Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Timpul nu asteapta pe nimeni : Bun venit 2008 !


Pentru a tine pasul cu lumea si a ne organiza viata spre a raspunde cat mai bine cerintelor profesionale, sociale si familiale , mentinandu-ne sanatatea si buna dispozitie, ne propunem si va invitam sa folosti , daca considerati, cateva precepte si obiective de urmarit in viata personala incepand cu prima zi a anului 2008.
Lucruri cunoscute de altfel dar poate mai putin urmarite in viata de zi cu zi.

Asadar, sa ne ordonam, mai intai, activitatea zilnica.
Vom lasa, astfel, intotdeauna intervale importante intre activitati pentru orice neprevazut, constienti ca nu totul depinde de noi. In mod obisnuit, vom lua o pauza de 10 minute la cel mult 2 ore de munca. Vom extinde acest obicei si la restul vietii cotidiene si vom folosi aceste pauze pentru a ne gandi la noi si a ne constientiza atitudinile.
Vom avea grija sa ne concentram, pe rand, asupra fiecarui lucru pe care vrem sa-l realizam; altfel vom obosi, chiar daca suntem incredintati ca avem toate calitatile pentru a trece usor de la o actiune la alta.

Vom cere ajutor cand va fi necesar, cautand sa facem aceasta apeland la persoanele cele mai indicate. La randul nostru, ii vom ajuta pe cei din jur, dar nu ne vom considera responsabili pentru placerile sau capriciile unora, deoarece nu suntem nici sursa dorintelor, nici bufonii si nici maestrii de ceremonii ai altora.
Este, totusi, necesar sa avem intotdeauna pe cineva de incredere caruia sa-i vorbim deschis.
Ne-am hotarat sa parasim pentru totdeauna gandul ca suntem indispensabili la serviciu, acasa sau in societate, in grupul din care facem parte; am realizat ca, daca nu suntem noi insine cu adevarat, totul poate continua si fara noi.

Experienta ne-a invatat sa spunem NU, cand avem constiinta dreptatii, fara a ne simti vinovati si fara a crede ca vom rani pe cineva. A dori sa multumim pe toata lumea este un efort si o risipa enorma.
Vom separa problemele reale de cele imaginare, eliminandu-le pe acestea din urma, pentru ca sunt pierdere de timp si ocupa un spatiu mental pretios ce ne esta necesar pentru lucruri mai importante. Vom cauta sa descoperim placutul din actiunile zilnice simple (somnul, servirea mesei, plimbarile etc.), fara a considera, insa, ca asta este tot ceea ce ne poate oferi viata. Evitand sa ne lasam prada nelinistilor si tensiunilor straine noua, ne vom permite o scurta recreere si ne vom intoarce la dialog si actiune.

Acasa la noi, vom respecta personalitatea fiecarui membru al familiei, chiar atunci cand toti cei dragi fac parte din acelasi univers cu noi, cand familia este strans unita in jurul nostru, fiindca nimeni nu ni se poate substitui noua.
A concura cu sotul (sotia) in situatii de distractii, de munca, ori de viata este ideal pentru cei ce vor sa-si oboseasca relatia sau vor sa piarda ceea ce este mai important in ea. Principiile si convingerile rigide pot constitui o mare piedica in calea miscarii, cautarii, concordiei. Rigiditatea este buna pentru pietre, dar nu si pentru fiintele umane.

Ne propunem sa nu dam ascultare vorbelor neplacute spuse cu rea credinta despre noi.
Vom prefera pe cei ce ne vorbesc de bine, dar si pe acestia cu o anumita rezerva, analizand ce spun si fara a-i crede in totalitate. Valabil si in viata social - politica. Este important a parasi orice activitate la momentul oportun. Este bine sa stim cand este momentul propice pentru a ne ridica de la masa la o cina, ori pentru a parasi o reuniune.

In orice situatie, nu vom abandona pe cei trei mari si nepretuiti prieteni :
Intuitia, Candoarea si Credinta.
Concluzionand, sa spunem ca NOI SUNTEM CEEA CE FACEM DIN NOI INSINE.

Ne convingem pe noi insine ca viata va fi mai frumoasa dupa ce ne vom casatori, dupa ce vom avea copii. Apoi suntem frustrati ca nu sunt copii destul de mari si vom fi mai multumiti atunci cand ei vor creste. Dupa aceea, suntem frustrati ca sunt adolescenti si se poarta ca atare.
Ne spunem ca viata noastra va fi completa cand copiii se vor casatori ; cand vom avea o masina noua ; cand vom avea o casa ca in basme sau cand ne vom pensiona.
Adevarul este ca nu exista un moment mai bun de a fi fericit decat cel prezent.
Viata noastra va fi intotdeauna plina de schimbari. Timpul nu asteapta pe nimeni.
Asa ca sa incetam a mai astepta pana ne casatorim, pana avem copii, pana facem o noua specializare profesionala, pana masina ori casa este platita, pana ne luam o masina sau o casa noua, pana la vara, pana la primavara, pana la iarna, pana la toamna, pana murim.

Nu exista un moment mai bun decat cel de acum pentru a fi fericiti.
Fericirea, asadar, este o calatorie nu o destinatie.

Ne auzim la sfarsitul anului 2008 pentru a afla daca si cum am reusit !?
Succes !


Observator    1/1/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian