind "inserati" in ansamblul genetico-social canadian am devenit automat "canadieni" in intregime -"a part entierre" cum ar spune canadienii francezi din Quebec.
Revine fiecaruia obligatia de a se "realiza" cum doreste ,conform calitatilor lui biologice si profesionale.;si multi romini au realizat in 10-15 ani ce nu realizasera in tara de origina intr-o viatza intrega.
Evident ca nu se poate uita ca suntem "o parte-o gena- numai " a sistemului;suntem o minoritate etnica si in cadrul multiculturalismului si avem bibertatea de a cultiva limba si traditiile nationale ; dar aceasta -ca si religia- devine un aspect "private" a vietii sociale in cadrul comunitatii canadiene;manifestarile unui grup etnic este de presupus ca trebue sa nu deranjeze alte grupuri prin manifestarile lui nationale si culturale; numai asa se poate asigura o armonie sociala!
Fara nicium dubiu deci trebue sa ne consideram canadieni in primul rind -de origina romana -si nu romiini canadieni, denominatie care denota lipsa de integrare in sistem,care nici macar nu corespunde unui adevar caci in realitate , din momentul ce am acceptat cetatenia canadiana si platim impozite inseamna integrare de-facto in sistem, inseamna ca am devenit canadieni!


Dr Dinu Dimitriu

Dinu Dimitriu     3/3/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian