Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


- Moment de doliu la vanzarea Insulei Serpilor, petec de pamant romanesc -

Mai exista oare popor roman, sau este vorba de o grupare fara Dumnezeu, fara inceput si fara viitor?
Am ajuns oare ca pentru 30 de arginti sa ne vindem si Patria, si Fratii, si Limba, si Istoria?

Ce ne trebuie limba daca nu avem ce pune pe ea ?, spune Iuda de dincolo de Prut si intreg puhoiul de "moldoveni" da afirmativ din cap si se leapada de frati incercand sa apuce niste maruntis din punga cu arginti moscoviti
Ce ne trebuie Basarabia si Bucovina sau romanii pierduti prin lume ?, spun de pe malul drept al Prutului puzderiile de Iuda scursi ca niste valuri de lacuste pe la conducerea unei Romanii ciopartite chiar de catre cei care le-au azvarlit maruntisul
Si cand raze de lumina se ivesc la orizont, apar alti Iuda care semneaza docili actele finale ale vanzarii de Istorie, de Neam si de Glie Stramoseasca. Ce nevoie mai avem de scormonit trecutul prin care inaintasii au fost schingiuiti, si alungati, si facuti slugi pe pamanturile dintotdeauna ale romanilor care astazi apartin furilor? Ce nevoie mai avem de Simbolul demnitatii natiei, de acel Tezaur care ne defineste si ca Neam, si ca Istorie? Ce nevoie mai avem sa ne zbatem pentru Insula Serpilor care nici macar prin acte internationale n-a fost a altcuiva, daca mai usor este s-o inchinam vecinului de la Rasarit?

In numele unui viitor si a unei natiuni fara trecut si fara memorie, politicieni romani cu aere internationaliste ne cer sa ne uitam radacinile si sa ne lasam de izbeliste fratii. Conducatorii considera ca Istoria incepe cu ei. Ei sunt Inceputul, ei sunt noii Dumnezei, iar multimea fara opinie care-i urmeaza este turma lor. Nu mai avem nevoie de trecut. Noua religie este religia pragmatismului fara morala, fara traditie, fara simboluri, este religia negarii legaturii de sange.

Si in timp ce noi ne vindem interesele nationale si demnitatea pentru 30 de arginti, altii isi dau si viata pentru fiecare petec care inseamna pamantul stramosilor, sau provoaca valuri mondiale de compasiune si solidaritate in apararea memoriei celor de un neam si o traditie al caror sange a fost imprastiat de neoameni.
Iar poporul roman, renunta nepasator la 2000 de ani pentru 30 de arginti.

Aceasta este parerea si pozitia mea personala fata de momentul tragic din Istoria Romaniei a cedarii unei parti a teritoriului national.
Desi opinia este personala, in mod normal calitatea de presedinte CMR. poate avea impact si asupra oganizatiei.
In cazul in care considerati ca aceasta pozitie se poate rasfrange negativ asupra organizatiei, sunt gata sa renunt la functia de presedinte, dar nu si la opinia exprimata.

Din presa romaneasca:
- Ministrul de Externe: "Contrar oricarei norme minime de drept international, realitatea politica de dupa '90 a consfintit aceasta insula la Ucraina"

- La numai 24 de ore dupa semnarea Tratatului romano-ucrainean privind regimul frontierei de stat, presedintele ucrainean, Leonid Kucima, a decis sa viziteze Insula Serpilor din Marea Neagra.

Mircea Popescu- presedinte CMR - California    6/20/2003


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian